Logo no.sciencebiweekly.com

Hvordan barbere en hund med mattet hår

Innholdsfortegnelse:

Hvordan barbere en hund med mattet hår
Hvordan barbere en hund med mattet hår

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Hvordan barbere en hund med mattet hår

Video: Hvordan barbere en hund med mattet hår
Video: How To Start Your Aquarium In 8 EASY Steps | Technical Guide with Tommy 2024, April
Anonim

Hundhår har en tendens til å matte på grunn av mangel på pleie. Enkelte raser er mer tilbøyelige til å matte hår, spesielt hvis håret er veldig mykt og dunkelt. De vanligste områdene av matting er under ørene og leddene mellom hundens kropp og bena. Hvis matene ikke er kammet ut i tid, kan de matte helt ned til hundens hud, noe som gir det store ubehag og til slutt gjør det umenneskelig å pusse dem ut uten sedering. Hvis hunden din er kraftig mattet, kan det hende at barbering ikke er pen, men det kan være det hyggeligste alternativet som er tilgjengelig, og det vil gi deg og din hund en ren start med vanlige grooming vaner.

Image
Image

Trinn 1

Be om tillatelse til å se din vanlige groomer barbere en hund hvis du er nervøs. Hunder kan føle humøret ditt og kan vanligvis fortelle om du er nervøs, så vær rolig når du barberer hunden din, vil hjelpe både deg og kjæledyret ditt. Ikke bare vil du se hjelp til å slappe av, du vil sikkert også plukke opp noen nyttige triks av handelen du kan søke når du barberer hunden din.

Steg 2

Legg hunden din på et bord og hold den trygt i kragen. For håndfri pleie må du binde en bånd på baksiden av en stol og skyve stolen inn. Fest hunden din til den andre enden av båndet for å holde hunden fra å hoppe ned for å unnslippe klippene dine mens du pleier det.

Trinn 3

Spør en venn til å hjelpe deg hvis du vet at hunden din er spesielt squirmy eller motstandsdyktig mot grooming.

Trinn 4

Plasser nr. 10-bladet på dine clippers og begynn med å barbere hundens hode. Vær forsiktig på ansiktet, spesielt rundt øyne og ører. Hold minst 1 tommers vekk fra hundens øyne med clippers.

Trinn 5

Barber hundens underarm og under-svarte område med nr. 10-bladet. Hold klemmene med kamplastene flatt mot hundens hud for å unngå skade. Stopp barbering hvis hunden begynner å squirming for mye og vent til det roer seg ned.

Trinn 6

Barber baksiden av hunden bak hodet til halen. Hvis hundens matter har nådd seg ned i huden eller i nærheten av det, la lappen nr. 10 være på for å barbere hele kroppen. Hvis mattene ikke er så alvorlige, kan du bytte til et litt større blad.

Trinn 7

Barbere hundens sider og nede på beina etterpå. Hvis hundens pels er kraftig mattet, kan hele frakken komme i ett stykke som en genser. Sjekk barbermaskinene for overoppheting regelmessig mens du barberer hunden din, siden de har en tendens til å overopphetes og kan forbrenne kjæledyret ditt.

Trinn 8

Barber hundens mage sist. Etter barberingen kan hunden din være kløende. Gi det et kjølig bad for å skylle av pelsen og roe huden og prøv å ikke la den gni eller ripe fordi det kan forårsake hot spots.

Anbefalt: