Logo no.sciencebiweekly.com

Behavior of Stray Dogs

Behavior of Stray Dogs
Behavior of Stray Dogs

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Behavior of Stray Dogs

Video: Behavior of Stray Dogs
Video: Why Does it Feel Worse in Recovery? | Kati Morton 2024, April
Anonim

Enten en hund går tapt eller ble født, vil hans adferd være vesentlig annerledes enn i din egen pooch. Street hunder er mye mer avhengige av deres overlevelsesinstinkt og er mye mer streetwise. Hunder som har streife fra hjemmet og mistet kan være engstelige, forvirrede og aggressive. Stray hunder viser også uforutsigbar oppførsel, så det er viktig å nærme seg dem med forsiktighet og medfølelse.

Image
Image

Engstelig

Hunder som har gått bort fra deres hjem er i ukjente og skummelt omegn. De merkelige lydene og severdighetene kan oppmuntre dem til å være defensive og fryktelige. Frykten kan manifestere seg som aggresjon, selv når den nærmer seg en velmenende fremmed. Hunder som ble født som strays er vant til omgivelsene og kan være mindre utsatt for å frykte. I noen tilfeller er de ganske vant til tilstedeværelsen av folkemengder og vil gjerne interagere og blande seg.

reservert

Hunder som er forsiktig med fremmede, er sannsynlig å være enda mer forsiktige når de er i ukjente omgivelser. De unngår vanligvis fremmede, kjører bort når de nærmer seg og vil bare overvinne frykten når sult blir det bedre av dem.

Vennlig

En vennlig hund kan se å være ut og om seg selv som et flott eventyr, helt uvitende om farene. Slike hunder vil gjerne nærme seg fremmede, andre hunder og vil ikke løpe bort hvis nærmet seg. Disse hundene har en fordel, da det er mer sannsynlig at de kan bli fanget og returnert til sine familier. Selv hunder som har tilbrakt hele livet som strays, kan lære seg å være vennlige, spesielt hvis de er i en etablert rutine, som de svarte hundene som bor på Moskva-t-banenettet.

Aggressiv

Når en hund er tilstrekkelig redd, kan han bli aggressiv. Terskelen for frykt som blir til aggresjon varierer i forhold til hundens personlighet. Hunder som har rømt fra deres hjem, kan raskt bli aggressive på grunn av sjokket av å være i ukjente, skummelt omegn. Streetwise strays kan vise aggresjon mot andre hunder, som de ser som konkurrenter for mat og territorium, men vil ganske enkelt unngå mennesker.

Økt Prey Drive

Hunder som må finne sin egen mat vil ha skarpere jaktinstinkter enn de som er vant til å bli matet som en del av en hjemlig rutine. Derfor vil hunder som er født som strays, drepe maten, og i noen tilfeller kan de faktisk gi en verdifull tjeneste til de menneskene de bor i nærheten ved å holde skadedyrspopulasjoner nede ved å jakte rotter og mus.

Av Simon Foden

Manglende kjæledyrpartnerskap: Gjenopprettings tips - Lost Dog Behavior Populærvitenskap: Moskvas strayhunder utvikler større intelligens; Inkludert en tåling av t-banen

Anbefalt: