Logo no.sciencebiweekly.com

Eskland

Innholdsfortegnelse:

Eskland
Eskland

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Eskland

Video: Eskland
Video: German Shorthair Pointer Puppy Training 2024, April
Anonim
  • Høyde: 14-18 tommer
  • Vekt: 15-35 lb
  • Levetid: 10-15 år
  • Gruppe: ikke aktuelt
  • Passer best for: Familier med barn, Singler, Par, Aktive eiere, Leiligheter eller Hus
  • temperament: Lekfull, energisk, intelligent, sosial
  • Sammenlignbare raser: Shetland Sheepdog, American Eskimo Dog

Eskland Grunnleggende

Eskland er en herlig pooch som blir forelsket i sin menneskelige familie så snart de møter dem. De er ivrige etter å behage og ganske kjærlig, noe som gjør dem fantastiske kjæledyr for par eller voksende familier. På grunn av sin lille størrelse, gjør de gode følgesvenner for de som bor i leiligheter eller hus, så lenge de går på vanlige turer for å oppfylle deres familieutøvelseskrav.

Selv om de kan være små, er det høyrenergihunder, noe som ikke gjør Eskland til det beste valget for eldre eller pensjonister som kan gå om livet på den langsommere banen. Disse hundene vil ha stor fordel for passform, aktive kjæledyr foreldre som går daglige turer eller går rundt blokken, uansett vær. Deres tykke pels gjør det mulig for disse hundene å ha en flott tid om vinteren når snøen ennå ikke gjør dem særlig utsatt for overoppheting når temperaturen begynner å stige.

Eskland er et kryss mellom en amerikansk eskimo og shetland sheepdog.

Opprinnelse

Designerhundraser har blitt stadig mer populært de siste 20 årene, da oppdrettere med vilje bestemmer seg for å avle to forskjellige typer hunder for å skape en ny rase - Eskland er bare et eksempel på hundrevis av målrettet kryssavlede hunder.

Shetland Sheepdogs hilset opprinnelig fra Shetlandsøyene, omtrent 50 miles nord for Skottland. De ble funnet over hele Storbritannia på 1800-tallet og ble kjent som en mindre versjon av Collies. En Shetland Sheepdogs hovedoppgave var å beseire mindre husdyr i gårder.

Små, Spitz-type hunder ble først funnet i tyske innvandrerbefolkninger i USA i det 19. århundre. De var etterkommerne til den hvite tyske Spitz og hadde kommet på amerikansk jord på grunn av innvandring - det var så kjent som den amerikanske Spitz og ble stadig mer populært på slutten av 1800-tallet.

Ikke i motsetning til Shetland Sheepdogs, var American Spitz også kjent som multifunksjonshunder på gårder ved å vokte folk og eiendom. I 1917 ble navnet på denne rasen endret til den amerikanske eskimo til tross for at den ikke hadde opprinnelse eller forbindelse til eskimo-kulturen. På grunn av deres intelligens og opplæring, ble disse hundene senere brukt som populære trick hunder i reise sirkuser før de ble en populær familie følgesvenn.

stamtavle

Eskland er et kryss mellom en amerikansk eskimo og shetland sheepdog.

Mat / Diet

For å holde Esklands tenner sunne og skinnende, anbefales det å døde av høy kvalitet, men alltid rådfør din lokale veterinær for å finne ut hvilket merke og nøyaktig hvor mye mat som er anbefalt for hunden din.
For å holde Esklands tenner sunne og skinnende, anbefales det å døde av høy kvalitet, men alltid rådfør din lokale veterinær for å finne ut hvilket merke og nøyaktig hvor mye mat som er anbefalt for hunden din.

Tretti minutter eller mer av daglig utendørs gangtid bør være nok til å holde Esklands hundinnhold.

Opplæring

Eskland hunder reagerer godt på trening så lenge kjæledyr foreldre holder en jevn, rolig tone. Skulle du bli irritert at hunden din ikke lærer seg så fort du vil ha dem, vil din hund legge merke til og vil være mindre tilbøyelig til å følge kommandoer. Hold treningstrender kort, men vær ofte tålmodige og belønn alltid god oppførsel med et stykke kibble eller en liten godbit.

Vekt

Eskland er en mellomstor hund og kan vekten hvor som helst mellom 15-35 lbs.

Temperament / Behavior

Esklands er naturligvis lykkelige hunder som elsker å leke med det de anser for å være leketøy - det kan bety alt fra en faktisk hundleketøy til din sneaker til dine hender og føtter. De er energiske pooches som alltid ser ut som de har et smil på ansiktet og deres store, lyse øyne bare ber om å bli spilt med. Enten de ruller over for en liten baby eller drar på deres favoritt leketøy mens de går i et krigsspill, vil du alltid se halen deres vende seg frem og tilbake.

Shetland Sheepdogs har dårlig rap for å løpe ut i gatene, så for sikkerhets skyld, ta alltid Eskland ut på en sikker krage og bånd. Når det er sagt, er disse hundene beryktet for å sprette og rulle rundt i snøen, så vær sikker på at du har ditt kamera klar når det er på tide å gå om vinteren! Deres tette, tykke pels gir dem den perfekte beskyttelsen mot frysende temperaturer, slik at vintervandring er bokstavelig talt en tur i parken!

Deres smittsomme lykkelige holdning og kjærlighet til livet vil gjøre hver dag til en flott, og derfor anbefaler vi Eskland for singler, par eller familier som har barn, uansett alder. Deres høye energinivåer er perfekte for folk som har en aktiv livsstil, og deres små til middels størrelse gjør dem også til lykkelige leilighetsboere.

Vanlige helseproblemer

For å finne ut hva slags helseproblemer Eskland-hunden er utsatt for, er det viktig å se på begge foreldreaser. Den amerikanske eskimo er kjent for å ha noen genetiske helseproblemer, inkludert PRA (Progressive Retinal Atrophy), luxerende patella, hip dysplasi, diabetes, juvenil grå stær og Legg-Calve-Perthes sykdom.
For å finne ut hva slags helseproblemer Eskland-hunden er utsatt for, er det viktig å se på begge foreldreaser. Den amerikanske eskimo er kjent for å ha noen genetiske helseproblemer, inkludert PRA (Progressive Retinal Atrophy), luxerende patella, hip dysplasi, diabetes, juvenil grå stær og Legg-Calve-Perthes sykdom.

I mellomtiden har Shetlands Sheepdog også noen få sykdommer som det kan utvikle seg i senere år.Som den amerikanske eskimo, inkluderer dette PRA, hip dysplasi, samt noen andre problemer som Van Willebrands sykdom, Collie eye anomali, retinal atrofi og Sheltie skin syndrom.

Forventet levealder

Eskland hunden forventes å leve hvor som helst mellom 10-15 år.

Treningskrav

På grunn av sin lille størrelse vil Eskland gjerne brenne all den ekstra energien, enten innendørs eller ut, men det anbefales daglige turer for å holde dem lykkelige. Sosialisering er også viktig å ha en godt avrundet hund, så å gå ut til din lokale hundepark har et dobbelt formål! Tretti minutter eller mer daglig utendørs gangtid bør være nok til å holde Rover innhold, men hvis været er mindre enn behagelig (eller vær altfor varmt og fuktig for deg eller hunden din), bør det være tilstrekkelig med innendørs leke.

På grunn av sin lille størrelse vil Eskland gjerne brenne all den ekstra energien, enten innendørs eller utendørs.

Anerkjente klubber

Eskland er en anerkjent rase av den amerikanske Canine Hybrid Club (ACHC), Designer Dogs Kennel Club (DDKC), Dog Registry of America (DRA) og International Designer Canine Registry (IDCR).

Frakk

Både amerikanske eskimoer og Shetland Sheepdogs har tykk, lang pels som trenger regelmessig børsting for å holde det skjult og matfritt. Hunder skjuler vanligvis vinterkåpen våren (det er derfor Vår er kalt "Shedding season"), og Eskland vil ikke være annerledes. For å holde hjemmet ditt så pelsfritt som mulig (spesielt om våren), bør du pusse Eskland en gang om dagen med en tykk børstet børste ute slik at pelsen ikke kommer til å bli fanget inne i huset ditt til neste rengjøringsdag. Deres frakk kommer i en rekke forskjellige farger, inkludert svart, brun, krem, mørk brun, grå, hvit og en blanding av farger som salt og pepper, svart og hvitt og hvitt og brunt.

valper

Innkjøp av en Eskland-valp fra en anerkjent oppdretter kan sette deg tilbake like under tusen dollar, men vedtaket vil være betydelig mindre. Som de fleste valper må Eskland-valper ha en voksen veileder når de håndteres av et lite barn, men vil bli fullvokst og i stand til å ta vare på seg selv etter seks måneder.

Fotokreditt: Lovergurl / deviantart; sarahh johnson / flickriver