Logo no.sciencebiweekly.com

Slik får du ut kattepray på klær

Innholdsfortegnelse:

Slik får du ut kattepray på klær
Slik får du ut kattepray på klær

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Slik får du ut kattepray på klær

Video: Slik får du ut kattepray på klær
Video: C-C Euro Pop Music Aurora - Home 🌈🌈☀ 2024, Kan
Anonim

Katturin er dårlig. En kattens "spray" er verre. Mens det kan virke det samme, beholder katten sin spesielle stink for sprayen. Det er en blanding av urin og fete sekreter som er umiskjennelig luktende, spesielt hvis det ender i en fin, ren kurv med vaskeri. Det finnes hjemmemedisiner og dyre produkter, men nøkkelen er å handle raskt hvis du vil få den forferdelige lukten ut av klærne dine.

kreditt: George Doyle / Stockbyte / Getty Images
kreditt: George Doyle / Stockbyte / Getty Images

Trinn 1

Identifiser flekken. Invester i svarte lys hvis katteprøyting er et gjentakende problem. Du vil bli overrasket over hvor mye overflate en sprøytekatt kan dekke. Ubehandlede flekker som er tørre, er lett å finne generelt på grunn av lukten, men vanskelig å spesifisere spesielt. Skjør et svart lys på enhver mistanke om forurensning, enten det er i vaskeromskurven eller hjørnet av et rom, så du er sikker på å slå hele flekken med dine løsninger.

Steg 2

Forhåndsbehandlet de fuktede klærne med en blanding av en del hvit eddik til fire deler vann. Det er lettest å blande løsningen i en sprøyteflaske og grundig suge de berørte områdene. La det tørke, skyll deretter klærne med varmt vann og vask med ditt vaskemiddel.

Trinn 3

Bland 15 oz. av hydrogenperoksid med 2 ss. av natron og et par spruter av flytende oppvaskmiddel. Test plagget for fargeskarphet, og dunk det i en bøtte. Få virkelig hendene dine der inne og agitere stoffet. Klem stoffet fra hver side av flekken og gni den sammen.

Trinn 4

Vask det flekkete plagget og eventuelle andre klær som var i nærheten (selv om noen av de andre klesplaggene i haugen ikke er våte, vil det likevel plukke opp lukten) og vaske dem med vanlig vaskemiddel og legge til en kvart kopp eplecidereddike til lasten.

Trinn 5

Bruk en enzymatisk løsning hvis du foretrekker å kjøpe en behandling i stedet for å stole på hjemmemekanismer. Parfymer og deodorizers vil bare maskere lukten. Produkter som inneholder enzymer virker virkelig underverk, men de er litt dyre. Du kan kjøpe spray flasker, klemme flasker eller til og med gallon jugs. For klesvask, fullstendig bløt flekken og la den sitte i 10 til 15 minutter. Vask kun i kaldt vann og heng til tørk, men ikke i direkte sol. Varme vil svekke enzymer og gjøre dem ineffektive.

Anbefalt: