Logo no.sciencebiweekly.com

Border collie

Innholdsfortegnelse:

Border collie
Border collie

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Border collie

Video: Border collie
Video: Bluetick Coonhound - Top 10 Facts 2024, April
Anonim
  • Høyde: 18-22 tommer
  • Vekt: 27-45 lb
  • Levetid: 12-18 år
  • Gruppe: AKC Herding
  • Passer best for: Familier med barn, aktive singler og eldre, hus med gårder, gårder / landlige områder
  • temperament: Lydig, intelligent, energisk, ivrig etter å lære
  • Sammenlignbare raser: Golden Retriever, Collie

Grense Collie Grunnleggende

Hvis det var en workaholic hund rase, ville Border Collie ta tittelen. Border Collies er kjent for sin evne til å arbeide trygt og effektivt som herder hunder. Men denne utrolige rasen har mye mer å gå for det enn å jobbe med andre dyr - bare se på hvor bedårende det er!

Intelligent og energisk, Border Collie er ivrig etter å lære og jobbe for sine eiere. Hvis du er en dedikert eier som kan gi Border Collie nok oppmerksomhet og oppgaver å fullføre, kan denne rasen være en god form for hjemmet ditt. Les videre for å lære mer om denne interessante rasen.

Border Collies er kjent for sin evne til å arbeide trygt og effektivt som herder hunder.

Opprinnelse

Border Collie vi er kjent med i dag, kom om i begynnelsen av 1800-tallet. Først kalt Scotch Sheep Dog, denne rasen er fra de britiske øyene, hvor den hyrde sauer. Queen Victoria var en fan av rasen etter å ha spottet det i aksjon. Border Collies navn er opptatt for debatt - noen sier "collie" kommer fra en slags sau, mens andre sier ordet er hentet fra det gamle gæliske ordet for nyttig.

stamtavle

Border Collie ble oppdrettet av en rekke britiske sauerhunder for å skape en hund som ikke ville nippe eller bje mens herding.

Border Collie ble anerkjent av AKC i 1995.

Mat / kosthold

Border Collies er energiske hunder, så det er viktig å føde den riktige ernæringen til sin generelle helse og velvære. Disse ernæringsbehovene kan komme fra en høykvalitets kommersiell hundemat, men gjerne supplere med grønnsaker og frukt. Du bør alltid sjekke at Border Collie får riktig mengde aminosyrer, protein og vitamin B12 som finnes i kjøttbaserte matvarer.
Border Collies er energiske hunder, så det er viktig å føde den riktige ernæringen til sin generelle helse og velvære. Disse ernæringsbehovene kan komme fra en høykvalitets kommersiell hundemat, men gjerne supplere med grønnsaker og frukt. Du bør alltid sjekke at Border Collie får riktig mengde aminosyrer, protein og vitamin B12 som finnes i kjøttbaserte matvarer.

Intelligent og energisk, Border Collie er ivrig etter å lære og jobbe for sine eiere.

Opplæring

Både krevende og frustrerende, Border Collie anses av noen for å være den smarteste av alle hunderaser. Som trener må du opprette din dominans tidlig, ellers kan hunden prøve å utnytte situasjonen. Prøv å inkludere godbiter og spill tid i alle treningsøktene dine.

Border Collie har en naturlig kjærlighet til å utføre triks, og du vil finne at hunden din vil elske å utføre for et publikum.

Når du trener, er det viktig å huske at du har større suksess med Border Collie hvis du holder den positiv. Sterke kommandoer eller behandling vil ikke gi deg resultatene du er ute etter. Sørg for å komme forberedt med mye tålmodighet og konsistens.

Vekt

Mannlig Border Collies veier 30 til 45 pounds, mens kvinner veier 27 til 42 pounds.

Temperament / Behavior

Vær advart om at det tar en stund for Border Collie å modne - ikke forvent at denne hunden kommer inn i sin egen følelsesmessige eller fysiske til den når 3 til 4 år. Uansett hvor leklig rasen er, er det ikke nektet intelligens fra Border Collie. Denne hunden regnes som den ultimate herdinghunden, vurderer sin evne til å reagere på flokken og få resultater uten å bruke bjeffer eller vold.

Et bunt av uendelig energi, Border Collie vil fortsette, selv etter en hard trening eller lang dag herding. På grunn av sine herding evner, kan Border Collie prøve å flokk familiemedlemmer, men dette kan korrigeres med riktig opplæring.

Vanlige helseproblemer

For det meste vil Border Collie være sunn hvis du er godt tatt vare på, men det er noen bekymringer å være klar over.
For det meste vil Border Collie være sunn hvis du er godt tatt vare på, men det er noen bekymringer å være klar over.

Hip dysplasi er et vanlig helseproblem, og det kan påvirke en Border Collies bevegelse, spesielt i bakkvarteret. Avhengig av hvor alvorlig problemet er, er narkotikabehandling og operasjoner mulige alternativer.

Som mange store og mellomstore raser, kan Border Collies ha problemer med øynene og ørene, spesielt progressiv retinalatrofi. For det første påvirker det hundens nattvisjoner og utvikler seg til fullstendig blindhet. I tillegg er Collie Eye Anomaly et annet vanlig øyeproblem, men den gode nyheten er at når hunden er diagnostisert, blir tilstanden aldri verre.

Border Collie kan lide av døvhet, men i de fleste tilfeller finner disse smarte hundene en vei rundt problemet og lever et fullt liv.

Forventet levealder

Border Collies har en forventet levetid på 12 til 18 år.

Treningskrav

Border Collie vil aldri gå tom for energi. Det betyr at du må holde hunden underholdt, selv om du er sliten. Hvis du er ute i lange perioder, sørg for at du forlater leker, baller og andre aktiviteter som vil holde Border Collie opptatt.

Store kjæledyr for aktive mennesker, Border Collies elsker spill av hente og Frisbee. Ta hunden din ut for fotturer, løp, sykkelturer og svømming - noe som vil bruke litt av sin energi.

Denne hunden regnes som den ultimate herdinghunden, vurderer sin evne til å reagere på flokken og få resultater uten å bruke bjeffer eller vold.

AKC

Den amerikanske Kennelklubben sier dette om rasen: "Hos verdensverdenen, Border Collie, er verdens fremste sauherder, verdsatt for sin intelligens, ekstraordinære instinkt og arbeidsevne. Mellom-størrelse og atletisk, rasen kontrollerer lager med stalking bevegelse og et intens blikk kjent som "øye"."

Frakk

Border Collies kappe er karakteristisk. Den har en myk og kort underjakke og en toppsidekjær som er lang og middels strukturert. For å beskytte den mot elementene har Border Collie en tykk underjakke. I tillegg vil du legge merke til en unik fjæring om beina.

Border Collie har en tendens til å kaste, så du må pusse hunden din ganske ofte - det anbefales en grundig børsting to ganger eller tre ganger i uken. Og fordi Border Collies har langt hår, er trimmer nødvendige.

valper

Som med de fleste raser, bør du begynne å trene din Border Collie valp så snart den kommer hjem. Forvent ikke at hunden din skal vokse ut av sitt lekende hvalstadium - det varer i tre til fire år.

Fotokreditt: Eric Isselee / Shutterstock

Anbefalt: