Logo no.sciencebiweekly.com

Studie: Chiari misdannelse kan reduseres med cross-breeding

Innholdsfortegnelse:

Studie: Chiari misdannelse kan reduseres med cross-breeding
Studie: Chiari misdannelse kan reduseres med cross-breeding

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Studie: Chiari misdannelse kan reduseres med cross-breeding

Video: Studie: Chiari misdannelse kan reduseres med cross-breeding
Video: Reise med hund til Spania i Fly og Bil 2024, April
Anonim

Bilder av: toxawww / Bigstock

En nederlandsk hundeoppdretter lag sammen med forskere fra University of Surrey for å finne ut om det finnes en måte å redusere risikoen for misdannelser i Chiari-kraniet.

En Chiari misdannelse er en alvorlig lidelse som utvikler seg ikke bare hos mennesker (1 på 1 280), men også i leketøy raser. Denne misdannelsen er preget av for tidlig fusjon av bein, noe som tvinger en del av hjernen til å presse gjennom åpningen av hodeskallenes bakside. Dette fører til at væskefylte hulrom utvikles i ryggmargen, noe som forårsaker hodepine, gåproblemer eller kan til og med resultere i lammelse.

Relatert: Hva skal du se etter i en anerkjent hundoppdretter

I en nylig publisert studie i PLOS ONE-journalen, samarbeidet forskere fra University of Surrey sammen med Henny van der Berg, en nederlandsk basert oppdretter, for å undersøke hvordan dette problemet kunne løses. Sammen analyserte de hvordan skull og hjernen til lekehundene endres når en Brussels Griffon med en Chiari-lignende misdannelse krysses med en annen pooch.

Oppdretteren introduserte prosjektet etter en tilfeldig parring mellom hennes to hunder, en australsk terrier og en Brussels Griffon. Sammen med forskere ved University of Surrey tok de utfordringen med å finne ut om det var mulig å avle en Brussel Griffon hund som er mindre utsatt for en Chiari misdannelse.

Relatert: Alt om Brussels Griffon Dog

Resultatet av studien ble avsluttet med stor suksess. Studien, som tok fire år å fullføre, analyserte egenskaper på MR-skanning og hvordan de endret seg fra generasjon til generasjon i familien på 29 hunder. Etter mange MR-skanninger og forsiktig utvalg av hodestudier, viser studien at det faktisk er mulig å avle en hund som hadde de ytre egenskapene til en kortnettet Brussels Griffon og redusere risikoen for en Chiari-misdannelse ved å krysse dem med en annen avle.

Forskere håper at deres funn vil forbedre avl retningslinjer og utvikle mer sofistikerte måter å screening, slik at mindre leketøy rase hunder utvikle denne smertefulle misdannelsen.

[Kilde: ScienceDaily]

Anbefalt: