Logo no.sciencebiweekly.com

Hva er fordelene med en begrenset ingrediens diett?

Innholdsfortegnelse:

Hva er fordelene med en begrenset ingrediens diett?
Hva er fordelene med en begrenset ingrediens diett?

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Hva er fordelene med en begrenset ingrediens diett?

Video: Hva er fordelene med en begrenset ingrediens diett?
Video: СТРАННЫЕ НОВОСТИ НЕДЕЛИ - 58 | Таинственный | Вселенная | НЛО | Паранормальный 2024, April
Anonim

Bilder av: Golfyinterlude / Bigstock

Har du noen gang hørt om en begrenset ingrediens diett for hunder? Dinnertime går tilbake til grunnleggende for å hjelpe kjæledyr med matfølsomhet.

Hvis du tar en spasertur gjennom hundemadelen på din lokale dyrebutikk, bør du ikke bli overrasket over å finne et bredt utvalg av merkenavn og dusinvis av forskjellige oppskrifter å velge mellom. Det store flertallet av tilgjengelige alternativer kan gjøre det vanskelig for hundeeiere å velge. Hvis du vil maksimere hundens ernæringsmessige fordeler samtidig som du minimerer risikoen for matallergi og andre diettrelaterte problemer, kan du vurdere en begrenset ingrediens diett (LID).

Relatert: Hva er en begrenset ingrediens diett?

Hva er en begrenset ingrediens diett?

En begrenset ingrediens diett er akkurat det det høres ut som en diett som består av et begrenset antall ingredienser. Hvis du skanner ingredienslisten for tradisjonelle kibbles, kan du oppdage at listen inneholder så mange som tjue eller tretti innlegg. Videre kan mange av disse ingrediensene være vanskelige å identifisere - de har enten kjemiske lydende navn eller de er biprodukter. Med en begrenset ingrediens diett kan du forvente ingredienslisten å være mye kortere, og i mange tilfeller er ingrediensene som brukes i formelen av høy kvalitet, og de er enkle å identifisere. Mange dieter med begrenset ingrediens gjør også bruk av "romanen" protein og karbohydratkilder - det er uvanlige kilder som kanin eller and for protein og ting som grønne erter eller søtpotet for karbohydrater.

Relatert: Hva er Resource Guarding hos hunder?

Hva er fordelene med LIDs for hunder?

Hovedfordelen med et begrenset ingrediens diett for hunder er en redusert risiko for matfølsomhet. Mange kommersielle hundemat er laget av lavkvalitets ingredienser og ingredienser som har stor risiko for å utløse matfølsomhet. Jo mer hunden din er utsatt for potensielle følsomheter, jo større er hans risiko for å utvikle en følsomhet. Måten begrenset ingrediens dietter arbeid er ved å fjerne de potensielle følsomhetene fra ligningen, bytte ut ingredienser som hunden din kanskje ikke har spist før, for ytterligere å redusere risikoen for en allergisk reaksjon. Hvis hunden din lider av følsomhet, bør du vurdere å bytte til et LID i en periode på minst 12 uker til alle tegn på allergi er forsvunnet. Deretter kan du velge å gjeninnføre potensielle følsomheter en om gang for å avgjøre hvilke som påvirker hunden din. Deretter må du bare mate hunden din til en diett som er fri for disse følsomhetene for resten av livet.

I tillegg til å redusere risikoen for matfølsomhet, kan det føre til at en hund med en begrenset ingrediens kan gi andre fordeler som:

  • Redusert problemer med magefølsomhet, lindring av fordøyelseskanalen
  • Forbedrede energinivåer knyttet til riktig næring og næringsopptak
  • Lettelse fra hudproblemer som kløe, flak og hotspots
  • Forbedret fordøyelse og regularitet, færre og fastere avføring
  • Kan ha lavere karbohydratinnhold (avhengig av formelen)
  • Begrenset antall ingredienser betyr ofte ingen / færre kunstige tilsetningsstoffer

Kostholdet du velger for hunden din spiller en viktig rolle i å bestemme sin generelle helse og velvære. Et næringsrikt kosthold laget av høykvalitets ingredienser har den beste muligheten til å maksimere hundens levetid og holde ham frisk og en begrenset ingrediens diett kan bare være det beste alternativet for hunden din.

Anbefalt: