Logo no.sciencebiweekly.com

Fordeler og ulemper ved å mate fisken din Lev mat

Innholdsfortegnelse:

Fordeler og ulemper ved å mate fisken din Lev mat
Fordeler og ulemper ved å mate fisken din Lev mat

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Fordeler og ulemper ved å mate fisken din Lev mat

Video: Fordeler og ulemper ved å mate fisken din Lev mat
Video: AQUA DESIGN AMANO JAPAN - ADA NATURE AQUARIUM GALLERY, THE BIRTHPLACE OF AQUASCAPING 2024, April
Anonim

Bilder av: bloodua / Bigstock

Hva matretter du fisken til middag? Hvis du planlegger å mate fisken din, lever mat, her er det du trenger å vite om denne typen diett.

Når det gjelder å holde akvariet fisk sunt, er det utrolig viktig å mate dem med høyverdig diett. Hvis akvariefisken ikke får næringsstoffene de trenger, vil de mislykkes i å trives - de kan også utvikle ernæringsmessige mangler. Levende mat er en av de beste typene mat for akvariefisk, men det kommer med utfordringer.

Typer av levende mat

Før du lærer om fordeler og ulemper med levende mat til akvariefisk, bør du lære det grunnleggende om denne typen mat. Et av de mest populære valgene i levende mat til akvariefiske er saltlake reker fordi de er høye i protein og de kan heves hjemme. Daphnia, også kjent som vannlopper, er et annet populært valg, spesielt for nybakket yngel, fordi de er små. For nyutskrapt yngel er infusoria (mikroskopiske protozoaner) også et godt alternativ. Ulike ormer som måltidorm, blodmask og mikroorm er gode for akvariefisk fordi de gir både protein og fett. For større fisk med kjøttetende appetitt, kan selv levende fisk som guppies og gullfisk tilbys.

Relatert: Sannheten om 1 tommers per gallonregel

Fordeler med levende mat til fisk

Hovedfordelen forbundet med levende mat til akvariefisk er deres ernæringsmessige innhold. Levende matvarer er rike på næringsstoffer fordi de ikke har blitt behandlet som kommersielle fiskemat. De fleste levende matvarer er høye i protein, noe som gjør dem sunne for akvariefiske - de er også gode for å konditionere fisk før avl. En annen fordel med levende mat er at de kan bli tarmbelastet for å øke næringsverdien. Gut-loading er rett og slett prosessen med å mate insekter eller feeder fisk sunn mat som deretter vil bli sendt videre til fisken din når de spiser levende mat. Det er også verdt å merke seg at levende mat ikke vil bryte ned og dekomponere som kommersiell flake mat, og mange fisk finner levende mat å være mer velsmakende enn kommersielle matvarer. Faktisk aksepterer levendefanget saltvannsfisk ofte ikke annet enn levende mat i fangenskap fordi det er det de er vant til å spise ute i naturen.

Relatert: Hvordan riktig akklimatisere ny fisk i akvariet

Ulemper av levende mat for fisk

Mens levende mat til akvariefisk er lastet med næringsstoffer, er det noen utfordringer og ulemper å vurdere. For en ting kan levende mat være mye dyrere enn kommersielle fiskemat. Det er imidlertid mulig å spare penger ved å heve din egen levende mat hjemme. En annen utfordring knyttet til levende mat er at de ikke har lang holdbarhet - du kan ikke forvente å holde levende mat i uker eller måneder om gangen som du kan med flake mat og pellets. Levende matvarer har også potensial til å overføre sykdommer til fisken din hvis de dyrkes fra et forurenset eller forurenset miljø - dette er spesielt vanlig med tubifex ormer. Hvis levende mat bære noen form for skadelig patogen, vil det bli overført til fisken din når de spiser maten.

Som det gjelder for alle slags akvariefiskmat, kommer levende mat med sitt eget unike sett med fordeler og ulemper. Det er opp til deg å bestemme om levende mat er det riktige valget for din fisk, og hvis det er, for å bestemme hvilke typer levende mat som skal tilbys. Husk at ulike arter av fisk har ulike næringsbehov, så hold spesifikke behov for fisken i tankene når du velger en type mat.

Anbefalt: