Logo no.sciencebiweekly.com

Golden Newfie

Innholdsfortegnelse:

Golden Newfie
Golden Newfie

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Golden Newfie

Video: Golden Newfie
Video: Hachiko | A (Akita Dog) Tale | English HD | English Classics Being LIMITLESS 2024, Kan
Anonim
  • Høyde: 20-24 tommer
  • Vekt: 100-125 lb
  • Levetid: 8-12 år
  • Gruppe: Ikke aktuelt
  • Passer best for: aktive familier med barn og andre kjæledyr, førstegangs hundeeiere, de som leter etter en vandrende følgesvenn, eiere som søker en vakthund
  • temperament: lekne, søte natured, beskyttende, ivrig etter å snakke
  • Sammenlignbare raser: Golden Retriever, Newfoundland

Golden Newfie Basics

Den større enn livet Golden Newfie er en stor familie pooch som kommer fra å krysse to søte-natured store rase hunder; den hardt arbeidende og ivrig-å-behage Newfoundland og den berømte, milde og omgjengelige Golden Retriever. Sluttresultatet er en stor stor pelskule som elsker å være involvert i alle ting i familien og er oppe for alle utendørsaktiviteter. Denne kjekke gutten er også en svært lojal, beskyttende hund som er klar til å gå inn for å forsvare sin menneskelige pakke - vanligvis gjennom skremmingen av hans girth og bjeffer mot å ta på seg en aggressiv tilnærming. Fordi begge foreldre raser trives på menneskelig følgesvenn og utvikler sterke bånd med sine familier, kan de lide av separasjonsangst når de er igjen alene og dette kan føre til destruktiv oppførsel. Det er sannsynlig at din Golden Newfie vil lide den samme anstrengelsen som gjør sin ideelle hjemme situasjon en hvor hans kjæreforelder eller et familiemedlem er hjemme om dagen eller kanskje der han kan utvikle et nært forhold til en hundevalser som kan besøke hele dagen til rolige frazzled nerver.

Den store store Golden Newfie bringer sammen den søte, elskede Golden Retriever og den ivrige etter Newfoundland for en fantastisk familiehund.

Opprinnelse

Fordi han er et kryss av to renavlede hunder, anses Golden Newfie som en Designerhund - et begrep som først ble populært 30 år tilbake og refererer til krysset av to (eller flere) raser for å utvikle en hund som er sunnere, er noen ganger ikke-shedding og ofte mindre og mildere enn mange av dagens populære raser. Med Golden Newfie er hans foreldre raser Golden Retriever og Newfoundland, og mens hans Designer status betyr at han selv er en relativt ny rase, har begge foreldrene en ganske imponerende historie. Golden Retriever ble utviklet i Skottland tilbake på midten av 1800-tallet som et svar på behovet for en hund som var dygtig for å hente nedfødte vannfugler på både land og i vann. I dag er det britiske, amerikanske og kanadiske variasjoner på denne populære rasen, som alle inkluderer en mild, søt naturlig personlighet. Nå er Newfoundlands historie fortsatt under debatt, men det ser ut til at han først ble ført til Canada fra Europa på 1700-tallet av fiskere som brukte ham til å hente fiskenett, dra båtlinjer til land og redde de som hadde falt overbord. I dag er denne store hunden fortsatt brukt som en vannredningshund hvor han svømmer ut til de som er i fare, og enten drar eller lar dem henge på når han kommer tilbake til land.

stamtavle

Image
Image

The Golden Newfie kvalifiserer ikke for å bli med på American Kennel Club (AKC) fordi de er forpliktet til å forkynne for racerene hunder kontra krysser. Imidlertid er begge hundene av denne rasen AKC-medlemmer som går tilbake til 19th århundre. Newfoundland sluttet seg til klubbens "arbeidsgruppe" helt tilbake i 1886 og beskrives som søt, tålmodig og hengiven mens Golden Retriever ble innført i 1925 til «sportslige» -gruppen og betraktes som en vennlig, intelligent og hengiven hund.

Mat / Diet

Dette er en stor gutt med stor appetitt og det er viktig at han ikke føler behov for å spise for å få næringsstoffene han trenger for å være sunn og føle seg fornøyd. Av den grunn, velg en høy kvalitet kibble som gir ham protein (over fyllstoffer / karbohydrater) som vil fylle ham opp og hindre ham fra å føle seg kontinuerlig sulten og prøver å snike eller mooch mat. Hans kibble burde være spesielt utviklet for å møte hans behov fra et størrelse, alder og aktivitetsnivå, og fordi hans Newfoundland-DNA kan la ham være utsatt for oppblåsthet, planlegger å gi ham flere mindre måltider gjennom dagen mot at han tillater å fryse. Denne pooch kan være litt lat og som han kan være utsatt for felles problemer senere i livet, er det viktig at du oppretter og opprettholder en ideell vekt ved å gi den den rette blandingen og mengder mat og godbit tidlig.

Til tross for sin størrelse er Golden Newfie en mild, lekfull familiehund.

Opplæring

Mens Golden Newfie er avkom av to svært intelligente raser som er raske til å plukke opp kommandoer og er kjent for å være folkevennere, kommer Newfoundlands side av dette poochet litt av en stubbig stripe som kan kreve litt ekstra tålmodighet. Som med de fleste hunder, vil en fast og konsistent tilnærming som er belønningsbasert for å inkludere godterier og mye muntlig ros, gå langt i å få de resultatene du leter etter. I tillegg til lydighetstrening er sosialisering også en viktig del av å dyrke en hund til å være en god følgesvenn, og dette kommer med tidlig eksponering mot andre dyr og nye opplevelser som hvalpenningskurs.

Vekt

Når han når voksenalderen, vil en sunn vekt for denne store hunden lande et sted mellom 100 til 125 pounds avhengig av kjønn, og om han viser mer av Golden Retriever eller Newfoundland DNA.

Temperament / Behavior

Til tross for sin størrelse er Golden Newfie en mild, lekfull familiehund som bringer den søte, naturfulle personligheten til Golden Retriever sammen med den rolige, lette karakteren til Newfoundland. Ikke overraskende, dette pooch kommer sammen med andre kjæledyr, inkludert mindre dyr og andre hunder. Selv om han er lojal og beskyttende, er denne kjekke gutten mer tilbøyelig til å vokte ved å bjeffe og opprettholde kontra ty til å bite eller angripe fremmede. Heldigvis elsker han interaktiv spilletid fordi han med en hund denne størrelsen må holde seg aktiv for å holde vekten i sjakk. Da begge foreldre raser trives på menneskelig følgesvenn og utvikler sterke bånd med sine familier, virker det ikke godt når de forlater seg selv i lengre perioder og kan lide av separasjonsangst som inkluderer destruktiv oppførsel som å bjeffe, tygge, klør på dører og urinering / avføring i huset. Det ideelle hjemmemiljøet for ham vil få et familiemedlem tilgjengelig for å holde ham selskap eller en hundevalsjeger som kan smidde sammen og besøke hele dagen for å hjelpe til med å berolige frykt og brenne litt energi.

Vanlige helseproblemer

Som en Designerhund vil Golden Newfie typisk være sunnere enn noen av hans renavlede foreldre, men det er viktig at du gjør din forskning for ikke bare å forstå hva han kan oppleve nedover linjen, men for å hjelpe deg med å stille de riktige spørsmålene når du vedtar din valp. Med Golden Newfie kan han arve felles problemer fra begge foreldrene, visse kreftformer fra Golden Retriever, fordøyelsesproblemer som oppblåsthet og degenerativ hjertesykdom kalt subaortisk stenose fra Newfoundland. Selv om disse kan virke som en skremmende liste over dyre plager, er denne hunden fortsatt ansett som en sunn pooch, og det er ganske mulig at han aldri kan oppleve noen av disse problemene i løpet av livet.
Som en Designerhund vil Golden Newfie typisk være sunnere enn noen av hans renavlede foreldre, men det er viktig at du gjør din forskning for ikke bare å forstå hva han kan oppleve nedover linjen, men for å hjelpe deg med å stille de riktige spørsmålene når du vedtar din valp. Med Golden Newfie kan han arve felles problemer fra begge foreldrene, visse kreftformer fra Golden Retriever, fordøyelsesproblemer som oppblåsthet og degenerativ hjertesykdom kalt subaortisk stenose fra Newfoundland. Selv om disse kan virke som en skremmende liste over dyre plager, er denne hunden fortsatt ansett som en sunn pooch, og det er ganske mulig at han aldri kan oppleve noen av disse problemene i løpet av livet.

Forventet levealder

For å sikre at Golden Newfie har et langt, sunt liv, sørger for at han får mye mosjon, mat av høy kvalitet og regelmessig forebyggende vedlikeholdskontroll med veterinæren din. Med dette nivået på omsorg, kan du forvente at denne store rasehunden skal være en del av familien din i mellom 8 og 12 år - som er typisk for denne store størrelsen på pooch.

Treningskrav

Som de fleste hundene, er Golden Newfie glad for å bosette seg på en sofa og drepe en hel ettermiddag. Men med store hunder som dette, hvem kan enkelt få vekt og oppleve felles problemer senere i livet, er det viktig å få ham opp og flytte. Interaktive spill som å kaste en ball eller Frisbee er en fin måte å engasjere seg på, og det hjelper ikke bare med lydighetstrening (henting), men gir også en god mulighet til å binde seg. The Golden Newfie trenger også å komme seg ut for en god lang tur eller løpe hver dag for å møte hans minimums fysiske behov og selvfølgelig elsker denne vannet babyen muligheten til å svømme om det er en innsjø, basseng, dam … Bunnlinjen er at den er viktig denne hunden beveger seg for ikke bare å holde ham fysisk egnet og mentalt stimulert, men for å hjelpe ham å brenne energi og dempe ødeleggende oppførsel. Regelmessig besøk til en leiekontraktspark er en annen flott måte for ham å løpe, spille og samhandle med andre hunder for å bidra til å bygge opp sosialiseringsevner.

The Golden Newfie kommer sammen med andre dyr, og mens det er beskyttende for familien hans, er det ikke aggressivt.

Anerkjente klubber

The Golden Newfie er også kjent som Golden Newfy eller Newfie Retriever, og fordi han er et kryss av to forskjellige raser, kvalifiserer han seg ikke for å bli medlem av den ettertraktede American Kennel Club (AKC) - en organisasjon som bare er dedikert til rasehundene. Når det er sagt, er det andre, mindre kjente registre som har opparbeidet seg spesielt for å gjenkjenne designerhundraser, og som et resultat er Golden Boxer et fullverdig medlem av den amerikanske Canine Hybrid Club (ACHC), Designer Dogs Kennel Club (DDKC), Dog Registry of America, Inc. (DRA) og International Designer Canine Registry (IDCR).

Frakk

Den tykke, tykke dobbeltbelegget av Golden Newfie skal kreve en god del vedlikehold for å holde den matt og tarmfri, så vel som å hindre at store mengder løs hår flyter rundt hjemmet ditt, kjøretøyet og klamrer seg til din klær. Mens børsting 3 til 4 ganger i uken skal være tilstrekkelig for å holde kappen så bra og håret i sjakk, er det ganske vanlig at bakbenene blir tungt mattet, slik at du må gjøre noen daglige spot-børster for å holde det under kontroll. Som med de fleste hunder bør det bare gjøres på en "etter behov" basis, men fordi han elsker å svømme, er det viktig at du legger stor vekt på å sikre at han er fullt tørket - spesielt hans myke underlag. Damp eller våt pels kan resultere i soppinfeksjoner hvis de ikke er merket og for floppy-eared hunder som Golden Newfie, er rengjøring og tørking av ører avgjørende for å hindre stinkende gjærinfeksjoner. En rask, ukentlig ørekontroll for smuss og rusk er tilstrekkelig, med håndkle-tørking etter rengjøring og / eller svømming for å ta opp fuktig pels.

valper

Golden Newfies vil typisk ha et søppel på mellom 8 til 10 god størrelse valper og som alle hunder, de vil gjøre det bra med tidlig sosialisering som inkluderer forsiktig å introdusere dem til severdigheter, lyder og lukter av nye ansikter, opplevelser og andre dyr. Denne pupen vokser raskt, og med hvilken som helst stor rasehvalpe må du være forsiktig så du ikke matvarer ham med høy energi (kalorier) eller høyt kalsium, da dette kan føre til ortopediske sykdommer som oppstår i store, raskt voksende hunder. Pups kan bare ikke absorbere kalsium og dette kan påvirke beinvekst, så snakk med veterinæren din om du vil ha diettrekommendasjoner.Fordi Newfoundland-siden av denne valpen kan oppleve en medfødt hjertesykdom kjent som subaortisk stenose, spør avleren din om å fremstille bevis på at foreldrenes rase er testet og klart. Hvis en forelder bærer det berørte DNA, er det potensial at 75% av avkomene deres vil bli påvirket. Og fordi denne lille fyren kan ha en lat strekk, lindrer han i en treningsrutine når han er gammel nok til å gå på en ledelse, men ikke så liten at du risikerer å stresse små ledd.

Fotokreditt: eriklam / Bigstock.com; Livet på hvitt / Bigstock.com

Anbefalt: