Logo no.sciencebiweekly.com

Er det en forskjell mellom Natural Vs Organic Dog Food?

Innholdsfortegnelse:

Er det en forskjell mellom Natural Vs Organic Dog Food?
Er det en forskjell mellom Natural Vs Organic Dog Food?

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Er det en forskjell mellom Natural Vs Organic Dog Food?

Video: Er det en forskjell mellom Natural Vs Organic Dog Food?
Video: VETIVO | Tips fra veterinær - Mosjon for hunder | REMA 1000 2024, April
Anonim

Bilder av: Amy Rene / Shutterstock

Er de ikke det samme? Nope - her er hvordan du skal velge mellom naturlig eller økologisk hundemat

Når det gjelder å velge mat til hunden din, kan du lett bli overveldet av det rene antallet alternativer du har. Kommersielle hundematforetak bruker markedsføringstaktikk og buzzwords som "naturlig" og "helhetlig" for å sette sitt eget produkt over konkurrentens - men hva betyr disse ordene egentlig? I denne artikkelen lærer du hvordan du forteller forskjellen mellom naturlig og økologisk hundemat, slik at du kan velge det som passer for hunden din.

Hva vilkårene betyr

En ting du må innse om kommersiell hundemat er at den ikke er så tungt regulert som menneskelig mat av FDA og USDA. For eksempel er det ingen offentlig definisjon fastsatt av FDA for begreper som "holistisk". Det er imidlertid en definisjon for begrepet "naturlig" og "organisk" som fremsatt av American Association of Feed Control Officials (AAFCO). Ifølge AAFCO er naturlig mat "utelukkende utelukkende fra plante-, dyre- eller minedyrkilder, enten i ubearbeidet tilstand eller som har vært utsatt for fysisk behandling, varmebehandling, rendering, rensekstraksjon, hydrolyse, enzymolyse eller gjæring, men ikke blitt produsert av eller gjenstand for en kjemisk syntetisk prosess og ikke inneholder noen tilsetningsstoffer eller behandlingshjelpemidler som er kjemisk syntetiske, unntatt i mengder som kan oppstå uunngåelig ved god fremstillingspraksis."

Begrepet "organisk" er mer regulert og definisjonen er fremsatt av USDAs nasjonale organiske program. Ifølge USDA, for å være sertifisert som økologisk, må "plantebestanddeler i kjæledyrsmediet dyrkes uten plantevernmidler, kunstgjødsel, genetisk modifikasjon, bestråling eller kloakkslam … animalske ingredienser må komme fra dyr oppdratt på økologisk mat, gitt tilgang til utendørs og ikke behandlet med antibiotika eller hormoner. "Gitt disse definisjonene alene, bør det være klart for deg at kvaliteten på økologisk mat er mer regulert enn for" naturlig mat ".

Relatert: Er du i vite om økologisk hundemat?

Dekryptere definisjonene

Nå som du vet definisjonene av begrepet "naturlig" og "organisk", kan vi begynne å dechifere hva de egentlig mener når det gjelder kommersiell hundemat. Hvis du ser nøye på definisjonen for "naturlig" mat, vil du se at de eneste sanne kravene er at ingrediensene kommer fra naturlige kilder - ingrediensene kan fortsatt gå gjennom noen av et halvt dusin former for behandling og fortsatt betraktes som "naturlig"”. Det eneste unntaket er for kjemiske former for behandling. Økologisk mat, derimot, må overholde strenge regler angående ingrediensens opprinnelse, så vel som hvordan de dyrkes eller heves. Økologiske matfirmaer gjennomgår stive inspeksjoner for å sikre at de fortsetter å oppfylle kravene fastsatt av USDA.

Relatert: Hvordan reguleres kommersiell hundemat?

Velge mellom de to

Når det gjelder å velge mat til hunden din, er det mange faktorer å vurdere. Hvis du virkelig vil ha det som er best for hunden din, kan du imidlertid ikke stole på markedsføringstaktikk som bedrifter bruker for å markedsføre sine produkter. Du må selv gjøre litt grunnforskning for å forstå hva disse begrepene betyr. Ved å bruke definisjonene ovenfor kan du se hvordan et produkt som er merket "naturlig" ikke nødvendigvis er det beste valget for hunden din, bare fordi ingrediensene er helt naturlige, betyr ikke at sluttproduktet er sunt.

Til slutt er valget opp til deg, men forhåpentligvis har du lært nok til å vite at du må grave litt dypere enn bare å lese etiketten for å finne ut om en hundemat er sunn eller ikke. Ta deg tid til å gå gjennom ingredienslisten og ikke glem å se etter AAFCOs erklæring om ernæringsmessig tilstrekkelighet som sier at maten oppfyller ernæringsbehovet for hunder.

Anbefalt: