Logo no.sciencebiweekly.com

Slik forteller du om nyfødte valper får melk

Innholdsfortegnelse:

Slik forteller du om nyfødte valper får melk
Slik forteller du om nyfødte valper får melk

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Slik forteller du om nyfødte valper får melk

Video: Slik forteller du om nyfødte valper får melk
Video: Perfect CAMPING in the RAIN - Cozy Air TENT - Dog 2024, April
Anonim

Du kan vanligvis fortelle om dine nyfødte valper mates ved å observere dem nøye i løpet av de første dagene. Valper som får nok melk vil vanligvis være stille og vises innhold. Sultne valper gråter og kan prøve å søke etter næring.

Nyfødte valper klarer seg bare bra når det er på tide å spise. kreditt: kukiatB / iStock / Getty Images
Nyfødte valper klarer seg bare bra når det er på tide å spise. kreditt: kukiatB / iStock / Getty Images

Få valpene startet Høyre

Den første melken som hvalpe får fra sin mor kalles råmelk. Denne melken, rik på næringsstoffer, inneholder antistoffer som valper trenger for å beskytte dem mot sykdommer til deres immunsystem har utviklet seg. Nyfødte valper skal sykepleier innen de første 12 til 24 timer for å være sikker på at de får kolostrum og at de er i stand til å absorbere det.

Du kan høre deres sult

Glade valper er stille valper. Valper som får nok til å spise vil generelt være stille mesteparten av tiden og vil handle tilfreds. Hvis valpene ikke mating, vil de virke rastløse; de vil bruke mye tid på å gråte og bevege seg rundt rastløst. Det er normalt for valper å lage noen lyder, men vanligvis nyfødte valper gir liten støy, med mindre de er trengte.

Veie dem daglig

En standard måte å bestemme for hvorvidt nyfødte valper får nok melk, er å veie dem minst en gang om dagen. Skriv ned vekten for hver valp. Ved en alder av 1 uke skal hver ungdoms vekt være minst dobbelt så mye som det var ved fødselen.

Noen visuelle tegn

Undersøk hver valp nøye. En nyfødt valp som får nok melk har en tendens til å se avrundet og fylt ut gjennom magen. Hvis en valp ikke får nok til å spise, vil hans mageområde se flat og kan til og med se litt klemt ut. En valp som ser ut som om han har tom mage, kan ikke få nok til å spise.

Når mamma ikke er i bildet

Moderløse hunder trenger varme og næring. Hold dem varme med en varmepute, varmelampe eller varmtvannsflaske. Gi dem varm kaninmælk erstatter i en kjæledyr sykeflaske, og la dem drikke så mye som de vil ha ved hver fôring. Gi dem noen få timer i løpet av de første 2 ukene.

Etter at de spiser, gni hver pups underliv med en varm, fuktig klut eller gasbind for å hjelpe dem å tømme tarmene og blærene. Nyfødte valper kan ikke gjøre dette for seg selv og avhenger av deres mor, eller deg, for å hjelpe dem ut.

Hvis du må fjerne hvalpe fra en sunn mor, til og med deltid, gi en kilde til varme. Du kan uttrykke mors spenninger for melk eller til og med for kolostrum, hvis dammen er sunn, og deretter mate den til valpene med en pleieflaske, en sprøyte eller en dråpe.

Anbefalt: