Logo no.sciencebiweekly.com

leppe~~POS=TRUNC

Innholdsfortegnelse:

leppe~~POS=TRUNC
leppe~~POS=TRUNC

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: leppe~~POS=TRUNC

Video: leppe~~POS=TRUNC
Video: Surgeonfish 2024, Kan
Anonim
  • Gruppe: Saltvann
  • Størrelse: Stor
  • temperament: Varierer
  • Akvarium størrelse: Stor (50 + gal)
  • Svømmingsregion (er): Bunn
  • Egnede tankekammerater: Angelfish, Tangs, Clownfish, Boxfish og Damselfish
  • Vanskelighetsgrad: Ukentlig omsorg

Wrasse Generell beskrivelse

Wrasse er stor familie av saltvannsfisk bestående av over 600 forskjellige arter. De er også en av de mest populære og ofte holdt arter av marine akvariefisk. De fleste arter av wrasse er vibrerende farget og er relativt hardt, noe som gjør dem gode valg for de fleste nybegynnere akvarister.

Wrasse er stor familie av saltvannsfisk bestående av over 600 forskjellige arter.

Origins

Wrasse stammer fra de fleste tropiske farvann fra hele verden.

Farge

Wrasee kommer i et blendende utvalg av farger som spenner fra rød, oransje, gul, blå, grønn, lilla, brun og svart.

Vedlikehold og pleie

Selv om det er en ganske vanlig art av marine akvariefisk, er det viktig å grundig undersøke hver art av wrasse på grunn av deres varierende temperament. For eksempel kan noen arter av vassdrag også bare oppbevares i par eller i haremer.

Wrasse er en veldig aktiv fiskeart og er kraftige hoppere. De er også kjent for å kaste seg inn i akvariums substrat når de føler seg truet, så det er viktig å bruke myk sand som substrat i løvfisk akvariet. Noen er også kjent for å bygge mucus kokoner og hule inn i underlaget når de sover. Hvis mosfisk ikke er forsynt med et egnet underlag, vil de ofte forsøke å gjemme seg under og mellom bergarter og kan noen ganger omdanne akvarietes fjellformasjoner.

Det er viktig å holde substratet i akvariet rent, da de noen ganger kan utvikle ulike bakterielle infeksjoner etter å ha grått inn i forurenset substrat.

fôring

Wrasse er rovdyr og trives når de mates på små krepsdyr, marine ormer og snegler. Større arter av løvfugl kan rope på mindre arter av fisk.
Wrasse er rovdyr og trives når de mates på små krepsdyr, marine ormer og snegler. Større arter av løvfugl kan rope på mindre arter av fisk.

De fleste arter er levende farget og er relativt hardt, noe som gjør dem til gode valg for de fleste nybegynnere akvarister.

Oppdrett

Wrasse har evnen til å forandre sex og har komplekse, haremiske parringssystemer. For eksempel, når den parringshunne av en harem dør, vil de underordnede kvinnene konkurrere om sin posisjon. Og dersom den dominerende hannen dør, vil hodet hunde forvandle seg til en mann og påta seg hans plikter. Selv om de er kjent for å noen ganger gyte i akvariet, er det ekstremt sjelden at akvarier kan lykkes med å heve stek.

Akvarium varianter

Cleaner Common, Fairy, Carpenter's Flasher, Black Leopard, Yellow Banded Possum, etc.

Fotokreditt: Brian Gratwicke / Wikimedia; LMBM2012 / Wikimedia