Logo no.sciencebiweekly.com

Livsforventning av Labradoodles

Innholdsfortegnelse:

Livsforventning av Labradoodles
Livsforventning av Labradoodles

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Livsforventning av Labradoodles

Video: Livsforventning av Labradoodles
Video: Tappe ser på nrksuper.no [EDUCATIONAL] 2024, April
Anonim

Du kan forvente din Labradoodle valp - et kryss mellom en Labrador retriever og puddel - for å dele livet ditt i 13 eller 14 år. Poodles er vanligvis lenger levet enn Labrador retrievers, så generene som gir hunden sin krøllete kappe, kan også legge til livet sitt. Han er utsatt for sykdommer som plager begge raser, men hans hybridkraft kan bety at han er mindre utsatt for rasens genetiske svakheter.

Labradoodle arver sin krøllede, ikke-kaste frakk fra sin pudelforelder. kreditt: KevinJCook / iStock / Getty Images
Labradoodle arver sin krøllede, ikke-kaste frakk fra sin pudelforelder. kreditt: KevinJCook / iStock / Getty Images

Labradoodle

Oppdrettere krysser primært pudler med andre typer hunder for å lage en hund med en krøllete kappe som ikke skur. Mens puddel også har et rykte for å være hypoallergenic, det er ikke slikt som en virkelig hypoallergen hund. Likevel kan folk med allergi ikke reagere så sterkt på pudder-type hår. Siden Labs og puddel er både smarte og relativt enkle å trene, bør Labradoodle lage en fin følgesvenn eller familiehund. Han trives generelt med andre hunder, katter og barn.

Standard vs Miniaturepuddel

De fleste Labradoodles skyldes et kryss mellom en Labrador retriever og en standardpuddel. Imidlertid er det alltid muligheten for at en Labradoodle har en miniatyr - eller til og med en leketøy - pudelforelder. Hvis det er tilfelle, kan denne mye mindre hunden lider av problemer som er utbredt i små hunderaser. Disse inkluderer glidete knekker, trakeal sammenbrudd og *tannproblemer fra 42 voksne hundetenner som passer i en liten munn. Likevel, siden små raser ofte lever lengre enn store og mellomstore hunder, kan den mindre labradoodleen ha en lengre levetid enn det typiske standardpuddelkorset.

Labrador Health Issues

Long America's favoritt rase i form av American Kennel Club registreringer, Labrador retrievers er en relativt sunn rase. Enkelte medfødte ortopediske problemer er vanlige, inkludert hip dysplasi og albue dysplasi, eller misdannelse av disse leddene. Labs er utsatt for øyeproblemer, inkludert grå stær eller progressiv retinal atrofi, som til slutt fører til blindhet. Eldre laboratorier kan utvikle seg diabetes eller hjertesykdom. Det er viktig å holde kjæledyret ditt med en sunn vekt for å unngå noen av disse potensielle helseproblemer. Labs gjennomsnittlige levetid varierer fra 10 til 13 år.

Puddelhelseproblemer

Hip dysplasi er også vanlig i poodles. Progressiv retinalatrofi forekommer i miniatyrpudler. Standardpudler har en høyere forekomst av spesifikke kreftformer, inkludert hemangiosarcoma, en dødelig kreft i blodårene. Store pudler lider også av hudsykdommen sebaceøs adenitt. Von Willebrands sykdom, ligner hemophilia hos mennesker, vises også i poodles. En puddel kan leve så lenge som 18 år, selv om den store alderen er mer vanlig blant miniatyr- og leketyper enn standardpudelen.

Anbefalt: