Logo no.sciencebiweekly.com

Hva er en Facility Dog?

Innholdsfortegnelse:

Hva er en Facility Dog?
Hva er en Facility Dog?

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Hva er en Facility Dog?

Video: Hva er en Facility Dog?
Video: 82hrs on Amtrak's MOST SCENIC TRAIN! - The California Zephyr 2024, April
Anonim

Bilder av: Tifonimages / Bigstock

Du har hørt om terapi hunder og service hunder, men hva med anlegg hunder? En anleggshund er opplært for arbeid i en anleggsinnstilling.

Du har utvilsomt hørt om terapi hunder, men du kan ikke vite at det er mange forskjellige kategorier. Noen hunder er opplært til å utføre bestemte oppgaver helt alene, mens andre er trent til å jobbe med en handler. Anleggsterapihundene er opplært til å jobbe med enkeltpersoner eller grupper av mennesker i en anleggsinnstilling.

Hva er en Facility Therapy Dog?

I de enkleste forholdene er en anleggshund en type terapihund som er opplært for å yte visse tjenester. Det som setter en anleggshund, bortsett fra andre terapihunder, er at de er trent til å jobbe med en handler i en anleggsinnstilling. For eksempel kan en anleggshund brukes til å hjelpe en gruppe klienter (ofte barn og voksne med funksjonshemminger og eldre) for å styre daglige oppgaver eller delta i utdannings- eller underholdningsprogrammer.

Relatert: Topp 10 Terapi Hunderaser

Anleggshunder jobber vanligvis hånd i hånd med rådgivere, terapeuter, veiledere, psykologer og rehabiliteringsterapeuter. Noen av fasilitetene der denne typen terapihund kan fungere, er blant annet assistert levefasiliteter, dyktige sykepleiefasiliteter, spesialundervisningsklasser, medisinske rehabiliteringsprogrammer og psykiatriske programmer.

Hvilke fordeler gir anleggshunder?

Den viktigste tjenesten som anleggshundene gir, er motiverende og inspirerende kunder. Ifølge Therapy Dogs United er de viktigste fordelene med en anleggshund å: Øke fysisk bevegelse, verbal og ikke-verbal kommunikasjon og forbedret sosial oppførsel.

Studier har vist at mange klienter med funksjonshemninger eller spesielle behov reagerer mer positivt og mer entusiastisk når det er en hund involvert. I en anleggsinnstilling jobber hunden og klienten sammen for å oppnå målene som er satt av terapeuten. I tillegg til å gjøre behandlingssesjonene mer produktive, kan det være å gjøre dem mer komfortable og mer positive ved å ha en hundesett.

Relatert: Topp 10 Beste Psykiatriske Service Hund raser

Her er noen av de ekstra fordelene en anleggshund kan bidra til å gi:

  • Forbedret mobilitet og respons på fysiske stimuli (økt evne til å overse smerte for å engasjere seg i fysiske aktiviteter).
  • Sosial og emosjonell utvikling gjennom samtale og forbedrede sosiale interaksjoner.
  • Støtte og vennskap for de som har problemer med å få nye venner eller som har lav selvtillit (hunden kan være både en motivator og en belønning).
  • Distraksjon fra negative følelser, som gir ros følgesvenn for å redusere stress og angst og å lindre ensomhet.

Anleggshunder gjennomgår mye trening før de blir brukt i feltet. For å kvalifisere som en anleggshund, må hunden være opplært i lydighet og må ha et rolig og jevnt temperament. Hunder får spesiell opplæring for å svare på spesifikke tegn og å arbeide under handlerens ledelse. Anleggshunder må kunne tilpasse seg samspill med mennesker i mange forskjellige situasjoner, og forblir alltid rolige og høflige uansett omstendighetene.

Anleggshunder spiller en viktig rolle, som alle terrenghunder. Hvis du jobber på et anlegg som du tror kan ha nytte av en anleggshund, kan du søke på et program som Canine Companions for Independence eller Therapy Dogs United for å be om en.

Anbefalt: