Logo no.sciencebiweekly.com

Canine Hydrocephalus

Canine Hydrocephalus
Canine Hydrocephalus

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Canine Hydrocephalus

Video: Canine Hydrocephalus
Video: Dogs can detect Covid-19 faster than rapid antigen test 2024, April
Anonim

Hydrocephalus er en medisinsk tilstand som involverer immoderat væskeakkumulering i skallen - spesielt cerebrospinalvæske. Når for mye av dette væsken kommer inn i skallen, fører det til forhøyet belastning og spenning i hjernen. Hydrocephalus påvirker ikke bare hjørnetenner, men også andre furrige venner som katter. Det påvirker også ofte mennesker.

Image
Image

To typer Hydrocephalus

Den nevrologiske sykdommen finnes i to forskjellige typer. Noen hjørnetenner går inn i verden med det - et resultat av fødselsskader. Dette er kjent som primær hydrocephalus. Andre utvikler sykdommen som følge av hjernesvulster og sår i hjernen - sekundær hydrocephalus. Hvis en helsetilstand som stopper hjernens cerebrospinalvæske fra å trekke seg av, oppstår det, kan det føre til fremveksten av hydrocephalus. Både meningitt og encefalitt er ofte forbundet med hydrocephalus.

Tegn på Hydrocephalus

Wee valper som er født med hydrocephalus, viser ofte tegn som uvanlig liten størrelse i forhold til søsken, svak utvikling, koordineringsproblemer, tremor, antsy oppførsel, synproblemer og skaller som har kuppelignende former. De har også ofte store problemer med å lære og å plukke opp på trening. Valper med hydrocephalus overgår ofte raskt på grunn av det enorme stresset i kranens ekstra væske. Andre indikasjoner som ofte er knyttet til tilstanden, kaster opp, utmattelse, lett irritert temperament, uvanlig energisk oppførsel og øyne som peker i en subtil nedadgående retning. Skiltene intensiveres ofte med tiden. Det er også viktig å merke seg at ikke alle hundene med tilstanden nødvendigvis viser symptomer. Hvis du er bekymret for at pooch kan ha hydrocephalus, sett opp på veterinæravtale så snart som mulig, jo raskere jo bedre, som sykdommen noen ganger kan bringe over livstruende effekter.

Følsomhet for hydrocephalus

Noen typer hunder har predisposisjoner til denne sykdommen. Hydrocephalus er spesielt utbredt i små hjørnetenner av leketøygruppen - tenk Chihuahuas, Pomeranians og Yorkshire terriers. Tilstanden er også svært vanlig hos hjørnetenner med snubnoser og sirkulære hoder, som Lhasa apsos, Boston terrier og engelske bulldogger.

Avl og hydrocephalus

Hunder med hydrocephalus brukes vanligvis ikke til avlsmessige formål. Personer som håndterer hunder som er relatert til andre dyr med tilstanden, anbefales ofte å ikke avle dem. Hvis et par hunder produserer en valp med hydrocephalus, blir de ofte ikke oppfordret til å reprodusere lenger.

Av Naomi Millburn

Anbefalt: