Logo no.sciencebiweekly.com

Tørr mot vått hundemat: Hvilket er det riktige valget? Del 2

Innholdsfortegnelse:

Tørr mot vått hundemat: Hvilket er det riktige valget? Del 2
Tørr mot vått hundemat: Hvilket er det riktige valget? Del 2

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Tørr mot vått hundemat: Hvilket er det riktige valget? Del 2

Video: Tørr mot vått hundemat: Hvilket er det riktige valget? Del 2
Video: BEST DOG TREATS MONEY CAN BUY 💰 & SCARY ingredients most treats have!! 2024, April
Anonim

Bilder av: Photographee.eu/Shutterstock

Tenker du på å mate din hund våt mat? I den andre delen av serien ser Sabine Contreras, Canine Care and Nutrition Consultant, en titt på typer våt mat på markedet og snakker om de forskjellige formlene du må velge mellom.

Tilgjengelige typer våte matvarer

Uansett om de er pakket i en boks, veske eller brett, kommer våte matvarer ikke bare i mange forskjellige smaker og ingredienskombinasjoner, men det finnes også flere forskjellige typer formler.

" Komplett og balansert" vs. "For tilleggsføring bare"

Produkter merket som "komplett og balansert", enten for et bestemt livsstadium ("vekst" for valper, voksne "vedlikehold" matvarer), eller de som passer for "alle livsstadier" må oppfylle de samme standardene for AAFCO næringsprofiler som tørre matvarer og andre regulerte matvarer. Du kan mate disse matene utelukkende eller bland dem med tørr mat hvis du ønsker det, uten å forstyrre noen næringsbalanser.

Hvis en mat er merket som "bare for supplerende tilførsel", er det ikke "komplett" når det gjelder tilsatte vitaminer og mineraler og ikke egnet til å bli matet "frittstående" i lengre tid. Bruk det som et sporadisk "spesielt" måltid, eller server blandet med tørr mat, men erstatt ikke mer enn omtrent en fjerdedel av den tørre delen med et tilleggs tillegg.

Ulike formuleringer

Merkelig nok, kan de typer våt mat som er merket "for tilleggsfoder bare" være en av de mest verdifulle tingene du kan legge til hundens kosthold dersom du mødes for det meste tørr mat. Produkter som inneholder ingenting annet enn kjøtt og nok vann for å lette produksjonsprosessen tilhører denne gruppen. Det kan bare være en enkelt type kjøtt (som tvers, kylling, laks), eller en kombinasjon (for eksempel biff og lever). Disse er best egnet til å bli lagt til diett av dyr som ellers bare spiser tørr mat, siden de gir det viktigste aspektet: mindre bearbeidet animalsk protein.

Neste nivå er produkter merket "95% kjøtt", og disse kan enten være "komplette" (nødvendige vitaminer og mineraler tilsatt), eller "kun supplemental". Små mengder frukt og grønnsaker, ulike vegetabilsk-baserte tannkjøtt eller andre hjelpemidler og naturlige smaker utgjør de resterende fem prosent. Ninety-fem prosent kjøtt komplette dietter er et av de beste fôrvalgene mellom kommersielle matvarer, siden de gir en spesiell egnet diettblanding. Begge disse kjøttprodukter er også gode å blande med tørr mat, spesielt hvis de allerede inneholder en stor mengde karbohydrater.

Sist men ikke minst har vi standardformler av våte matvarer som inneholder kjøtt samt korn, poteter / søte poteter, pasta, frukt, grønnsaker og kosttilskudd. Kjøttinnholdet kan variere ganske mye, så sørg for at det er den første oppførte ingrediensen. Kjøttkraft, lager eller vann blir ofte kalt andre, siden det er nødvendig for å behandle maten. Denne produkttypen er generelt merket "komplett og balansert" og kan mates utelukkende. Selvfølgelig kan du fortsatt legge til denne typen våt mat for å tørke mat også.

Som du allerede vet, er hermetikk mye mindre konsentrert enn tørr mat, som også har fordelen at fôring av forskjellige forskjellige smaker og formler er mindre sannsynlig å forårsake fordøyelseskanalen.

Med alle disse positive aspektene, vær så snill å ikke glemme at maten fortsatt er kommersielle produkter, og ingrediensens kvalitet kan variere drastisk mellom produsentene. Ta en titt på artiklene "Label Information 101" og "Ingredienser å unngå" på www.dogfoodproject.com og les informasjonen om kunstig vitamin K på www.dogfoodproject.com/menadione.

Frøken Del 1 av denne serien? Les det her.

Image
Image

Sabine Contreras er en canine Care and Nutrition Consultant basert på Los Angeles, California. Hun spesialiserer seg på naturlig, forebyggende hundpleie samt hundernæring og tilbyr tilpassede fôringsplaner for hunder av alle størrelser, raser og aldre, uansett om de er følgesvenner, forestillinger, arbeidshund eller showhunder. Hun deler hennes hjem med en ektemann, Jack Russell Terrier og fem katter.

Anbefalt: