Logo no.sciencebiweekly.com

Topp 5 Low Light Corals for en nybegynner Reef Tank

Innholdsfortegnelse:

Topp 5 Low Light Corals for en nybegynner Reef Tank
Topp 5 Low Light Corals for en nybegynner Reef Tank

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Topp 5 Low Light Corals for en nybegynner Reef Tank

Video: Topp 5 Low Light Corals for en nybegynner Reef Tank
Video: 7 Tips for Keeping a Stable Aquarium 2024, April
Anonim

Bilder av: Manuel M. Almeida / Bigstock

Du vil starte en korallrevstank, men du er ikke sikker på hvor du skal begynne. Her er fem typer koraller som er gode for nybegynnere.

Hvis du vil oppnå et vakkert, naturlig utseende i revetanken din, bør du vurdere å legge til noen koraller. Det er mange forskjellige typer koraller å velge mellom, men noen av dem er svært vanskelige å beholde hjemme akvariet - spesielt hvis du er en reef tank nybegynner. Fortsett å lese for å lære om de ulike typer koraller som er enkle for nybegynnere, og å lære om de 5 beste lavlyskoralartene som er enkle for nybegynnerrevstankvannere å jobbe med.

Hvilke typer koraller er best for nybegynnere?

Som de fleste uvertebrater kan koraller være svært følsomme for endringer i vannparametere som vanntemperatur, pH-nivå og saltholdighet. Hvis forholdene i tanken din svinger til og med litt, kan det drepe alle dine reef tank innbyggere - det er derfor viktig for reef tank nybegynnere å nøye velge deres tank innbyggere, for å gi deg en liten margin for feil.

Relatert: Coral Reef-Safe Fish Species for saltvannstanker

Når det gjelder koraller, er visse typer vanskeligere enn andre og noen koraller er mindre krevende når det gjelder deres krav til belysning, filtrering og næringsstoffer. Myke koraller, for eksempel, er ganske enkle å ta vare på fordi de har lavt lys krav og de vil mate på noe fritt flytende mat i tankvannet ditt.

Stjernepolypper er en annen type koral som er ganske lett å holde fordi de er tilpassbare til ulike nivåer av lys. Noen andre koraller som er gode for nybegynnere inkluderer zooanthids, soppkoraler, trekoraler og lærkoraler.

Relatert: Åpne din tank til muslinger

Topp 5 anbefalte koraller for nybegynnere

Nå som du har en bedre forståelse av hvilke typer koraller som er enklere å vedlikeholde, her er noen spesifikke arter du bør vurdere hvis du er en nybegynner revetank hobbyist:

  • Hammerkoraler: Disse korallene vokser unikt formede tentakler som ser ut som hammere eller ankre - dermed navnet hammerkoralen. Hammerkoraler vokser i enten forgrening eller veggformasjoner, og de kommer i mange farger som spenner fra gul til brunt til grønt. Disse korallene er enkle å vedlikeholde, men de kan stikke andre koraller.
  • Soppkoraler: Mushroom koraller har et bredt utvalg av farger eller teksturer som gjør dem til et unikt tillegg til revetanken. Disse koraller foretrekker lav til moderat vannstrømning, og de gjør det bra i lav belysning. Faktisk foretrekker de å være i et skyggefullt område.
  • Knapppolyps: Dette er en av de enkleste arter av koraller som skal passe på, fordi de ikke krever ekstra fôring, og de gjør det bra i svake lysforhold. Knapppolypper varierer i farger fra brun til grønn og de er generelt fredelige med andre koraller.
  • Sun Coral: Denne typen korall har en lys oransje farge og en sfærisk form som er hvor de får navnet sitt. Solkoraler er hardy og tilpasses ulike lysnivåer, selv om de kan være litt vanskelig å mate til tider.
  • Lærkoraler: Disse koraller er lite vedlikehold, slik at de ikke krever høye belysningsnivåer - de har også en tendens til å vokse raskt. Noen typer lærkoral kan bli store, slik at de kanskje ikke passer for en nano-revetank, men de pleier ikke å brye andre koraller.

Det er hundrevis flere arter av koraller der ute, hvorav mange krever relativt lav belysning. Men disse fem er en trygg innsats for nybegynnere, og de vil gi en byggestein for din vakre korallrevstank.

Anbefalt: