Logo no.sciencebiweekly.com

Irans uvelkomne hunder Finn omsorg i sjeldne tilfeller

Irans uvelkomne hunder Finn omsorg i sjeldne tilfeller
Irans uvelkomne hunder Finn omsorg i sjeldne tilfeller

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Irans uvelkomne hunder Finn omsorg i sjeldne tilfeller

Video: Irans uvelkomne hunder Finn omsorg i sjeldne tilfeller
Video: Дневник хранящий жуткие тайны. Переход. Джеральд Даррелл. Мистика. Ужасы 2024, April
Anonim

Menneskets beste venn er sett som alt annet enn i Iran, hvor byarbeidere pistoler nedover og konservative ser kjæledyr som en ødeleggende vestlig innflytelse.

Islamsk tradisjon holder katter høyt, og i mye av den muslimske verden forlater folk mat for villkatter. Stray hunder, derimot, er ofte sett som en offentlig gener - overgrodde rotter med wagging haler.

Image
Image

Bilde via Times Union

I Irans islamske republikk, blir eierskapet vurdert som en skadelig vestlig import, og konservative lovgivere har bedt om at den blir bannlyst eller i det minste tungt begrenset, i tråd med andre regler for vestlig musikk og mote.

Image
Image

Bilde via Times Union

Men utenfor Teheran finner mer enn 500 hunder omsorg og hengivenhet hos Vafa Animal Shelter, som ble etablert gjennom en begavelse i 2004, og er landets eneste lisensierte dyreluft. "I vårt samfunn er hundene de mest sårbare dyrene," sa Ali Sani, husets leder. "Hundene som blir bragt her, pleide å være i urbane omgivelser og hadde problemer med å trene og trengte hjelp."

Image
Image

Bilde via Times Union

Hyllet redder kjære hunder, som ellers risikerer å bli skutt og kastet av kommunale arbeidere. Men kjæledyrhunder har det ikke mye bedre: Hundestrømning i offentligheten er forbudt, slik at hundene kan holde hodet ut av bilvinduer. Rundt 30 lovgivere har inngått en utkast til regning for å straffe hundevandere med inntil $ 3000 i bøter og 74 pisker, men et lignende tidligere forsøk mislyktes.

Image
Image

Bilde via Times Union

Tvisten om hunder er en del av en kulturkrig i Iran som dateres tilbake til revolusjonen i 1979 som topplet den vestlige shah. Konservative har forsøkt å pålegge sin versjon av islam på samfunnet og kvitte seg med vestlig innflytelse. Men deres innsats har blitt møtt med motstand, særlig fra yngre, mer urbane og mer velstående iranere - hundenes demografiske - som hjalp til med å velge president Hassan Rouhani, en relativt moderat, i fjor.

Image
Image

Bilde via Times Union

"Hundeeiere bringer dem for eksempel til offentligheten, for eksempel i busser, eller la hunden holde hodet ut av et bilvindu for å vise det til andre. Det er uakseptabelt, sier Mohammad Ismail Kowsari, en av parlamentarikerne som støtter stivtere straffer. "Det som fikk oss til å vurdere å utarbeide en slik regning var det økende antallet de som utstiller hunder ved å gå dem offentlig."

Image
Image

Bilde via Times Union

Kowsari la imidlertid til at bare eierskapet til en hund ikke ville bli kriminalisert, så lenge det holdes innendørs.

Hyllet har styrt av debatten, og fremmer ikke hundevandring. Sani sa at myndighetene generelt har støttet arbeidet til lyet, delvis fordi det samler opp strays og spiser og bruker dem.

Image
Image

Bilde via Times Union

Homa Rashid, en hundegromer, sa at lyet er avhengig av frivillige og private givere - som kan være vanskelig å selge på en tid med forbrytende internasjonale sanksjoner over Teherans nukleare program.

"Vi prøver å overbevise folk om å donere, men dessverre er det en svært vanskelig jobb å snakke dem med å hjelpe dette huset, fordi de fleste sier så lenge det er mennesker som trenger hjelp, hvorfor skal de hjelpe hundene?"

Image
Image

Bilde via Times Union

Hytta sliter også med å finne hjem for hunder, med bare rundt seks blir vedtatt hver måned. Iranere, liker mange andre potensielle hundeiere, foretrekker renbredd til å strays, noe lyet prøver å forandre seg.

"Vi vil vise folk at de hjemløse hundene som de ser på gater og smug kan være våre beste venner," sa Afsaneh Zarrin, som har ansvar for adoptjoner.

Image
Image

Bilde via Times Union

Mahtab Zeinali, 20, en annen frivillig, drømmer om en dag da hunder i Teheran ikke vil bli begrenset til private hjem, sikkerhetskontrollpunkter og vaktplikt.

"Jeg tror det ville være flott om det var et sted hvor hunder kunne leke med hverandre; et sted utelukkende for hundeeiere å gå sine kjæledyr, "sa hun da hun knuffet henne, William, hjemme.

Image
Image

Bilde via Times Union

Er du ivrig etter å vite mer om dine favoritt kjæledyr celebs? Se de heteste historiene hos MENNESKER Kjæledyr: 7 grunner til at Hugh Jackmans hund ikke stinker, OMG Ja: Hunder i gensere og de søteste kjæledyrene på Twitter denne uken. Det er klart å se hvorfor de er en av våre favoritter!

Anbefalt: