Logo no.sciencebiweekly.com

hvordan-svart-mollies-mate

Innholdsfortegnelse:

hvordan-svart-mollies-mate
hvordan-svart-mollies-mate

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: hvordan-svart-mollies-mate

Video: hvordan-svart-mollies-mate
Video: Hvordan sove bedre? 2024, April
Anonim

Black mollies er en del av en klasse fisk som kalles "levende bærere". Hunnene til fisken som faller inn i denne klassen, holder deres befruktede egg inne i kroppen deres til de luker, da de slippes ut som yngel. Når svarte mollies mates, vil hanen overføre milt, væsken som inneholder sperma, inn i kvinnens kropp ved hjelp av gonopodium. Gonopodium er en spesiell analfin som er formet som en stang i stedet for en vanlig fin.

Image
Image

Den grunnleggende parringsoppførelsen av svarte mollies

Distinguishing mellom mannlige og kvinnelige mollies

Det er ganske enkelt å skille mellom mannlige og kvinnelige svarte mollier. Mennene vil få gonopodium i stedet for en normal analfin. Kvinner har en tendens til å se større og rounder enn menn. Noen hanner vil ha langstrakte dorsale finner, men dette er ikke sett på hunnene.

Parring og Eggutvikling

Black mollies parrer seg ikke når de passer sammen. Mennene vil gjødsle alle kvinner de kommer i kontakt med, og de vil til og med prøve å gjødsle kvinner som allerede er befruktet. Når kvinnen befruktes, holder hun eggene inne i kroppen i 60 til 70 dager til de lukkes. Når de luker, vil hun føde den levende yngel, typisk 10 til 60 om gangen. Babyene vil være rundt en halv tomme i lengden. Hun kan føle seg mer yngel senere fra samme parring, fordi hun kan beholde mannens sæd i kroppen i mange måneder. Noen akvarieeiere har rapportert nytt yngel fra parring i møte seks måneder tidligere. Mange kvinner vil levere noen uutviklede egg med sine levende babyer når de fødes. Dette er ikke en grunn til bekymring, og når fiskematen i fangenskap, kan disse uutviklede eggene enkelt kasseres.

Avl Black Mollies i fangenskap

Akvarie eiere som ønsker å avle mollies vil finne det veldig enkelt. Mollies vil avle i omtrent alle forhold. Men yngelen trenger et sunt miljø for å vokse og trives. Mollies trives i litt brakt vann, og en avlstank bør inneholde mange planter, fordi foreldrefisken vil spise yngel. Spedbarnene trenger mange gjemmer hvis de skal bli hevet i samme tank som foreldrene deres. Gravid eller gravid, kan kvinner plasseres i spesielle avlsfeller som gjør at babyene kan falle til sikkerhet under foreldrefisken. Hunnene kan da fjernes etter at de har levert alle sine babyer. Dette oppsettet gir det største antall yngel å overleve.

Anbefalt: