Logo no.sciencebiweekly.com

Når begynner valper å merke deres territorium?

Når begynner valper å merke deres territorium?
Når begynner valper å merke deres territorium?

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Når begynner valper å merke deres territorium?

Video: Når begynner valper å merke deres territorium?
Video: Pomeranian vs German Spitz Difference – Which one is a better dog breed for you? 2024, April
Anonim

Ah, valphunder. De dårlige og ferske skapningene gir enorme mengder glede og oppfyllelse til sine eiere, men de bringer også noen ganger frustrasjon, spesielt hvis de har begynt å engasjere seg i territoriale urinmarkeringsegenskaper som ikke er morsomme å rydde opp. Enda verre, begynner de ofte å markere i en tidlig alder.

Image
Image

Territory Marking

Hunder er av natur meget fokusert på deres territorium. De får possessive om "ting", om deres favorittfolk, hjørnets hjørner, møbler eller noe annet. Et par forskjellige faktorer kan bringe ut de territoriale sidene hos valper og voksne hunder - hormon-fueled paring ønsker og miljø. Mannlige og kvinnelige hunder deltar i urinmarkering.

Omgivelser

En ung valps omgivelser kan utløse territoriell urinmarkeringsadferd. Hvis en valp føler at en ukjent hund invaderer sin egen personlige torv, kan det få ham til å føle seg så nervøs, bekymret og frustrert at han merker. Hvis en valp ser noe nytt som han ikke er vant til, kan den også føre til den territoriale oppførelsen i ham, enten det er en skremmende ny stue sofa eller til og med en nabo fra nedover gaten. Valper generelt ikke urin markere før de er minst 3 måneder gammel, indikerer ASPCA.

The Urge to Mate

Territorial markering som utløses av parring, krever snarere enn miljøforhold, når hvalpe når seksuell modenhet. Dette skjer vanligvis når valper er overalt fra 6 måneder til et år i alderen. Hvis en mannhund ser en annen hund som han oppfatter som en motstander på sin søken etter tilgang til kvinner, kan han markere sitt territorium. Hvis en kvinnelig hund ønsker å sørge for at alle de lokale mannlige hundene er klar over sin varmesyklus, kan hun bare markere territorielt også.

Neutering og Spaying

Territorisk markering er en hormonell oppførsel, enten den drives av en valpens stasjon for å beskytte hans territorium eller hans behov for å finne en kompis. På grunn av dette eliminerer og eliminerer vanligvis - eller redusere - markeringsadferd. Hvis du får valpen fast før reproduktiv modenhet, kan det redusere eller kanskje til og med kutte urinmarkeringsadferdene ut permanent. Hvis det ikke har skjedd før, kan det stoppe territoriell merking fra noen gang å dukke opp. Snakk med en veterinær angående pooch og når du skal gjøre operasjonen.

Helseproblemer

Ikke anta at urinplastene dukker opp rundt hjemme, er nødvendigvis tegn på urinmarkering, spesielt hvis valpen din er yngre enn 3 måneder gammel. Fukter av urin kan indikere helseproblemer i hjørnetann, for eksempel urinveisinfeksjon. I små unge kan det også være et husbruddsproblem. Det tar valper flere måneder for å bli fullstendig hjemmefra, så vær ikke overrasket hvis du merker ulykker i begynnelsen. Ta valpen din til veterinæren umiddelbart for å finne ut om hans "merking" ikke er helt merkbar i det hele tatt.

Av Naomi Millburn

Anbefalt: