Logo no.sciencebiweekly.com

Slik rydder du hundens rynker riktig

Innholdsfortegnelse:

Slik rydder du hundens rynker riktig
Slik rydder du hundens rynker riktig

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Slik rydder du hundens rynker riktig

Video: Slik rydder du hundens rynker riktig
Video: How to Brush Your Dog's Teeth - VetVid Dog Care Video 2024, Kan
Anonim

Bilder av: Willee Cole / Bigstock

Kom inn i alle disse kroker og kroker! Hundens rynker er vertskap for fuktighet som kan føre til ekkel infeksjoner.

Pugs og Bulldogs er to raser som er kjent for sin rynkete hud, så mye som de er for sine inntrykkede ansikter og stubbe ben. Rynker kan gi hunden din en gammel gammel mann, som gjør seg kjent med andre raser. Men hundens rynker er mer enn bare en motedeklarasjon - de er en del av kroppen som må passe på, akkurat som alle andre. Fortsett å lese om viktigheten av å rense hundens rynker og hvordan du gjør det.

Hvilke hundraser har rynker?

Når du tenker på rynkede hunderaser, ser du sannsynligvis en Pug eller en engelsk bulldog. Men det er en rekke hunder der ute som har rynker. Her er noen av de vanligste rynkete hundene:

  • Fransk bulldog
  • Engelsk bulldog
  • Amerikansk Bulldog
  • Pug
  • Mastiff
  • Kinesisk Shar-Pei
  • Bloodhound
  • Dogue de Bordeaux

De fleste hunderaser som har rynker på ansiktet eller kroppen har også korte strøk. Du tror at dette kan gjøre dem til et lite vedlikeholdsavl, men det er like viktig å ta vare på hundens rynker, så det er å ta vare på kappen. Avhengig av hvor dypt hundens rynker er, kan de havne fuktighet som kan føre til bakterielle eller til og med soppinfeksjoner.

Tips for rengjøring av hundens rynker

Når hunden din blir våt, suger fukten inn i pelsen og huden. I mange tilfeller tar det ikke hunden din lang tid å tørke ut, men noen ganger kan fuktighet bli fanget i hudens folder. Den fuktigheten blir da et avlsmiljø for bakterier og kan føre til infeksjon og en tilstand kjent som "fold dermatitt". Rengjøring av hundens rynker bør være en del av din daglige eller ukentlige rutine - her er hvordan du gjør det:

  1. Bruk en varm, fuktig vaskeklut eller baby tørke for å rengjøre huden i og rundt hundens rynker.
  2. Vær spesiell oppmerksom på spesielt dype rynker, inkludert de rundt hundens nese og sidene av ansiktet.
  3. Etter rengjøring av hundens rynker, gå over dem igjen med en myk, tørr klut for å fjerne alle spor av fuktighet.
  4. Hvis veterinæren anbefaler det, støv hundens hud med et tynt lag av babypulver eller groompulver for å holde det tørt.

Frekvensen som du trenger for å rense hundens rynker, vil variere. Uansett hvor ofte du rengjør dem, må du imidlertid holde øye med symptomer på infeksjon. Hvis du oppdager en dårlig lukt som kommer fra hundens hud eller for mye fuktighet i rynker, kan det være en indikasjon på fold dermatitt. Du vil også se opp for rødhet eller utslipp som kommer fra rynker.

Anbefalt: