Logo no.sciencebiweekly.com

Hvite Shepherd

Innholdsfortegnelse:

Hvite Shepherd
Hvite Shepherd

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Hvite Shepherd

Video: Hvite Shepherd
Video: Welsh Springer Spaniel vs English Springer Spaniel 2024, April
Anonim
  • Høyde: 23-25 tommer
  • Vekt: 60-85 lb
  • Levetid: 12-14 år
  • Gruppe: UKC Herding
  • Passer best for: Familier med barn, aktive singler, hus med meter
  • temperament: Tryg, varsel, beskyttende, vennlig
  • Sammenlignbare raser: Tysk shepherd, belgisk sheepdog

White Shepherd Basics

Hvis du skulle tegne en hund med kroppen og bygge av en tysk shepherd, men en lys hvit kjole, ville du avbilde den hvite hyrden. Denne vakre rasen ble faktisk utviklet fra tyske hyrder med det recessive genet for en hvit frakk. Ikke bare er den hvite hyrden en unik og attraktiv rase, men den er også svært intelligent og kan trent for en rekke formål, inkludert herding, agility, lydighet, flyball, sporing og showmanship.

Hvis du skulle tegne en hund med kroppen og bygge av en tysk shepherd, men en lys hvit kjole, ville du avbilde den hvite hyrden.

Opprinnelse

Utviklingen av den hvite hyrden begynte i løpet av 19th og 20th århundre da tyskerne begynte et avlsprogram for å utvikle den tyske gjeterhunden. Det var i løpet av denne tiden at det recessive genet for hvit frakkfarge ble kastet i genpoolen. Den hvite hyrden ble omfattende utviklet i løpet av de 20 åreneth århundre da et tysk avlsprogram begynte å rase og hakke hundene som hadde det recessive genet for hvit frakkfarge. I 1933 ble hvit frakk farge gjort diskvalifisering i tysk Shepherd Dog rasen standarden, men i 1959 var den hvite frakkfargen tilbake i utvikling. I 1969 dannet både USA og Canada hvite tyske Shepherd rase klubber, og til tross for noen tilbakeslag ble rasen anerkjent av UKC i 1999. AKC har ennå ikke anerkjent den hvite hyrden som noe annet enn en fargevariant av tysken Shepherd Dog.

stamtavle

Den hvite hyrden ble utviklet fra tyske Shepherd-hunder som hadde det recessive genet for en hvit frakk. Dette genet ble kastet i genpollen en gang i løpet av 19th eller 20th århundre da avlsprogrammet som var ansvarlig for utviklingen og utvidelsen av den tyske Shepherd Dog rasen, skjedde i Tyskland. En hvitlakket herdinghund som heter Greif, var farfar til Horand von Grafrath, hunden ble kreditert som grunnlag for den tyske Shepherd Dog rasen.

Mat / Diet

Den hvite hyrden er en storhunderhund, så det er best å mate ham med en høykvalitets hundemat som er formulert for store hunder. Enda viktigere er den hvite hyrden en aktiv rase, så bruk en hundematformel beregnet for aktive raser.
Den hvite hyrden er en storhunderhund, så det er best å mate ham med en høykvalitets hundemat som er formulert for store hunder. Enda viktigere er den hvite hyrden en aktiv rase, så bruk en hundematformel beregnet for aktive raser.

Disse hundene kan trent for et hvilket som helst antall applikasjoner og hundesport, inkludert herding, agility, lydighet, flyball, sporing og showmanship.

Opplæring

Den hvite hyrden er en utrolig intelligent hund som reagerer godt på trening. Disse hundene kan trent for et hvilket som helst antall applikasjoner og hundesport, inkludert herding, agility, lydighet, flyball, sporing og showmanship. Disse hundene er vanligvis vennlige og ikke aggressive med andre hunder eller mennesker, så du trenger ikke å bekymre deg for trening mot disse egenskapene. Det er imidlertid viktig å merke seg at hvite hyrder har en tendens til å hvite og hylle, så du vil kanskje trene hunden din for å svare på en "hush" -kommando.

Vekt

Den hvite hyrden er en stor og muskuløs hund som vanligvis veier mellom 60 og 70 kg. for kvinner og 75 til 85 kg. for menn.

Temperament / Behavior

Den hvite hyrden er en vennlig og morsom kjede som kommer sammen med folk i alle aldre. Selv om denne rasen kan være litt skeptisk til fremmede, viser den sjelden noen aggresjon mot mennesker eller andre hunder. Den hvite hyrden danner sterke bånd med sin familie og kan være svært beskyttende til tider. Sosialisering og opplæring bør startes i en tidlig alder for å forhindre utvikling av problemadferd.

Vanlige helseproblemer

Den hvite hyrden er generelt en sunn rase. Som alle hunder er det imidlertid utsatt for visse sykdommer. Noen av betingelsene som denne rasen er utsatt for, inkluderer hip dysplasi, albue dysplasi, degenerativ felles sykdom, øyeproblemer, allergier og hudproblemer. Noen genetiske linjer har også vist problemer med autoimmune sykdommer som lupus og medfødt ryggradssykdom.
Den hvite hyrden er generelt en sunn rase. Som alle hunder er det imidlertid utsatt for visse sykdommer. Noen av betingelsene som denne rasen er utsatt for, inkluderer hip dysplasi, albue dysplasi, degenerativ felles sykdom, øyeproblemer, allergier og hudproblemer. Noen genetiske linjer har også vist problemer med autoimmune sykdommer som lupus og medfødt ryggradssykdom.

Forventet levealder

Den gjennomsnittlige forventet levetid for den hvite hyrde er 12 til 14 år.

Treningskrav

Fordi den hvite hyrden ble utviklet fra en herding, er det en aktiv hund. Dette er tilfelle, rasen krever minst en 30 minutters rask tur hver dag i tillegg til god spilltid - utendørs, om mulig. Disse hundene elsker å løpe og spille henting, selv om de vil nyte enhver aktivitet som gjør at de kan bruke tid med familien. Hvis den ikke er forsynt med tilstrekkelig mental eller fysisk stimulering, er denne rasen utsatt for å utvikle problemadferd.

Den hvite hyrden er en vennlig og morsom kjede som kommer sammen med folk i alle aldre.

Anerkjente klubber

AKC har ennå ikke anerkjent den hvite hyrden som en rase som er skilt fra den tyske gjeterhunden. Hvis hunden er født til to AKC-registrerte tyske shepherdhunder, må den registreres som sådan. UKC anerkjente imidlertid offisielt den hvite hyrden som en rase skilt fra den tyske hyrdehunden i 1999 og publiserte en egen rase standard samme år.

Frakk

Den definerende egenskapen til den hvite hyrde er selvsagt sin all-hvite frakk.Frakken er middels lengde med en tykk, fin underbelegg og en tett, hard ytre kappe. Frakken er tyngre rundt halsen, spesielt hos menn. Selv om ren hvit er den ideelle fargen, kan hvite hyrder vise farger som spenner fra lyskrem til lys kjeksbrun. Alle hunder bør ha en overveiende svart nese.

valper

Den gjennomsnittlige kullstørrelsen for White Shepherd-rasen er mellom 5 og 10 valper. Disse hundene har en tendens til å vokse raskt, og de krever både trening og sosialisering fra ung alder for å forhindre utvikling av problemadferd.

Fotokreditt: bibacomua / Bigstock.com; Arti / Bigstock.com; cynoclub / Bigstock.com

Anbefalt: