Logo no.sciencebiweekly.com

Hvor lenge før en hund knytter sammen med en ny eier?

Hvor lenge før en hund knytter sammen med en ny eier?
Hvor lenge før en hund knytter sammen med en ny eier?

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Hvor lenge før en hund knytter sammen med en ny eier?

Video: Hvor lenge før en hund knytter sammen med en ny eier?
Video: VLOG: Что внутри стиральной машины? 2024, April
Anonim

Hunder, som mennesker, er personer med egne personligheter og erfaringer som påvirker deres oppførsel. Selv om du kanskje håper at din nye hund vil bli din nye beste venn så snart du kommer hjem, med mindre du kommer hjem til en ny valp, må du kanskje være tålmodig mens han blir kjent med deg og hans nye omgivelser. Avhengig av hva slags liv han har ført til dette punktet, kan det ta ham en stund å bestemme at han kan stole på deg.

Image
Image

valper

Det er enkelt å danne et vedlegg med en ung og sunn valp. Valper yngre enn 12 uker er vanligvis bundet til sine nye familiemedlemmer, inkludert andre husdyr, nesten umiddelbart. Så lenge valpen din ikke har grunn til å knytte ubehagelige foreninger eller negative konsekvenser til deg eller andre familiemedlemmer, bør hun bosette seg raskt og begynne å godta deg som sin nye pakke.

Eldre hunder

Eldre hunder trenger vanligvis mer tid til å tilpasse seg nye mennesker og nye omgivelser. En sunn, godt justert hund kan ta noen dager eller uker for å utvikle et tillit med sin nye eier. Det er viktig å gi ham plass og få ham til å føle seg trygg. Når du tilbringer tid med din nye hund, bryr seg om ham, leker med ham og trener ham, vil båndet mellom deg utvikle seg og styrke over tid.

Redningshund

Hvis du tar med en ny hund hjemme fra et redningshem, er det viktig å kjenne hennes historie. Mange redningshunder har traumatiske bakgrunner som inkluderer misbruk, forsømmelse eller forlatelse, og er sjenert, fryktelig og mistro av mennesker som følge av dette. Avhengig av alvorlighetsgraden av traumer, kan det ta uker eller måneder til hunden din til å danne et vedlegg der hun føler seg trygg og trygg i din nærhet. Det er viktig å ikke haste bindingsprosessen, men å være tålmodig og gi henne den tid og plassen hun trenger for å lære å stole på deg.

Fostering Vedlegg

For en sunn, godtjustert hund, vil tiden som tilbys med ham spille, gå for turer og lydighetstrening hjelpe ham til å danne et vedlegg til deg. Belønning av god oppførsel med kjærlighet og godbiter og nedkalling av negativ oppførsel med en fast tone uten å skremme eller skade hunden, vil også hjelpe ham å lære å stole på deg og se deg som leder. For en redningshund som utviser skønhet eller fryktelig atferd, er det best å ikke tvinge samhandling. Så mye som det kan friste deg, avstå fra å brette ham med kjærlighet og hengivenhet, og la ham være den som kommer til deg og ta kontakt. Gjør alt du kan for å minimere potensielt skummelt situasjoner og for å gi et rolig miljø. Håndmating, hvis han aksepterer det, er også en god måte å bygge tillit og foster vedlegg.

Av Jean Marie Bauhaus

Anbefalt: