Logo no.sciencebiweekly.com

Old Engravings Show Early Dogs var leashed følgesvenner

Innholdsfortegnelse:

Old Engravings Show Early Dogs var leashed følgesvenner
Old Engravings Show Early Dogs var leashed følgesvenner

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Old Engravings Show Early Dogs var leashed følgesvenner

Video: Old Engravings Show Early Dogs var leashed følgesvenner
Video: Питомник за 1 миллион долларов|Лучший питомник американских хулиганов |Большие собаки Румынии | эп.7 2024, Kan
Anonim

Bilder av: Maria Guagnin

En ny studie viser at fascinerende graveringer av gamle jegere viser ham med hunder ved hans side, og mer utrolig, hundene er leashed.

Jeg elsker historien. Og jeg elsker hunder. Så jeg elsker absolutt bildene fra en ny studie som viser gammel mann med 13 hunder ved hans side, og to av hundene ser ut til å ha på seg snor.

Relatert: Ancient Pet Cemetery viser at egypterne respekterte deres familie pelsmedlemmer

Melinda Zeder er en arkeozoolog med Smithsonian Institution National Museum of Natural History og sier at graveringene mest sannsynlig er omtrent 8000 år gamle og sannsynligvis de tidligste forestillinger med hunder. Mer, linjene som forbinder hundene fra halsen til mannens midje, er trolig de første forestillingene til et leibret dyr. Hun sier det er forbløffende, da det antyder at mennesker trente og kontrollerte hunder i tusen år enn det man tidligere hadde tenkt, og spesielt å jakte på.

Hun sier at åpenbart mer arbeid må gjøres for å sikre nøyaktigheten av både gravitasjonens alder og hva de mener, men snakker foreløpig, er scenene fra Shuwaymis bemerkelsesverdige.

Shuwaymis er i Saudi-Arabia. Maria Guagnin er med Max Planck-instituttet for humanistisk vitenskapshistorie i Jena Tyskland og har brukt de siste tre årene til å katalogisere over 1400 rockartpaneler som har mennesker og over 7000 dyr som er avbildet.

Omkring 10.000 år siden, oppdaget jegere-samlere på scenene, og så for 7000-8000 år siden begynte panelene å vise flere herdingbilder. De så også på nærliggende regionen Jubbah, hvor de fant husdyrbones for å matche bildene, og i bildene ser det ut til at det er tidlige jakthunder i gravene. På Shuwaymis-siden er det vist 156 hunder, og Jubbah-panelene viser 193. Hundene ser alle ut til å være mellomstore, og har krøllete haler, korte snouts og stakkede ører.

Related: Ancient Dogs Gi ledetråder om Nord-Amerikas tidlige innbyggere

På panelene vender hundene seg mot ville dyr, biter på andre og blir ofte avbildet som bundet til en menneskelig bue og piljeger.

Image
Image

Medforfatter av studien Angela Perri har studert eldgamle hunder i verden og hevdet flere ganger at hunder var sentrale for tidlig jakt, til tross for mye bevis. Hun sier at disse graveringene er det nærmeste beviset, kort av en Youtube-video, kan vi få.

Image
Image

Canaan hunder er feral hunder som streifer ørkenen i Midtøsten og ser bemerkelsesverdig som de gamle hundene. Dette kan bety at disse menneskene oppdret hunder som allerede hadde jaktferdigheter, eller de kunne ha gjort det uavhengig av tamme arabiske ulver.

Selv om alle involvert i studien er enige om at datatid på bilder er vanskelig og fortsatt trenger arbeid, er de fortsatt de eldste på plate og dato før egyptiske utskjæringer. Mer, de er symbolske for enten leashing og domesticering som jegere eller en bånd mellom mennesker og hunder, og begge forteller om hvor mye tidlig mann avhengige av hunder, selv da. At hundene i gravingene hadde spesifikke kappemønstre og kjønn viser at de var viktige for kunstnerens gravering.

Anbefalt: