Logo no.sciencebiweekly.com

Hvorfor en hund har en klump etter tick fjerning

Innholdsfortegnelse:

Hvorfor en hund har en klump etter tick fjerning
Hvorfor en hund har en klump etter tick fjerning

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Hvorfor en hund har en klump etter tick fjerning

Video: Hvorfor en hund har en klump etter tick fjerning
Video: Skinning the Wolf 2024, April
Anonim

Hunder som bor i varme, skogkledde områder er spesielt utsatt for biter av ticks - små arachnids som spiser på blod. Selv om de fleste kryssbiter bare er mindre ulemper, har ticks en rekke sykdommer. En kryssbit kan også forårsake infeksjoner og allergiske reaksjoner. En liten mengde lokalisert hevelse er en normal inflammatorisk reaksjon på tippfjerning. Men hvis hevelsen vokser eller forblir tilstede i mer enn en dag, kan det indikere noe mer alvorlig.

Image
Image

Retained Head

Et beholdt krysshode er blant de vanligste risikoene for kryssfjerning. Når du fjerner et kryss fra hunden din, må du alltid sjekke at tippens hode er til stede. Hvis du klemmer et kryss eller bruker varme når du fjerner det, kan det hende at du kun har fjernet krysset, slik at hodet ligger inne i hunden. Hvis du ikke er sikker på at du har fjernet krysset, ta hunden din til veterinæren. Hvis krysshodet er fortsatt inne i hunden din, vil din veterinær akseptere hodet og behandle hunden din med antibiotika.

Infeksjon

Fjerning av kryss ofte etterlater et lite sår bak. Når krysset er ekstremt engorged, har det ofte vært knyttet til hunden i lengre periode, og øker sannsynligheten for infeksjon på biteområdet. Hvis du ser en klump på siden der du fjernet merket som blir større dagen etter fjerning, kan hunden din få en infeksjon. Andre tegn på infeksjon inkluderer pus, oozing, feber og sløvhet. Kontakt veterinæren din, hvem vil behandle infeksjonen med antibiotika.

Allergisk reaksjon

Ticks injiserer en rekke potensielt sykdoms-spredende væsker i hunder når de biter. Selv når hunder ikke er utsatt for sykdommer, kan de imidlertid utvise allergiske reaksjoner på tippens spytt. Hvis området rundt bitt blir hovent eller rødt, hvis hunden din har utslett eller hvis hunden din har en historie med allergi, kan det oppstå en allergisk reaksjon. Din veterinær kan behandle såret med kortisoninjeksjon eller antibiotika.

Sykdom

Den mest alvorlige potensielle årsaken til en klump på et kryssbitsted er Lyme-sykdommen. Symptomene på Lyme sykdom ligner ofte en mild infeksjon i løpet av de første dagene av sykdommen. Rocky Mountain spotted feber, som har lignende symptomer som de av Lyme sykdom, kan også begynne med en liten klump når du fjerner tippen. Din veterinær vil utføre tester for å avgjøre om hunden din har en alvorlig sykdom eller bare irritasjon på sårstedet.

Anbefalt: