Logo no.sciencebiweekly.com

Grunner til en maltesisk hund å miste hår

Innholdsfortegnelse:

Grunner til en maltesisk hund å miste hår
Grunner til en maltesisk hund å miste hår

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Grunner til en maltesisk hund å miste hår

Video: Grunner til en maltesisk hund å miste hår
Video: Stroke 2024, April
Anonim

Maltesiske hunder er kjent for sin slående hvite pels, og derfor kan det være spesielt alarmerende om de begynner å falle ut. Hårtap kan være et symptom på et helseproblem eller stress. Det er nyttig å konsultere en veterinær for å finne årsaken til hårtapet. I tillegg kan veterinæren kunne administrere medisinering for å hjelpe til med problemet.

Image
Image

hypotyreose

Ifølge Dr. Holly Nash fra Leger Foster og Smith er hårendringer et vanlig tegn på hypothyroidisme. Denne tilstanden oppstår når skjoldbruskkjertelen er underaktiv og produserer ikke nok av skjoldbruskhormonet. Maltesen kan miste håret, eller pelsen kan bli tørr og sprø. I tillegg kan hunden få vekt, har hudproblemer og utvikle en langsom hjertefrekvens. De fleste hundene gjenoppretter seg godt fra håravfallet med livslang skjoldbrusktilskudd.

Licking

Hundekanals nettsted forteller at maltesiske hunder er utsatt for overdreven slikking, noe som kan føre til hårtap. Hvis maltesen blir bitt av en feil eller opplever en lignende irritasjon, vil det ofte slikke såret for å hjelpe helbredelsesprosessen. Dessverre begynner mange maltesere å leke vane og vil forårsake vekttap og pigmentendringer. Salver og sprøyter som smaker dårlig, kan holde malteserne fra å slikke og er tilgjengelig på de fleste veterinærkontorer og dyrebutikker.

allergi

En av de vanligste årsakene til håravfall er allergi. Allergier kan påvirke hvilken som helst hundeslag, inkludert maltesisk. Når pooch kommer i kontakt med et allergen, som gress, trær, pollen eller myter, frigjør kroppen sin antihistamin for å bekjempe stoffet. Noen ganger overreagerer kroppen og skaper problemer med hunden, inkludert håravfall. Antihistaminer, fettsyretilskudd, steroider og allergi injeksjoner er ofte nyttige for å behandle hårtap og hindre fremtidige problemer.

Flea Allergi Dermatitt

Hvis din maltesiske er allergisk mot lopper, kan bare en bit føre til at kroppen reagerer. Maltesiske hunder med loppeallergier vil ofte miste håret rundt sine bakender. Huden kan også bli tykk og betent. Eliminere loppene og forhindre tilbakefall er viktig for å behandle hårtapet. Veterinæren kan også foreskrive antihistaminer og steroider for å behandle det manglende håret.

Anbefalt: