Logo no.sciencebiweekly.com

Engelsk Foxhound

Innholdsfortegnelse:

Engelsk Foxhound
Engelsk Foxhound

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Engelsk Foxhound

Video: Engelsk Foxhound
Video: Rådjursjakt med drever 2024, April
Anonim
  • Høyde: 23-25 tommer
  • Vekt: 55-75 lb
  • Levetid: 10-13 år
  • Gruppe: AKC Hound
  • Passer best for: Familier med barn, aktive singler, hus med gårder, gårder / landlige områder, jegere
  • temperament: Tolerant, mild, vennlig, companionable
  • Sammenlignbare raser: Amerikansk Foxhound, Beagle

Engelsk Foxhound Grunnleggende

Hvis det var noen gang en hund egnet for egnet til den høyaktive idrettsutøveren eller idrettsmannen, er det den engelske Foxhound. Opprinnelig oppdrettet som en jakthund, er den engelske Foxhound et ikonisk symbol på den britiske jakten. De er noe lignende i Beagles utseende, og har karakteristiske svarte, hvite og solbrune kroppsfarger. Ørene henger og holder seg nær hodet. Deres historier er derimot sterke og oppreist og slutt på et skarpt punkt. Den engelske Foxhound er en sterkt bygget rase og har sterkbenede, muskuløse bein, som alle gir det utseendet til en godt chiseled idrettsutøver.

Den engelske Foxhound ble avlet for sin jakt- og sporingskapasitet. Den er sterk, fast og fastholdig, noe som gjør den til en utmerket felthund. De er også svært sosialt skapte og gir gode følgesvenner for høyaktive eiere. Imidlertid kan engelske Foxhounds oppdrettet til showringen være et bedre alternativ for eiere på jakt etter en mer avslappet Foxhound. Og selv om mindre skapninger kan røre opp sine bytteinstinkter, går disse hundene godt sammen med andre dyr og kjæledyr.

Opprinnelig oppdrettet som en jakthund, er den engelske Foxhound et ikonisk symbol på den britiske jakten.

Opprinnelse

Den engelske Foxhound var Englands svar på Storbritannias nedbrytende hjortepopulasjon. På begynnelsen av 1600-tallet ble hjortjakt på jakt i England både for mat og sport, noe som resulterte i en rask nedgang i artenes befolkning; som igjen førte britene til å forfølge en annen type jakt: revjakt. Dette krevde en jakthund med fart, stor utholdenhet og en god følelse av lukt; alle egenskapene som den engelske Foxhound besitter. Under British Raj ble engelsk Foxhound brukt i India for Jackal coursing, men likte ikke lange livsløp på grunn av det betydelig varmere klimaet.

stamtavle

Denne rasen ble opprettet ved å krysse greyhounds for sin fart, foxterrier for deres jaktinstinkt og bulldoger for deres store løslatelse under jakt.

Mat / Diet

Engelsk Foxhounds er svært aktive hunder og krever et næringsrikt kosthold. De skal mates 2-3 kopper med høy kvalitet tørr mat i to sittinger per dag.
Engelsk Foxhounds er svært aktive hunder og krever et næringsrikt kosthold. De skal mates 2-3 kopper med høy kvalitet tørr mat i to sittinger per dag.

Som de fleste andre hunderaser er engelske Foxhounds svært uavhengige og kan noen ganger være sta.

Opplæring

Som de fleste andre hunderaser er engelske Foxhounds svært uavhengige og kan noen ganger være sta. Derfor krever de fast, assertiv ledelse og konsistent opplæring. De blir også avlet for å jakte i pakker og krever at dette faste ledelsen skal være godt balansert. Lydighetstrening kan imidlertid ta tid og tålmodighet. Eiere kan oppleve problemer med kommandoen "come", spesielt når man går uten hundel på denne hunden. Deres bytteinstinkt er lett vekket og de kan løpe i strid med interessante 'byttedyr' hvis de gikk av leiekontrakten.

Vekt

Den ideelle vekten for en fullvokset engelsk Foxhound varierer fra 55 til 75 pounds.

Temperament og oppførsel

Som med de fleste andre høye energi jakt raser, svarer den engelske Foxhound godt til eiere som er rolige og selvsikker. De krever regler, grenser og begrensninger, samt kjærlighet og vil være svært glade når de leveres med konsistent lederskap.

Som med de fleste andre arbeidshunder kan engelske Foxhounds bli kjedelig og til slutt ødeleggende når de ikke er utstyrt med en "meningsfull" oppgave. Derfor er det viktig at de får mentalt utfordrende jobber og fysisk utfordrende.

Engelsk Foxhounds ble avlet til arbeid i pakker og med mennesker, og er derfor svært sosialt dyr. De følger godt med barn og andre store dyr som hester. De kan noen ganger jage mindre dyr som de ser som byttedyr hvis de ikke får grenser og regler tidlig.

Engelske Foxhounds har en høy, buktbar bark, som er en ønskelig egenskap i en vakthund. Imidlertid har de ikke de beskyttende instinktene til andre vakthunderaser.

Vanlige helseproblemer

Engelsk Foxhounds, som de fleste andre store og aktive raser, er utsatt for hoftedysplasi og bør undersøkes regelmessig for felles problemer som hunden alder. De er også kjent for å av og til lide av nyresykdom og epileptiske pasninger. Sistnevnte er en arvelig forstyrrelse som ikke kan helbredes, men kan behandles med medisinering.
Engelsk Foxhounds, som de fleste andre store og aktive raser, er utsatt for hoftedysplasi og bør undersøkes regelmessig for felles problemer som hunden alder. De er også kjent for å av og til lide av nyresykdom og epileptiske pasninger. Sistnevnte er en arvelig forstyrrelse som ikke kan helbredes, men kan behandles med medisinering.

Forventet levealder

En sunn engelsk Foxhound har en gjennomsnittlig levetid på 10-13 år.

Treningskrav

Denne rasen har svært høye nivåer av energi og har blitt avlet for å kunne løpe kontinuerlig gjennom dagen med bare noen få pauser. Derfor er det ekstremt viktig å trene det daglig i minst en time. Hvis du er en ivrig maratonløper, jogger, turgåer eller syklist, vil en engelsk Foxhound lage en utmerket treningsfolie. Når de ikke utøves tilstrekkelig, kan disse hundene bli stædige og ødeleggende.

Engelsk Foxhounds ble avlet til arbeid i pakker og med mennesker, og er derfor svært sosialt dyr.

AKC

AKC har dette å si på engelske Foxhounds:En allsidig hund, han kan trent til å jakte nesten ethvert spill.I utseende er den engelske Foxhound en god "hound color", som inkluderer svart, brun og hvit, eller en kombinasjon av disse tre. Selv om det ser ut som hans amerikanske Foxhound-fetter, er den engelske versjonen kortere og mye tydeligere i utseendet.Den engelske Foxhound ble anerkjent av AKC i 1909.

Frakk

Den engelske Foxhound-kappen er tykk, kort og skinnende og børstes hver uke med en grov klut eller hundemynte for å fjerne overflødig hår. Dette er like mye grooming som den engelske Foxhound trenger og bør være badet noen ganger hvis det er spesielt skittent eller stinkende.

valper

Som de fleste uavhengige, høye raseraser av hunder, bør engelske Foxhound valper sosialiseres fra en svært tidlig alder. De bør også bli opplært til å akseptere pleiearbeidet tidlig for å sikre at det vil forbli en hyggelig opplevelse gjennom hundens liv.

Fotokreditt: Thowra_uk / Flickr; Luna04 / Wikimedia; Llima Orosa / Flickr

Anbefalt: