Logo no.sciencebiweekly.com

Gjør hundens ører pop når høydeendringer endrer seg?

Gjør hundens ører pop når høydeendringer endrer seg?
Gjør hundens ører pop når høydeendringer endrer seg?

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Gjør hundens ører pop når høydeendringer endrer seg?

Video: Gjør hundens ører pop når høydeendringer endrer seg?
Video: MakeMake akvarie baggrund 2024, April
Anonim

Ørepopping er en kjent, men ikke akkurat behagelig, følelse for de av oss som reiser med fly, vandre i fjellene, eller gå på vei på tvers av områder med ulike høyder. Og hvis hunden din har reist sammen med deg, har du kanskje lurt på om ørene hans også er tilbøyelige til å poppe når de opplever en endring i høyde.

Vel, det enkle svaret på dette spørsmålet er: Ja, hunder (og andre dyr) DO opplever ørepopping med endring i høyde. Men hva er biologien bak denne ganske nysgjerrige sensasjonen? Les videre for å finne ut.

Popping under trykk

Generelt er en hunds følelse av hørsel langt mer følsom enn et menneske. Mens vi kan oppdage lyder mellom 20 hertz og 12.000-20.000 hertz (avhengig av alder), kan hunder et sted mellom 40 og 60.000 hertz (også avhengig av alder). Dette er grunnen til at de kan høre de ultrahøye lydene av fløyter som er mellom 16.000 og 22.000 hertz, og vi (heldigvis!) Kan ikke.

Image
Image

Selv om hundens ører kan plukke opp flere frekvenser enn vi kan, vei at deres ører fungerer (det vil si deres ører biologiske struktur) er ikke alt som er annerledes enn vår. Både hunder og mennesker har et mellomør og et rør (kalt "Eustachian" -røret) som fører ned til halsen. Når en person eller et dyr opplever en forandring i lufttrykket, bør deres Eustachian-rør utvides for å utjevne trykket i mellomøret. Før dette skjer, får du den ubehagelige følelsen av fullhet i øret og mufflet hørsel - som utvidelsen (kjennetegnet ved å popping) til slutt lindrer.

Noen ganger kan vi hjelpe å pusse sammen ved å gni, svelge eller klemme neseborene våre og forsøke å blåse gjennom nesen - som alle fører til at Eustachian musklene kommer til å trekke seg sammen. Du kan også hjelpe hunden din ved å gi ham en tyggeferd under høydeendringer, da slikking og svelging vil bidra til å lette presset i ørene hans også.

Altitude Alert Alert!

Men som hundens ører er mer følsomme for lyd enn våre, kan mange hunders ører også være ekstremt følsomme for hevelsesendringer. Veterinærer anbefaler at vi gradvis utsetter våre hunder for endringer i høyden, slik at ørene deres tilstrekkelig tid til å bli vant til trykktrykkendringer. Hunder, som mennesker, er også tilbøyelige til å lide av høydesyke, hvis symptomer inkluderer rask pusting, panting, tørr hoste, drooling, blek tannkjøtt og nekter å gå. Hvis du merker disse symptomene, bør hunden bli tatt til en lavere høyde så snart som mulig, gitt en oksygenmaske (hvis tilgjengelig), og så straks ført til veterinæren for omhu.

Anbefalt: