Logo no.sciencebiweekly.com

Hvorfor løser slanger?

Hvorfor løser slanger?
Hvorfor løser slanger?

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Hvorfor løser slanger?

Video: Hvorfor løser slanger?
Video: Has your dog run out of willpower? 2024, April
Anonim

Blant sine våpen er frykt og overraskelse og en hensynsløs effektivitet … unnskyld, la meg begynne igjen - det ser ut til at jeg har mine pythoner blandet opp! (For de uinitierte, det var et sitat fra en skisse av komedie troupe, Monty Python.) Okay, så la oss snakke slanger. Spesielt vil jeg diskutere en av deres karakteristiske trekk - det truer hiss. Bare hvorfor gjør de det? Les videre!

Image
Image

The Snake's Defense

Blant deres våpen er skremsel og frykt. Dette er vanligvis hva et menneske føler når man konfronterer en farlig slange, men sannheten i saken er at slanger er mer redd for oss enn vi er av dem. Og med god grunn, som mennesker er bare en av de mange naturlige "fiender" som slanger er tvunget til å kjempe med! Dette fører oss til den første grunnen til at de hisser: fordi de har rovdyr som vil drepe dem og hissing er en av en rekke forsvar som slanger bruker til å beskytte seg selv. Merkelig, selv om alle slangespekter har den fysiologiske tilbøyelighet til å hisse, er de fleste slanger i virkeligheten stille. Kanskje de tror at det er uhøflig å snakke?

Hvordan løser slanger?

Slanger puster gjennom et organ i halsen like bak tungen som kalles glottis. Når du puster normalt, åpner glottisene og lukkes inn i luftrøret. (Pipe). Reptilglottisene (i motsetning til de av pattedyr) forblir alltid stengt, og danner dermed en vertikal spalt, til slangen tar pusten. En slange kan tvinge ut luft fra glottisene og lage et lite bruskstykke like innenfor glottis vibrere. Slik gjør en slange sin karakteristiske hissende lyd. Utrolig kan glottisene utvides utover slangenes munn mens de bruker store byttedyr, slik at slangen kan puste.

Å hisse eller ikke å hisse

Hissing er en veldig skremmende lyd som har sine fordeler, som å avskaffe ville være rovdyr og gjøre en slange vises større i fiendens øyne! Imidlertid trenger store giftige slanger, snerrende slanger og giftige slanger ikke å stole på å forsvare for forsvar, da deres rene størrelse eller gift gir seg for seg selv. Likevel kan og noen ganger (men ikke alltid), boa og andre slanger, og vil heise når det blir irritert, og la oss innse det, et hiss fra en stor slange vil få noen til å tenke før de angriper!

Ikke The Social Snake

Det er viktig å forstå at slanger ikke hyser for å kommunisere med andre slanger som de ikke er sosiale reptiler. De eneste tider finner du slanger sammen, når de avl eller dvale. Også deres evne til å høre luftbårne lyder er i beste fall minimal, og den eneste andre slangen som er kjent for å avgir lyder (veldig lavt brøll, faktisk) er King Cobras. Hvorfor de avgir disse lydene, er fortsatt ukjente.

Så Hva Snakes Hiss?

Svært små slanger løfter sjelden som et forsvar fordi hissing er for det meste en teknikk som brukes til trusler, så passer best til større slanger. De beste hisserne i verden regnes for å være Pine Snake (og deres slektninger), med et nært sekund som går til Hognose Snakes. Begge disse artene stole ikke bare på hissing, men inneholder også flere defensive oppføringer som inkluderer slående samt visuelle skjermer som overdriver størrelsen når de er truet! Andre slanger kjent for å hisse blant de nordamerikanske varianter er Cottonmouths, Bull og Gopher slanger.

Så hvis du kommer over en slange og det hisses på deg, bruk litt forsiktighet og sunn fornuft! Tilbake vekk før det løfter seg til å skyve - som det vil sikkert vise seg å være mye mer ubehagelig.

Av Tom Matteo

Anbefalt: