Logo no.sciencebiweekly.com

Studie: Det er greit å la Fur-Kids Crash i sengen din

Innholdsfortegnelse:

Studie: Det er greit å la Fur-Kids Crash i sengen din
Studie: Det er greit å la Fur-Kids Crash i sengen din

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Studie: Det er greit å la Fur-Kids Crash i sengen din

Video: Studie: Det er greit å la Fur-Kids Crash i sengen din
Video: Behandlingsprogram for muskel- og skjelettlidelser 2024, April
Anonim

Bilder av: molka / Depositphotos.com

Deler du en seng med en furry familiemedlem (annet enn din ektefelle)? Hvis hunden din eller katten sover i seng med deg, er det ikke så farlig, sier en nylig studie.

Hendene oppe, de som våkner om morgenen for å finne seg forvirret til en tilsynelatende umulig og helt vanskelig vinkel fordi en pooch eller feline har tatt over sengen i natt.

De fleste av oss, ikke sant? Vel nyheter om en nylig studie som deles i Science Daily hevder at sove med ditt firbente barn har noen fordeler. Og det er et navn for det: co-sleeping.

Ifølge Bradley Smith fra Queensland University i Australia og leder forfatter av en artikkel publisert i Springer's Journal Menneskelig natur, om lag halvparten av alle kjæledyrseierne deler soveordninger med sine kjæledyr, og dette kan være en god ting. Hva? Bare halvparten?

Relatert: Topp 10 hund raser som snorer

Smith korrelerer sove med kjæledyr for å sove med små barn og snakker om hvordan denne praksisen skiller seg mellom kulturer, har utviklet seg gjennom årene og oppfyller grunnleggende psykologiske behov. I studien refererer han til vårt sterke psykologiske vedlegg til kjæledyr, og hvordan de ser ut til å supplere og til og med selv erstatte mellommenneskelige forhold (ikke noe å skje!).

Han sier at det å tillate dyr å leve i hjemmet, samt å dele det private rommet i sengen og / eller soverommet, fremhever verdien og statusen som er gitt dem. "Vi foreslår at mennesker og dyr sammen med sovende bør bli kontaktet som legitime og sosialt relevante samsvarsformer," sier Smith, som mener at mer forskning bør gjøres på menneskelig-dyrs sammenhengende praksis."

Relatert: Studie - Din hunds søte drømmer er på grunn av deg

Ok, la oss ikke tenke på dette. Mine katter har hver side av sengen … og de hevder det hver natt. Min kjæreste hund elsker å sove med hodet på puten, min Chico elsket ferskvasket ark og alle setter pris på en koselig dyne på en kald kveld. Mene det kan være de skapningene som kjører våre fur-kids å klatre inn med oss om natten og kanskje litt selvtilfredshet fra vår side som får oss til ikke engang å legge merke til eller omdirigere dem.

Her er sosialt relevant samsøvn, hengiven kjæledyr og en stiv nakke om morgenen.

Anbefalt: