Logo no.sciencebiweekly.com

Tjernobyl valper er på vei til USA

Innholdsfortegnelse:

Tjernobyl valper er på vei til USA
Tjernobyl valper er på vei til USA

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Tjernobyl valper er på vei til USA

Video: Tjernobyl valper er på vei til USA
Video: SKINWALKER RANCH - Интервью Брайанта (Дракона) Арнольда в 4 сезоне 2024, April
Anonim

Bilder av: Tjernobyl Utelukkingssone Myndighet

Ukranske tjenestemenn har fanget flere valper nedstammet fra Tjernobyl-smelte i 1986, og et dusin er på vei til USA for overvåking og adopsjon.

I 1986 smelte en atomkraftverk i Tsjernobyl, Russland, ned, og beboerne i det omkringliggende området måtte evakuere umiddelbart. Tragisk, på grunn av strålingseksponeringen måtte noen kjæledyr utenfor erfarne, bli etterlatt.

I de påfølgende årene har de kjæledyrene som er etterlatt til sine egne enheter levd, døde og multiplisert, og nå er det hundrevis av kjæledyr som bor i både Tjernobyl-eksklusjonssonen og de omkringliggende områdene.

Ukranske myndigheter har fanget hundrevis av hundene, inkludert mange hvalpe, og 12 av de hvalpe er på vei til USA for adopsjon. Lucas Hixson er medstifter av Clean Futures Fund, en USA-basert non-profit som hjelper til med å ta vare på Tjernobyl-opprydding arbeidstakere, familier i området og hundene. Han sa at målet er å bringe 200 hunder reddet og vedtatt i de neste halvannen år, og han ville da gå derfra med hundrevisen igjen.

Beslektet: Besøkende til Tsjernobyl nettstedet anbefalt ikke å hundene hund [Video]

De 200 hundene er i en 45-dagers karantene i Ukrainas by Slavutych, og når de får en ren helseerklæring, kommer de til New York og forhåpentligvis finner boliger.

Valpenees forfedre har tragiske historier. De fikk ikke lov til å følge sine eiere til sikkerhet i 1986 på grunn av eksponeringsnivået og forurensningen, og hundrevis av kjæledyr ble dessverre etterlatt i evakueringen. Myndighetene ble bedt om å sette de som ble etterlatt, men mange overlevde ikke bare de ordrene, men strålingseksponeringseffekter og hjemløshed. Clean Futures estimater det er rundt 250 hunder som bor på grunn av det gamle kraftverket og hundrevis flere streife omkring Tsjernobyl, sikkerhetskontrollpunkter, skogen og forlatte samfunn. Opprydningsarbeidere på områdene prøver å mate og pleier å syke dyr.

Det er her The Clean Futures Fund gikk inn for å hjelpe. De opprettet en treårig plan som begynte med spaying og nøyutering så mange dyr i ekskluderingssonen som de kunne. I august i år jobbet de med 325 hunder, vaccinerte for rabies, testet for stråling, behandlet med antibiotika og microchipping hundene. De registrerte helsedataene for hver hund, og i juni vil de jobbe med forskere fra University of South Carolina for å se på strålingsforgiftningseffekter og genetiske forstyrrelser fra eksponeringen.

Relatert: Brave Woman Works desperat for å redde Bali hunder igjen bak på vulkanen

Jeff Beri er grunnleggeren av No Dog Left Behind og sier at hundene ser ut til å være som en annen søt valp, men potensielle eiere må vite at disse valpene har potensielle helserisiko. Han sa at nivået av stråleforgiftning kan variere, og effektene kombinert med vanskeligheter med å tilpasse seg hjemmelivet, er ting å vurdere.

Som valpene venter på rene helseerklæringer, har Hixson sagt at de kommer til USA i juli, og forhåpentligvis finner de perfekte menneskene å gi dem sjansen i livet de fortjener.

Anbefalt: