Logo no.sciencebiweekly.com

Canine Herpes

Canine Herpes
Canine Herpes

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Canine Herpes

Video: Canine Herpes
Video: Cataracts In Dogs: 3 New Natural Remedies 2024, April
Anonim

Canine herpes virus er en virusinfeksjon og en ledende årsak til valpedød. Valper samler viruset gjennom sekreter eller kroppsvæsker fra sin mor etter at hun blir smittet, enten før eller etter fødselen. Den gode nyheten er voksne hunder og valper eldre enn 3 uker som blir smittet med viruset, utvikler vanligvis ikke symptomer eller blir syk. Dødsfall fra hundeherpes forekommer vanligvis hos valper i alderen 1 til 3 uker gamle. Eldre valper som blir smittet har en god sjanse for fullstendig gjenoppretting.

Image
Image

symptomer

Etter infeksjon av herpes er inkubasjonsperioden vanligvis mellom tre til syv dager. Symptomene vises vanligvis hos unge valper, mindre enn 3 uker gamle, og kan omfatte hyppig gråt, tap av appetitt, respirasjonsproblemer, svakhet, oppkast, sløvhet, bukutslett, svimlende gang, myk gulgrønn avføring, blåmerker, blindhet og muligens en blodig neseutslipp. I de fleste tilfeller dør valper innen 24 til 48 timer etter å ha vist symptomer. Voksne hunder som blir smittet, forblir vanligvis symptomfrie. Hvis symptomene oppstår, er åndedrettsstress og hevede sår på kjønnsorganene de vanligste hos både kvinnelige og mannlige voksne hunder.

Diagnose

Hvis hundens herpesvirus er antatt i valpen tidlig nok, kan en veterinær kanskje diagnostisere sykdommen fra symptomene alene og gi den nødvendige støttende omsorg. Fordi det er svært smittsomt, vil veterinæren avgjøre om de andre valpene i søppelet er i fare, og hvis de trenger å være isolert og gitt umiddelbar støtte. I de fleste tilfeller er imidlertid diagnosen bekreftet etter å ha utført en post mortem undersøkelse på vev fra valper som døde fra viruset eller dødfødte valper. Organer fra den avdøde valpen undersøkes for celler som viser tegn på herpesinfeksjon.

Behandling

I dag er det ingen kur eller spesifikk behandling for herpes. Eldre valper med en sjanse for overlevelse kan bli kraftmatet og behandlet med antiviral og anti-diaré medisinering. Selv om unge valper overlever, er det ofte uopprettelig skade på deres nyrer, hjerne, lymfoide organer og lever. Hovedbehandlingen er å holde den smittede valpen varm med varmeputer eller lamper - kroppstemperaturen hos unge valper er ofte for lav til å drepe virus, og derfor er de så utsatt for visse sykdommer. Voksne hunder som blir smittet, gjenoppretter ofte uten medisinsk inngrep, men de kan bli bærere og spre viruset, ifølge VAC Animal Hospital.

Forebygging

Ingen vaksine for hundeherpes er for tiden tilgjengelig i USA. Mens en vaksine er tilgjengelig i Europa, har den vist variable responser, ifølge VAC Dyrehospital. Den beste måten å beskytte ungdommenes helse på er å hindre at morhunden kommer i kontakt med smittede voksne hunder, både under graviditeten og i de første tre ukene etter fødselen, anbefaler det amerikanske samfunnet for å forebygge grusomhet til dyr.

Av Liza Blau

Anbefalt: