Logo no.sciencebiweekly.com

Golden Irish

Innholdsfortegnelse:

Golden Irish
Golden Irish

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Golden Irish

Video: Golden Irish
Video: A husky and golden retriever got together. And Tyson was created. 2024, Kan
Anonim
  • Høyde: 21-28 tommer
  • Vekt: 55-80 lb
  • Levetid: 10-15 år
  • Gruppe: ikke aktuelt
  • Passer best for: Singler og familier med barn, bor i et hus med en hage
  • temperament: Energisk, lekfull, lojal, aktiv, sosial, hengiven, intelligent
  • Sammenlignbare raser: Irsk Setter, Golden Retriever

Golden Irish Basics

Den gylne irsk er en designer hunderavl, hvis opprinnelse ikke er helt klar, men rasen kan ha blitt utviklet på 1980-tallet som designerhunder ble mer populære.

stamtavle

The Golden Irish er et kryss mellom en raseint irsk setter og golden retriever.
The Golden Irish er et kryss mellom en raseint irsk setter og golden retriever.

Mat / kosthold

For å holde Golden Irish i best mulig form, velg en høykvalitets hundemat som inneholder hele mat ingredienser uten allergifremkallende ingredienser eller kunstige konserveringsmidler. Hvis du håper å mate din pooch med et hjemmelaget diett eller en rå diett, kan du snakke med veterinæren din for å få hjelpsomme tips og for å sikre at kjæledyrets ernæringsmessige behov blir møtt.

Hvis du velger å mate din kjære følgesvenn av høy kvalitet, tørr mat til hunder, er et godt utvalg alt fra 2½ til 3 kopper hver dag, men del opp dette beløpet i minst to porsjoner. Men hvis du også skal gi hunden en høykvalitets hermetisk mat, må du redusere mengden tørr mat tilsvarende, slik at du ikke ender opp med å spise. Måling av kjæledyrets mat vil bidra til å forhindre uønsket vektøkning.

Når det gjelder å trene Golden Irish, kan du forvente at hunden din vil være lett å jobbe med.

Opplæring

Når det gjelder trening av Golden Irish, kan du forvente at hunden din vil være lett å jobbe med, spesielt hvis du starter når din følgesvenn fortsatt er en valp.

Samlet er dette en intelligent rase, og Golden Retriever-genene vil gjøre kjæledyret ditt den typen som vil lytte og adlyde. Det kan hende du må bruke færre repetisjoner i løpet av treningsøktene til pooken din lærer tauene. Men hvis de irske Setter-gener er sterkere, kan du merke at hunden din er litt mer av den uavhengige typen, så trening kan være litt vanskeligere.

For de beste resultatene, hold deg til treningsøkter som er korte og engasjerende. Bruk av positive teknikker som inkluderer å motivere din pooch med belønninger og godbidder, anbefales sterkt. Selv om du vil være fast, bør du aldri være sterk. I stedet vær tålmodig og konsekvent, så hunden din vil lære reglene på kort tid.

Vekt

En stor bredde, den gylne irske veier mellom 55 og 80 pounds.

Temperament / Behavior

Hvis du er på jakt etter en fantastisk familiehund, er Golden Irish et godt valg. Disse lojale hundene nyter grundig møte mennesker og tilbringer mye tid med sin menneskelige familie. De liker også å være sentrum for oppmerksomhet, lek og samspill med barn.

Du bør forvente at en gyllen irsk vil bli fylt med energi. Disse livlige hundene liker å være sosial og aktiv, og de kan være litt tøffe til tider, men de er også pålitelige og jevne.

Når det gjelder å leve sammen med andre kjæledyr, kan den gylne irske komme godt sammen med andre dyr når han sosialiseres riktig fra en ung alder. Husk at både den irske setteren og den gyldne retrieveren har et instinkt til å jakte på byttedyr, slik at kjæledyret ditt kan være tilbøyelig til å jage mindre kjæledyr.

Vanlige helseproblemer

Som alle hybridhunder raser, kan den gylne irske være utsatt for de helsemessige forholdene som oftest påvirker sine foreldre raser. Det er imidlertid ingen garanti for at hunden din vil arve noen av disse problemene, og blandede raser har en tendens til å være overraskende sunn og hardt. En av de beste måtene å sikre valpen din er sunn, er å kjøpe ham fra en anerkjent oppdretter. Gjennom hele kjæledyrets liv, samarbeide med dyrlegen din og hold øye med symptomene.
Som alle hybridhunder raser, kan den gylne irske være utsatt for de helsemessige forholdene som oftest påvirker sine foreldre raser. Det er imidlertid ingen garanti for at hunden din vil arve noen av disse problemene, og blandede raser har en tendens til å være overraskende sunn og hardt. En av de beste måtene å sikre valpen din er sunn, er å kjøpe ham fra en anerkjent oppdretter. Gjennom hele kjæledyrets liv, samarbeide med dyrlegen din og hold øye med symptomene.

Selv om det ikke er mulig å forutsi en individuell hunds langsiktige helse, være oppmerksom på symptomene som er forbundet med følgende forhold, som ofte ses i Golden Retriever og Irish Setter: hip- og albue dysplasi, oppblåsthet, hypothyroidism, epilepsi, øyeproblemer som progressiv retinalatrofi, hjerteproblemer, kreft, fedme, Von Willebrands sykdom, allergier, hypertrofisk osteodystrofi, atintisk dermatitt hos hund og osteochondritis-disseksjoner.

Forventet levealder

Den gylne irske har en gjennomsnittlig levetid på 10 til 15 år.

Treningskrav

The Golden Irish er en aktiv rase, så du bør ta hunden din ut for en lang tur minst en gang om dagen, om ikke to ganger om dagen. Dessuten bør kjæledyret ditt få leke på hundeparken eller i bakgården. Og mens han tilbringer tid innendørs, bør han ha en rekke leker som gir mental stimulering.

Disse hundene er best egnet til å bo i et hus med en hage. Dyret ditt vil foretrekke å ha mer plass, og et trygt gård vil tillate ham å løpe fritt utenomkobling, samt spille noen interaktive spill, for eksempel hente, med deg.

Unnlater å gi hunden din den rette mengden fysisk aktivitet, mental stimulering og trening på daglig basis, kan føre til at han blir destruktiv. Han kan også få overvekt hvis han ikke er aktiv nok.

Hvis du er på jakt etter en fantastisk familiehund, er Golden Irish et godt valg.

Anerkjente klubber

The Golden Irish er ikke anerkjent av American Kennel Club, da det regnes som en hybrid rase. Imidlertid er denne rasen anerkjent av American Canine Hybrid Club (ACHC), Designer Breed Registry (DBR), Designer Dogs Kennel Club (DDKC), Dog Registry of America, Inc. (DRA) og International Designer Canine Register (IDCR).

Frakk

En gyllen irsk kapp er silkeaktig, lang og luksuriøs, og dette er en rase som kaster en moderat mengde. For å holde det vakkert, må du pusse jakken regelmessig, for eksempel en gang daglig.

valper

Selv om den gylne irske vil vokse opp til å bli en stor hund, vil valpene være små og skjøre, så vær forsiktig med å gi kjæledyret ditt et trygt rom for å lære og utvikle seg.

For å sikre at Golden Irish kommer til å bli bra med barn og andre kjæledyr, begynner å sosialisere og trene ham så tidlig som mulig. Dette vil tillate ham å bli komfortabel rundt en rekke mennesker og dyr.

Anbefalt: