Logo no.sciencebiweekly.com

Hva er fordelene med Felines å bruke linfrøolje?

Innholdsfortegnelse:

Hva er fordelene med Felines å bruke linfrøolje?
Hva er fordelene med Felines å bruke linfrøolje?

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Hva er fordelene med Felines å bruke linfrøolje?

Video: Hva er fordelene med Felines å bruke linfrøolje?
Video: 3 Things To Clean Using Hydrogen Peroxide 2024, April
Anonim

Omega-3 fettsyrer har flere fordeler for både katter og hunder. Holistisk, og til og med vanlig, veterinærer anbefaler ofte å bruke slike kosttilskudd, fordi mange dyrevarer på markedet ikke gir et dyrs komplette kostbehov. Mens noen katter får det bra på disse matvarene, kan andre utvikle kjedelige, tørre strøk eller til og med en tilstand som kalles pica, noe som fører dem til å tygge, suge og noen ganger spise matvarer som planter, elektriske ledninger, stoffer, garn eller papir. Linfrøolje er en kilde til omega-3 fettsyrer, som er essensielle for produksjon av antiinflammatoriske midler som gir mange fordeler for mennesker og dyr. Et daglig supplement kan hjelpe katten din til å føre et sunnere liv.

Image
Image

Sunn jakker

Omega-3 fettsyrer er en av oljene som bidrar til å holde kattens hud fuktig og pelsskinnet skinnende. Mens den tjener andre formål, er kattens frakk det første tegn på næringshelsen. Hvis kappen ikke er sunn, er det ofte fordi dyret ikke får næringsstoffene det trenger. Pels kan bli tørr, tørr og kjedelig når en katt er syk, ikke spiser, eller ikke mottar den riktige balansen mellom næringsstoffer. Dette kan også føre til tørr, irritert hud og til flass, som blir et luftbåren allergen når det blir ubehandlet. I tillegg, hvis de naturlige oljene i kattens kappe er utarmet, reduserer den lipidbarrieren i huden, hvilke katter bruker for å beskytte dem mot infeksjon. En eller to spiseskjeer linfrøolje blandet inn i kattens daglige tilførsel vil hjelpe deg med dette problemet.

Sunne ledd

Fordi fettsyrer har antiinflammatoriske egenskaper - de samme egenskapene som gjør dem vanlige til å bekjempe hudirritasjoner - de gir også litt lettelse i arthritiske hunder og katter, slik at linfrøolje kan bidra til å lindre mindre leddsmerter fra mild leddgikt eller leddstivhet på grunn av skade. Men hvis katten lider av mer alvorlig leddgikt, vil fordelene av linfrøolje sannsynligvis ikke være nok. Et supplement av linfrøolje kan imidlertid tilby lindring av en katt som lider av mindre eller sporadisk ledsmerter, og hos noen dyr kan det øke mobiliteten.

Sunn nyrer

Omega-3 øker også produksjonen av andre antiinflammatoriske midler, og disse kan bidra til å redusere nyresvikt. Det hjelper også med å støtte sunne nyrer ved å øke blodstrømmen til organene. Siden disse fettsyrene støtter et sunt nivå av blodlipider hos katter, gir de som lider av nyresykdom forhøyede nivåer av triglyserider, som bidrar til å forlenge dyrets liv.

Flaxseed Oil vs Fish Oil

Linfrøolje inneholder faktisk omega-3 fettsyrer; Men fordi katter er laget for å være kjøttetende, har de mer problemer med å omdanne plantebasert linfrøolje enn de ville være et supplement som kom fra en kjøttkilde, som for eksempel fiskeolje. Bare ca 10 prosent av linfrøoljen du gir katten din, vil bli omdannet til lagringsbare fettsyrer, mens en større prosentandel av et fiskeolje-tilskudd kan omdannes av den feline kroppen. Linfrøolje er gunstig, men krever en større dosering og lenger å bygge opp i kattens system. Fiskoljer er mer effektive for katter.

Anbefalt: