Logo no.sciencebiweekly.com

Islandsk Sheepdog

Innholdsfortegnelse:

Islandsk Sheepdog
Islandsk Sheepdog

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Islandsk Sheepdog

Video: Islandsk Sheepdog
Video: Хортая Борзая - Все о породе 2024, April
Anonim
  • Høyde: 16-18 tommer
  • Vekt: 20-30 lb
  • Levetid: 11-14 år
  • Gruppe: AKC Herding
  • Passer best for: Familier med barn, aktive singler, hus med gårder, gårder / landlige områder
  • temperament: Hengiven, trygg, lekfull, kjærlig
  • Sammenlignbare raser: American Eskimo Dog, Norwegian Elkhound

Iskansk Sheepdog Basics

Vi har vikingene takk for denne fantastiske rasen. Island Sheepdog merket sammen med vikingene da de bosatte seg på Island mellom 874 og 930 e.Kr. Disse hundene beskyttet husdyrene, og herdede får, storfe og hester. Med en skarp luktesans kunne den islandske Sheepdog fortelle hva sauen tilhørte eieren. På grunn av Islands uforglemmelige terreng, var rasen tilpasset og ble uunnværlig for sine eiere. Disse hundene ville samle sauene beite på de islandske åsene og bringe dem trygt tilbake til sine eiere.

stamtavle

Trodde å være en av de eldste av alle husdyrhunder, er det ganske vanskelig å spore blodlinjen til den islandske hundehunden. Nylige tester har imidlertid vist at rasen og den finske karelske bærehunden er relatert.

Mat / kosthold

Den islandske Sheepdog gjør det bra på en diett av høy kvalitet, tørt kibble. Fordi dette er en aktiv rase, sørg for at hunden din får nok til å spise og holde sitt energinivå oppe.
Den islandske Sheepdog gjør det bra på en diett av høy kvalitet, tørt kibble. Fordi dette er en aktiv rase, sørg for at hunden din får nok til å spise og holde sitt energinivå oppe.

Lett og kjærlig, denne rasen blir bra sammen med barn og er ekstremt sosial.

Opplæring

En glede å trene, finner du at den islandske hundehunden er ivrig etter å tilfredsstille. Legg til intelligens og en vilje til å lære, og du har en veldig trent rase på hendene dine. Du bør fortsette å trene selv etter at grunnleggende har blitt mestret, da denne hunden ønsker å bli utfordret med en rekke forskjellige trening, trening og lekoppgaver. Det bidrar til å holde dem aktive og ute av vanskeligheter. Du er velkommen til å blande opp med treningsaktivitetene dine. Dette vil sikre at hunden din alltid står på tærne og lærer så mye som mulig.

Vekt

En mellomstore rase, den islandske Sheepdog veier mellom 20 og 30 pounds.

Temperament / Behavior

Du blir forelsket i den isiske Sheepdog like enkelt som han blir forelsket i deg og din familie. Utgående og energisk, denne rasen er livlig og trygg. Du finner ham vennlig og nysgjerrig, alltid klar til å spille og få nye venner. Dette er også en sosial hund, så de gjør det ikke bra hvis de forlater seg selv i lange perioder. De liker å være sammen med familien. Den perfekte familiehunden, Island Sheepdog elsker å være rundt barn, og de er milde og tålmodige. Du er velkommen til å legge ham til din husdyr med flere kjæledyr - han liker andre dyr.

Du kan oppleve at din islandske Sheepdog liker å bjeffe - hos fugler, leker, leker med andre hunder, etc. Men annet enn det, vil du ha en glad, sosial hund på hendene dine. Han vil hilse på alle han møter med en svingende hale, til og med fremmede. Han vil også ta med seg nye omgivelser og situasjoner.

Vanlige helseproblemer

En relativt sunn oppdrett, det eneste problemet den islandske hundehunden kan lide av, er katarakt.
En relativt sunn oppdrett, det eneste problemet den islandske hundehunden kan lide av, er katarakt.

Forventet levealder

Den islandske Sheepdog har en gjennomsnittlig levetid på 11-14 år.

Treningskrav

En atletisk og energisk hund, du må sørge for at din islandske hundehund får mye trening. Dette sikrer at han blir sunn og glad. Hvis du er utendørs type, har du en ivrig følgesvenn som ikke har noen problemer med å holde følge med deg. Han vil bli med deg på lange turer, fotturer og jogger. Han elsker å henge med vennene sine på hundeparken eller spille uendelige spill for å hente. Du kan til og med trene ham for konkurrerende hundesport som lydighet, smidighet, flyball og herding konkurranser.

Du finner ham vennlig og nysgjerrig, alltid klar til å spille og få nye venner.

AKC

Den amerikanske Kennelforeningen sier dette om rasen: "Den lekne, vennlige og nysgjerrige, den islandske hundehunden er en hardy og smidig hund. Litt under middels størrelse med prikkører og en krøllet hale, har rasen to frakktyper, lange og korte. Sikkert og livlig, de er så elskede i sitt hjemland som arbeidsdyr og kjæledyr, at de har blitt portrettert på frimerker. "AKC anerkjente først denne rasen i 2010.

Frakk

Den islandske Sheepdog kan komme med en kort eller langhåret jakke. Uansett er kappen dobbelbelagt og tett, noe som gjør det værbestandig. Underunderlaget er tykt og mykt. Denne rasen kommer i en rekke farger og markeringer. Dette inkluderer kombinasjoner av brun, sjokolade, rød, gull, beige, krem, brunbrun, grå og svart, selv om en enkelt farge alltid vil være dominerende. Hvite markeringer er vanligvis funnet et sted på hunden, og du vil noen ganger se en svart maske.

Din islandske Sheepdog vil trenge regelmessige børster, spesielt rundt de tider da underlaget hans blir skuret (to ganger i året).

valper

Den islandske Sheepdog gir en bedårende valp. Han er ikke sjenert og tar tidlig på sosialisering. Og start lydighetstrening tidlig, da denne intelligente hunden vil være opp til utfordringen, selv som en valp.

Fotokreditt: Gangleri / Wikimedia; Zonjah / Wikimedia; Kopieccy / Wikimedia

Anbefalt: