Logo no.sciencebiweekly.com

Hund Sprayed By Skunk? Her er hva du skal gjøre!

Hund Sprayed By Skunk? Her er hva du skal gjøre!
Hund Sprayed By Skunk? Her er hva du skal gjøre!

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Hund Sprayed By Skunk? Her er hva du skal gjøre!

Video: Hund Sprayed By Skunk? Her er hva du skal gjøre!
Video: På sporene av en gammel sivilisasjon? 🗿 Hva om vi har tatt feil på fortiden vår? 2024, April
Anonim

Bilder av: 135pixels / Bigstock.com

Må elske den hunden som er sprayet av skunk lukt … vel, kanskje ikke så mye! Hvis det skjer med hunden din, glem tomatjuiceen og følg våre tips for å få det stinke ut!

Hunder er beryktede for å komme seg inn i ting de ikke burde, og for å finne nye måter å komme seg inn i trøbbel. Enten du bor i landet eller i et mer urbant område, er det alltid en risiko for at hunden din kommer over en skunk. Dessverre forstår hunder ikke hva en skunk er i stand til, så du er igjen med et stort stinkende rot. Så hvordan skjuler du hunden din hvis han blir sprayet? Løsningen kan være lettere enn du tror. Her er hva du skal gjøre for en hund som er sprayet av skunk.

Relatert: Madra Mor Mud Treatment

Hva skal du gjøre etter at hunden din får sprøytet

Før du gjør noe forsøk på å de-skunk hunden din, er det noen grunnleggende ting du bør gjøre. Først må du holde hunden din ute - hvis du lar hunden din inn i huset, vil du ende opp med å rengjøre mer enn bare hunden din. Skunk lukt er utrolig sta og gjennomgripende, så du ikke vil takle konsekvensene av å la hunden din være inni før han har blitt skummet. Du må også sjekke hunden din for å være sikker på at han ikke ble sprøytet i øynene. Sjekk hundens øyne - hvis de ser rødt eller irritert, skyll dem straks med kaldt vann. Hvis irritasjonen vedvarer, må du kanskje besøke veterinæren din. Hvis hundens øyne er i orden, kan du imidlertid fortsette å de-skunking hunden din.

Relatert: Hvilke dyr skal du se etter når du går med hundene dine

Slik De-Skunk Din Hund

Du har sikkert hørt at løsningen på å de-skunking en hund innebærer tomatjuice eller ketchup. Ikke bare er denne metoden ineffektiv, men det er også et stort problem. Den virkelige løsningen kan være enklere enn du tror - alt du trenger er noe hydrogenperoksid, natron og oppvaskmiddel. For å forberede løsningen, kombiner 1 quart (4 kopper) 3% hydrogenperoksid med ¼ kopp natron og 1 teskje mild oppvaskmiddel. Plasser hunden din i badekaret og, mens du har på seg gummihansker, hell opp løsningen over hunden din og arbeid den inn i huden og frakken. Når du vasker hunden din, må du sørge for at du ikke får noen av løsningen i øynene, og prøv å holde nesen, øynene og ørene tørre.

Etter at du har gnidd blandingen i hundens kappe, kan du la den sitte i noen minutter, men ikke la den stå på for lenge. Skyll hunden grundig med varmt vann for å fjerne løsningen, og gi ham et tradisjonelt bad med kjæledyr sjampo. Skyll og skyll hunden grundig til du ikke lenger kan lukte enten skunk sprayen eller rengjøringsløsningen på ham. Håndkle hunden din tørr for å kvitte seg med det meste av fuktigheten og plasser ham på et varmt rom for å lufttørke eller bruke en hårføner i kjølig innstilling. Når hunden er ren og tørr, bør du fjerne klær som bærer skunk lukten og kaste den i vasken med vanlig vaskemiddel og en halv kopp natron for å nøytralisere lukten.

Ytterligere tips og triks for en hund Sprayed av Skunk

Hvis du ikke har noe hydrogenperoksid eller natronhold på hånden, kan du blande destillert hvit eddik med vann i stedet og bruke den til å vaske hunden din. Du kan også velge å følge den tradisjonelle metoden for dousing hunden i tomatjuice for å kutte gjennom oljen av skunk sprayen etterfulgt av flere sjampo bad. Når du har blitt kvitt lukten og tørket hunden din av, prøv å unngå å få ham til å bli våt i minst noen dager. Vann har en tendens til å reaktivere skunk lukten, slik at du kan ende opp med å gå gjennom de-skunking prosessen hele tiden igjen.

Det finnes andre sjampoer og løsninger for å få den lukten av en hund sprayet av skunk, og de er tilgjengelige hos din lokale dyrebutikk eller på nettet. Hvis hunden din har en historie med messing med skunk, kan du hente en flaske Nature's Miracle Skunk Lukt Remover, Lambert Kay Fresh 'n Clean Skunk-Off Spray eller Skunk-Off Liquid Soaker.

For å hindre at hunden din blir skunked, ta noen grunnleggende forholdsregler for å sikre at skunker ikke har grunn til å besøke din eiendom. Hold søppel i forseglede, utilgjengelige beholdere og vær forsiktig med å la hunden din ut når skunks mest sannsynlig henger rundt, i skumring og soloppgang.

Image
Image

Kate Barrington er den kjære eieren av to katter (Bagel og Munchkin) og en støyende flok marsvin. Etter å ha vokst opp med gylne retrievere, har Kate stor erfaring med hunder, men merker seg selv en kjæreste til alle kjæledyr. Etter å ha fått en bachelorgrad på engelsk, har Kate kombinert kjærligheten til kjæledyr og hennes lidenskap for å skrive for å skape sin egen freelance skrivevirksomhet, som spesialiserer seg i kjæledyrnissen.

Anbefalt: