Logo no.sciencebiweekly.com

Når begynner mannlige valper å gå sine ben?

Når begynner mannlige valper å gå sine ben?
Når begynner mannlige valper å gå sine ben?

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Når begynner mannlige valper å gå sine ben?

Video: Når begynner mannlige valper å gå sine ben?
Video: Ed Sheeran - Bad Habits [Official Video] 2024, April
Anonim

Hvis du har en furry new pal i livet ditt, overvåker du sannsynligvis alt han gjør som en hauk, bare for å sikre at alt går svømmende og han er sunn og glad som mulig. Hvis du legger merke til at guttpuppen din ikke vandrer på benet for å urinere, ikke vær sjokkert. Det kommer litt senere, hvis det gjør det i det hele tatt.

Image
Image

husokkupasjon

Når små hvalpe urinerer, har de en tendens til å presse til fronten og knep akkurat som hunder gjør. Dette er ikke i det hele tatt unormalt eller problematisk, så vær ikke bekymret over det. Mannlige hunder kneper universelt til de når seksuell modenhet. I valpetrinnet vil du ikke legge merke til mye av en forskjell mellom mannlige og kvinnelige valp urinering stiler.

Alder av seksuell modenhet

Mannlige valper, for det meste, begynner å vandre sine ben under urinering når de oppnår seksuell modenhet. Dette skjer vanligvis når de er mellom 6 og 9 måneder i alderen, selv om det ofte er avhengig av komponenter som rase størrelse. Seksuell modenhet kan ofte ta litt lengre tid i større hjørnetenner. Selv om hannhundene ofte løfter sine ben for urinering når de kommer til denne alderen, gjør ikke alle dem.

Urinmerking

Fysisk modne gutthunder bruker også ofte hormonal urinmarkeringsadferd - et middel for å ikke bare merke deres torv, men også for å få oppmerksomhet fra hunder som er i området. Hvis du noen gang oppdager valpen din, begynner å løfte benet sitt inne, så har du sannsynligvis bare fanget ham i klassisk territorial urinmarkering. Eldre hanner løfter ofte bena sine bare for normal pisse, men det er spesielt vanlig for merking. Husk også at noen mannlige hunder urin markerer uten å løfte beina for å gjøre det - det fungerer begge veier.

kastrering

Hvis du får den lille dukkeren før han er fysisk moden, så er det en stor sjanse for at han aldri vil begynne å løfte benet mens han kaster. Han kan kne seg permanent - ikke stor. Ikke bare forhindrer tidlig neutering potensielt leggen i hvalpene, det stopper også ofte andre oppføringer som er knyttet til seksuell modenhet, uansett urinmarkering, aggressive kamper med andre menn, rastløshet, lav konsentrasjon eller konstant frenzied runaway oppdrag. Valper gjennomgår ofte nøytrering før de er reproduktivt modne - før 6 måneder gammel. Spør veterinæren om en passende tidsperiode for å nøytralisere valpen din.

Av Naomi Millburn

Anbefalt: