Logo no.sciencebiweekly.com

Diatomaceous Earth and Dogs

Innholdsfortegnelse:

Diatomaceous Earth and Dogs
Diatomaceous Earth and Dogs

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Diatomaceous Earth and Dogs

Video: Diatomaceous Earth and Dogs
Video: Ting alle jenter gjør 2024, April
Anonim

Diatoméjord er et stoff som består av kiselalger, fossiliserte encellede alger. Mest kommersielt diatoméjord, eller DE, er laget av amorft silisiumdioksyd og kan inneholde små mengder krystallinsk silisiumdioksyd. Stoffet kan brukes til å beskytte hunder, både internt og eksternt, fra parasitter.

Hund kløe kreditt: Neonci / iStock / Getty Images
Hund kløe kreditt: Neonci / iStock / Getty Images

Døde diatomer

Fytoplankton som eksisterer i store mengder i store vannkropper, blomstrer vanligvis diatomer til enorme befolkninger en gang årlig, noen ganger to ganger. Når de massive koloniene forgår, bosetter deres gjenstander seg i et lag og til slutt fossiliserer. Som med andre typer fossiler, blir diatomasemassasje utgravet i dag fra landsmasser som en gang var dekket av vann. Dette er grunnlagt i DE og solgt til ulike formål.

Eksterne bruk i hunder

Diatoméjord, også referert til som fossilskallsmel, administreres vanligvis i pulverform. Ifølge National Pesticide Information Center, er mat-grade DE ikke-giftig; Du kan trygt gni det på hunder, og du kan drysse det i hundekjeller og på sengetøy for å beskytte mot flått, lopper, edderkopper og andre parasittiske insekter. Pulverkornene har skarpe kanter som skjærer åpningene sine inn og tørker dem ut.

Interne bruksområder hos hunder

Når de er blandet med mat, fungerer DE som et sterkt, men sikkert slitemiddel som fjerner intestinale parasitter, inkludert ormer, fra hundens fordøyelseskanaler. DE har også evnen til å absorbere bakterier og sopp. Doseringen er basert på hundens størrelse og hva du behandler - søk din veterinærs innsats. DE begynner å jobbe innen en uke, selv om varigheten av DE-behandling varierer fra type parasitt og nivå av angrep. Doktoren din er en god kilde til informasjon for spesifikke retningslinjer for behandling.

DE i hjemmet

Stryk DE på teppet ditt, la det stå over natten, og deretter vakuum. Utenfor, spre DE på plenen din. Mengden du må bruke varierer ut fra produktet, fuktigheten i ditt miljø, værforholdene og alvorlighetsgraden av angrep. For best resultat, les og følg produsentens retningslinjer.

Bivirkninger

Innånding, DE har potensial til å irritere slimhinner i munn og nese. Påfør det til hunder i et godt ventilert område, styre fri for ansikt og øyne. Bruk en støvmaske for å beskytte deg selv. Ha din veterinærs godkjenning og doseringsforslag før du administrerer DE eller noe stoff til kjæledyret ditt. Veterinæren bør gi en eksamen før du starter DE også: Hvis din valp har helseproblemer eller et alvorlig parasitt- eller angrepsproblem, kan veterinærpleie være den foretrukne behandlingen.

DE varsler

Dyreiere kan velge DE over andre former for fjerning og forebygging av kjemisk skadedyr fordi det er et naturlig produkt, men ikke alle tilgjengelige typer DE på markedet er trygge. Noen inneholder giftige elementer - for eksempel DE pool filter formler. Se alltid etter matvareprodukter for å sikre sikkerhet.

Anbefalt: