Logo no.sciencebiweekly.com

Ulemper ved å få to valper på en gang

Ulemper ved å få to valper på en gang
Ulemper ved å få to valper på en gang

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Ulemper ved å få to valper på en gang

Video: Ulemper ved å få to valper på en gang
Video: ЛЮБОВЬ С ДОСТАВКОЙ НА ДОМ (2020). Романтическая комедия. Хит 2024, April
Anonim

Det er fristende å få to valper på samme tid. Det blir to ganger så mye moro, det vil være mindre konkurranse om å leke med det nye familiemedlemmet, de unge hundene vil få følgesvenn når ingen er hjemme og lignende tanker gjør det tiltalende. De fleste eksperter og oppdrettere anbefaler sterkt mot en dobbelt adopsjon, men fordi det har noen ulemper; mange anerkjente oppdrettere nekter å selge to valper til samme hjem.

Image
Image

Det er mye arbeid

Å heve en valp krever ordentlig mye tid og krefter hver dag - mer enn du skjønner om du aldri har gjort det før. Å heve to valper tar imidlertid mer enn dobbelt så mye tid og krefter. Nesten alt må gjøres separat, inkludert trening, spilling og andre interaksjoner, tar dem ut av huset og andre aspekter av daglig omsorg. Det er vanskelig å overemphize hvor mye arbeid det er når du får to valper sammen.

Bonding Bekymringer

Å få to valper på samme tid forstyrrer deres evne til å knytte sammen med mennesker. To hunder utvikler en dyp binding mellom hverandre, ofte for å utelukke et meningsfylt forhold med mennesker. En-på-en-tid mellom en valp og en person er nødvendig hver dag for liming, så alle i huset må finne daglig tid for hver av de to valpene individuelt. Det er mye å stikke inn i. Også båndet mellom de to valpene fører lett til problemer, som for eksempel at de ikke utvikler individuelle personligheter, ikke blir ordentlig sosialisert, ikke bygger opp en god stresstoleranse, ikke lærer at det er trygt å være alene og blir overdrevet stresset når de er fra hverandre.

Obligasjoner bryter ned

Bare fordi de to valpene binder seg dypt i sin ungdom, er det ingen garanti for at de vil komme sammen når de er modne. To hunder av samme alder - og spesielt hvis de er det samme kjønn - eksisterer ofte ikke sammen fredelig. I naturen, når den sosiale orden ikke er godt etablert, går en hund av for å finne en ny pakke. Dette er ikke mulig i ditt hjem, selvfølgelig, og kampene kan resultere. I ekstreme tilfeller kan slike kampene føre til alvorlig skade og død.

Treningen er vanskelig

Valper må trent individuelt. Crate trening, housebreaking, undervisning grunnleggende kommandoer og andre aspekter ved å lære valpen å bo i ditt hjem må gjøres hver dag en-mot-en. Så det tar mye tid hver dag - ikke mye tålmodighet - å trene to valper. I tillegg kan de forstyrre hverandres trening; for eksempel hvis man har en ulykke i huset under husbrudd, vil den andre bli trukket til duften og kan også bruke det området til et bad også. Disse slags ting forvirrer valpene dine når de prøver sitt beste for å lære tauene. I tillegg oppfordrer to hvalpe seg i hverandre, spesielt når de er alene. De ekstra rotene og tilsynelatende ulydighet skatten selv de mest tålmodige trenerne.

End of Life Overveielser

Det er forståelig at du ikke ville tenke på noe morbid som slutten på valpens liv, men det er noe å vurdere om du vil ha to valper. Omsorg for en eldre hund kommer med mange vanskeligheter og utgifter. I alderdommen kan leddgikt, kognitiv dysfunksjon, lever- eller nyreproblemer og mange andre forhold forårsake smerte og lidelse og kreve massevis av spesialpleie, veterinæravtaler og medisiner. Det er hjerteskjærende å se at hunden din lider, og da må du takle det eventuelle tapet. Hvis du kjøper to valper sammen, vil du sannsynligvis måtte håndtere to avtagende kjæledyr samtidig, og du vil sannsynligvis miste dem ganske nær hverandre.

Av Jon Mohrman

Anbefalt: