Logo no.sciencebiweekly.com

Hvor mange ganger om dagen skal jeg mate hunden min?

Innholdsfortegnelse:

Hvor mange ganger om dagen skal jeg mate hunden min?
Hvor mange ganger om dagen skal jeg mate hunden min?

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Hvor mange ganger om dagen skal jeg mate hunden min?

Video: Hvor mange ganger om dagen skal jeg mate hunden min?
Video: Long-lasting Homemade Dog Treats: Terrific Treats for Happy Hounds. WTF - Ep. 321 2024, April
Anonim

Bilder av: mexitograf / Bigstock

Hvis du noen gang har spurt deg selv "Hvor mange ganger om dagen skal jeg mate hunden min," er du ikke alene. Det er et spørsmål som bare kan besvares etter å ha sett på alle faktorene som er involvert i kostholdet hans.

Et av dine mest grunnleggende ansvar som kjæledyrseier er å gi hunden din et næringsrikt effektivt kosthold. Som mennesker trenger hunder balanse av næringsstoffer i kostholdet for å sikre optimal helse - hvis du ikke sørger for hundens grunnleggende ernæringsmessige behov, vil hans helse lide og det kan påvirke hans levetid. For å sikre helsen og velvære til hunden din, bør du ta deg tid til å lære ikke bare hva du skal mate ham, men hvor ofte også.

Hva skal jeg matte hunden min?

Hunder krever en balanse mellom protein, fett og karbohydrater i kostholdet, samt visse vitaminer og mineraler. Når du velger en kommersiell hundematformel for kjæledyret ditt, bør du ta deg tid til å se på pakken for å sikre at den er en sunn næringskilde. Det første du bør se etter når du vurderer et kjæledyrmat etikett, er for AAFCO-erklæringen om ernæringsmessig tilstrekkelighet. American Association of Feed Control Officials (AAFCO) er ansvarlig for overvåkning og regulering av produksjonen av fôr - de vurderer ingrediensene som går inn i hvert produkt, og noen ganger utfører forsøk for å avgjøre om maten oppfyller de grunnleggende næringsbehovene til kjæledyret det er formulert for. Hvis hundemerketiketten ikke har en AAFCO-erklæring om ernæringsmessig tilstrekkelighet, må du ikke kjøpe den.

Relatert: Hva du trenger å vite om retningslinjer for hundenes mat

En annen ting du bør være oppmerksom på når du vurderer kjæledyrsmerkmer, er ingredienslisten. Ingrediensene på etiketter på kjæledyr er bestilt i volum - dette betyr at ingrediensene øverst i listen er til stede i høyeste mengder. Se etter høykvalitets kilder til protein øverst på ingredienslisten - ting som kylling, lam, fisk, kyllingemel osv. Hvis den første ingrediensen på listen er en slags billig fyllstoff (som maismel eller hvete), er det er ikke en god næringskilde. I tillegg til protein bør hundematen inneholde noen lett fordøyelig kilden til karbohydrat som brun ris. Korn- og hvetebaserte ingredienser er ikke bare lavere i næringsverdi enn brun ris, men de er vanskeligere å fordøye og kan utløse matallergier hos noen hunder.

Hvor ofte skal jeg mate hunden min?

Når du har valgt en hundematformel, bør du lese innmatingsanbefalinger på pakken for å bestemme hvor mye du skal mate på kjæledyret ditt. Husk at disse anbefalingene er bare det - anbefalinger. Hunden din trenger kanskje mer eller mindre mat enn mengden som er oppført, avhengig av alder og aktivitetsnivå. Det beste du kan gjøre er å begynne å mate hunden din med det anbefalte beløpet i noen uker. Hvis han blir tyngre, må du kanskje redusere beløpet med litt. Hvis hunden din mister vekt eller ikke ser ut til å ha så mye energi som han burde, gi ham litt mer.

Relatert: Hvordan reguleres kommersiell hundemat?

Det er opp til deg hvor mange ganger om dagen du velger å mate hunden din, men du bør bare mate den anbefalte mengden (justert etter behov). For eksempel, hvis du velger å mate hunden din to ganger om dagen, må du dele sin totale daglige andel i halv en gang om morgenen og en gang om kvelden. Hvis du velger å mate hunden din tre ganger om dagen, må du dele den i tredjedeler (frokost, lunsj og middag). De fleste hundeeiere velger å mate hundene sine to ganger om dagen - en gang om morgenen og igjen om kvelden, da det dreier seg om familiens konsekvente matemønstre og når de er hjemme.

Nøkkelen til å holde hunden glad og sunn er å gi ham et balansert kosthold. Så lenge du tar deg tid til å evaluere ditt valgte hundematsmerke for næringsdekning, og du følger anbefalingene for fôring, er du på riktig vei for å sette en tidsplan for måltidstider.

Anbefalt: