Logo no.sciencebiweekly.com

"Brexit" kan gjøre reiser med kjæledyr i Storbritannia mer vanskelig

Innholdsfortegnelse:

"Brexit" kan gjøre reiser med kjæledyr i Storbritannia mer vanskelig
"Brexit" kan gjøre reiser med kjæledyr i Storbritannia mer vanskelig

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: "Brexit" kan gjøre reiser med kjæledyr i Storbritannia mer vanskelig

Video:
Video: The Hero Hiker Who Carried Injured Dog For 6 Miles Shares Incredible Story! 2024, April
Anonim

Bilder av: Javier Brosch / Shutterstock

Med Storbritannia satt til å gå ut av EU i mars 2019, vil det nå skje med kjæledyr som krysser grenser.

Storbritannia har vært en del av Den europeiske union siden 1973, med bekreftet medlemskap i 1975. I mars i år bestemte velgerne i England å forlate EU, mynter det store "Brexit" -begrepet og forlater mange briter (og verden ) lurer på hva dette vil bety og hvordan det vil se ut.

Relatert: Klørne er ute som England sliter Russland for "Verdens beste katt" -tittel

Med England, ikke lenger en del av EU, kunne reiser som en gang var super enkle å påkalle, bli ganske vanskeligere, og spesielt for de med kjæledyr. Fra nå av kan et kjæledyr gå mellom mange europeiske land og England eksisterer, men uten en ny avtale var EU-forhandler Michel Barnier advart om at hunder og katter ikke ville kunne krysse kanalen som de hadde så lett før.

En slik avtale vil inkludere bestemmelser for karantene og forskrifter for mikrobrikker, samt retningslinjer for kjæledyrpass. For tiden kan hunder, katter og like ilder gå frem og tilbake mellom England og EU-landene, inkludert Grønland, Island og Sveits, men Brexit kan gjøre det vanskelig hvis det ikke gjøres noe før den faktiske utgangen oppstår.

EU bruker nå en liste over land (og ikke) basert på landets overvåkings- og rapporteringssystemer for kjæledyrsinfeksjonssykdommer når et land ikke utsteder kjæledyrpass, eller har en fra EU. Husdyr fra land som USA, Japan og Russland (alle listede land) har nå fortsatt å fylle ut papirarbeid og ha helsesertifikater fra veterinærene deres hvis de vil unnslippe karantene eller blodprøver for sine kjæledyr når de krysser grenser. Vanligvis inkluderer det en rabies-test som er innen tre måneder etter reisedagen.

Relatert: Dog Travel Essentials: Hva å pakke for hunden din

Som disse landene vanligvis har reisende går frem og tilbake som mange gjør i USA gjør på grunn av nærhet, med mindre det er gjort en avtale som gjør det mulig for kjæledyr å gå frem og tilbake gjennom grenser, kan andre kjæledyr som krysser fra EU til Storbritannia, se de samme vanskelighetene.

Anbefalt: