Logo no.sciencebiweekly.com

Årsakene til hundekjøring

Innholdsfortegnelse:

Årsakene til hundekjøring
Årsakene til hundekjøring

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Årsakene til hundekjøring

Video: Årsakene til hundekjøring
Video: Тайна увечья крупного рогатого скота 2024, April
Anonim

Oppkast av hund er aldri morsomt. Ikke bare er det et rot for å rydde opp, men det kan skape bekymrende spørsmål om helsen til kjæledyret ditt. Ikke vær redd, selv om de fleste årsakene til oppkast er relativt godartede. Men i noen tilfeller kan oppkast være et tegn på en mer alvorlig sykdom.

Image
Image

Hindring

Noen oppkast kan skyldes en hindring av fordøyelsessystemet. Hvis objektet sitter fast i magen eller tynntarmen, kan hunden prøve å løsne den ved oppkast.

Virus

Det finnes en rekke virus, inkludert parvovirus, distemper og coronavirus, som hunder, spesielt unge som ikke har mottatt alle sine bilder, er utsatt for. Smittede hunder viser vanligvis også andre tegn, som for eksempel tap av appetitt og diaré.

Forgiftning

Hvis en hund inntar gift, vil kroppen ofte forsøke å utvise den ved å kaste den ut. Hvis du mistenker at hunden din har spist noe giftig eller giftig, bør den straks tas til lege.

Magesår

Hvis oppkastet inneholder blod, eller hvis det er svart og tarryt, kan dette være et tegn på at hunden har utviklet et magesår. En hund med et sår krever øyeblikkelig legehjelp.

Matallergi

Hunder, som mennesker, kan ofte ha matallergi. Fortell hva hunden din har spist nylig, og forsøk å avgjøre om det har tatt noen uvanlige matvarer, spesielt meieri eller gluten. Hvis symptomene tømmes raskt, kan det ha vært en enkel allergisk reaksjon.

svulster

Hunder, spesielt de som er middelaldrende eller eldre, begynner ofte å utvikle svulster. Tumorer som påvirker leveren, nyrene eller fordøyelsessystemet kaller all årsak oppkast, men bør også gi andre symptomer.

Kosthold

Plutselige endringer i kostholdet, samt inntak av uvanlige matvarer, som søppel, kan forårsake brekninger hos hunder. Hunder bør nektes mat til symptomene går forbi og deretter på et tørt diett.

Inflammatorisk tarmsykdom

Spesielt vanlig for tyske hyrder og basenjis, kan denne sykdommen få hundene til å kaste opp ofte, spesielt når de står opp om morgenen eller når de blir begeistret. De fleste veterinærer behandler det med et modifisert diett og antiinflammatoriske legemidler.

parasitter

To typer tarm parasitter, hookworms og giardia, og vanlig for mange hunder, spesielt valper. Andre symptomer inkluderer vekttap og diaré.

Orgelproblemer

Endelig kan mange sykdommer som svekker nyrene eller leveren, som pyelonefrit og hepatitt, fremkalle oppkast hos hunder, særlig eldre. Symptomer og behandlinger varierer avhengig av sykdommen.

Anbefalt: