Logo no.sciencebiweekly.com

Chihuahua Congestion

Innholdsfortegnelse:

Chihuahua Congestion
Chihuahua Congestion

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Chihuahua Congestion

Video: Chihuahua Congestion
Video: How to Deworm a Puppy Yourself At Home (and what you must know beforehand) 2024, April
Anonim

Ansvarlig kjæledyr eierskap inkluderer regelmessig kontroll av helsen til kjæledyret ditt, og tar hensyn til atferdsmessige, spise- eller sovende forandringer, og legger merke til symptomer som kan tyde på at helsevilkårene oppstår. Chihuahua overbelastning, men vanlig for rasen, er noe som eiere bør være oppmerksom på.

Image
Image

Faktaene

Chihuahuas er en av de mest populære leketøyhunderaser i verden. De er kjent for sine stædige men lojale naturer, deres fryktløse holdninger og deres hengivenhet. På grunn av deres lille størrelse og formen på hodene og nesene, er Chihuahuas også utsatt for øvre luftveisproblemer, og det første tegn på disse problemene er ofte trengsel.

Fører til

Chihuahuas er utsatt for en tilstand som kalles omvendt nysing. Omvendt nysing kjennetegnes av overbelastning, hoste, nysing og hvesning og forårsakes av irritasjon av den myke pallen i halsen. Omvendt nysing er ikke skadelig for hunder, og går ofte bort alene.

Allergier relatert til pollen, plantefibre, korn, teppefibre, sigarettrøyk, forårsaker også overbelastning. Hvis din Chihuahua virker sunn og aktiv ellers, men lider av trengsel, vannet øyne, rennende nese og nysing, er det en sterk mulighet for at det lider av allergi.

Chihuahua overbelastning kan også være et symptom på sykdom, spesielt når de ledsages av sløvhet, desorientering, oppkast og feber. Noen Chihuahua-eiere holder hundene sine innendørs til enhver tid, forsømmer å få sine kjæledyr vaksinert til kennelhosting eller Bordetella. Denne sykdommen er svært smittsom og kan raskt føre til døden hvis den ikke behandles i tide.

Diagnose

Chihuahua overbelastning bør alltid vurderes av en veterinær for å identifisere årsakene. Selv om Chihuahua ikke ser ut til å være syk, er det fortsatt en god ide å planlegge en veterinærbesøk når du opplever trængsel, spesielt hvis det ledsages av andre symptomer.

Behandling

Behandling av Chihuahua overbelastning avhenger av årsaken. Med omvendt nysing er medisinsk behandling vanligvis ikke nødvendig, men veterinæren din kan vise deg hvordan du kan lindre episodene med halsmassasje. Allergier kan kreve allergi medisin. Hvis din Chihuahua viser symptomer på Bordetella, og nylig har blitt utsatt for mange hunder i et begrenset område (som et hus eller en boarding kennel), involverer behandlingen vanligvis isolasjon fra hunder og andre kjæledyr og antibiotika.

betraktninger

Mens Chihuahua overbelastning i seg selv ofte ikke er årsak til alarmer, er det alltid bedre å være trygg så beklager når det gjelder helsen til kjæledyret ditt. Fangstproblemer tidlig er den beste måten å unngå komplikasjoner i det lange løp.

Anbefalt: