Logo no.sciencebiweekly.com

Slik utfører du hunden Heimlich Maneuver

Innholdsfortegnelse:

Slik utfører du hunden Heimlich Maneuver
Slik utfører du hunden Heimlich Maneuver

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Slik utfører du hunden Heimlich Maneuver

Video: Slik utfører du hunden Heimlich Maneuver
Video: Kræsenhed hos hunde - Dyrlægen forklarer | Vuffeli 2024, April
Anonim

Bilder av: Life on White / Bigstock

Hunder kan kvele på mange ting: mat, leker eller tilfeldige gjenstander som ser spiselige ut. Ved en nødsituasjon, vet du hvordan du skal utføre hunden Heimlich Maneuver?

For mange mennesker, hvis noen i nærheten av dem begynte å kvele, ville de ikke nøl med å iverksette tiltak og administrere Heimlich manøveren. Men hva gjør du når en hund begynner å bli kvalt? Det er en reell mulighet for at det kan skje med deg på et tidspunkt i livet ditt. Det er en slik ting Heimlich manøveren; det tar bare en litt annen tilnærming enn du ville ha for et menneske.

Første skritt for å ta med en Choking Dog

Hvis du mistenker at hunden din er kvalt, er det første du må gjøre, å være rolig - å bli hysterisk hjelper ikke noen. Faktisk kan hunder fornemme hva deres eiere føler, og hvis du blir bekymret og opprørt, vil hunden din også, og det vil bare gjøre saken verre. Det neste trinnet er å bekrefte at han kveler og forsøker å fjerne objektet for hånd.

Relatert: Grunnleggende førstehjelpstips for hunder

Forsiktig nærme hunden din og snakk med ham sakte i en beroligende stemme. Selv om hunden din aldri har smittet noen i livet, kan han knipse hvis han føler seg truet eller redd. Legg en hånd på toppen og en hånd på undersiden av hundens nese og forsiktig åpne munnen - se innsiden for å se om du kan se noe som blokkerer hundens luftvei. Hvis du ser et objekt, prøv å fjerne det for hånd, vær forsiktig så du ikke lar hunden bite deg. Hvis du ikke kan se objektet, eller hvis du ikke kan nå det, må du kanskje administrere Heimlich manøveren på hunden din.

Administrere hunden Heimlich Maneuver

Hunder kommer i alle former og størrelser, og det er mye lettere å utføre Heimlich manøveren på en hund som er liten nok til å løfte. Selv om hunden din er stor, er det imidlertid en versjon av hunden Heimlich manøveren som du kan utføre:
Hunder kommer i alle former og størrelser, og det er mye lettere å utføre Heimlich manøveren på en hund som er liten nok til å løfte. Selv om hunden din er stor, er det imidlertid en versjon av hunden Heimlich manøveren som du kan utføre:
  1. Løft hunden opp av bakken, trekk ham mot deg med ryggraden presset mot brystet.
  2. Vri armene rundt hunden i midjen.
  3. Lag en knyttneve med den ene hånden og legg den like bak den siste ribben - pakk den andre hånden rundt knyttneve.
  4. Skyv inn og opp med hendene dine i 5 hurtige trykkbevegelser.
  5. Åpne hundens munn for å se etter fremmedlegemet og fjern det, hvis det er mulig.
  6. Hvis du ikke kan fjerne objektet, løfter du hunden og setter den på oppsiden og sveiper deretter fingeren i munnen igjen for å løsne objektet.
  7. Hvis gjenstanden blir sittende fast, plasser hunden din over fanget ditt (eller stå ham foran deg) og administrer 5 skarpe slag med åpen hånd til hundens rygg mellom skulderbladene.
  8. Åpne hundens munn og sjekk igjen for objektet - fjern det for hånd, om mulig.
  9. Gjenta denne prosedyren til objektet blir dislodged eller hunden din blir bevisstløs.
  10. Hvis hunden din blir bevisstløs, må du administrere 5 reddende puste og gjenta 5 bukpennene, fortsett mønsteret til objektet er løsrevet.

Hvis hunden din er for tung til å løfte av bakken, må du kanskje endre taktikken litt. Plasser hunden din i stående stilling etter å ha sjekket for hindringen og pakk hendene rundt kroppen hans like bak ribbeholderen. Lag en knyttneve med den ene hånden og pakk den andre rundt den, og administrer de 5 bukstøtene som er nevnt i trinn 4. Hvis du ikke virker, løft hundens bakben så hodet henger mot bakken og prøv igjen for å fjerne objektet. Resten av trinnene kan administreres som nevnt ovenfor til hundens luftvei er ryddet.

Når hunden din kvalt, teller hvert sekund så det er viktig at du vet hva du skal gjøre i denne situasjonen. Du må forbli rolig, men ta en rask tiltak for å rydde hundens luftvei og for å gjenopprette pusten. Etter at du har fjernet hindringen, og hunden din har gjenopptatt pusten, ta ham til veterinæren for å forsikre deg om at han ikke har hatt noen komplikasjoner.

Anbefalt: