Logo no.sciencebiweekly.com

Sykdommer fra katt urin

Innholdsfortegnelse:

Sykdommer fra katt urin
Sykdommer fra katt urin

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Sykdommer fra katt urin

Video: Sykdommer fra katt urin
Video: Американский питбультерьер (APBT) Стандарт UKC, история, характеристики и здравоохранение. 2024, April
Anonim

Katter er flotte kjæledyr, men de trenger oppmerksomhet, omsorg og et rent hjem. Rengjøring av katt urin og avføring er ikke den mest tiltalende jobben, men det må gjøres, og nøye. Dessverre, foruten sin ubehagelige sterke lukt, kan katturin potensielt forårsake sykdom og sykdom. Med noen få enkle forholdsregler kan de fleste av disse imidlertid unngås.

Image
Image

toksoplasmose

Toxoplasmose er en sykdom forårsaket av parasitten Toxoplasma gondii, som oftest finnes i sløsing med utendørs katter, og er spesielt farlig for gravide kvinner. Parasitten kan komme inn i kroppen og forårsake alvorlig skade på et ufødt barn, selv forårsaker fortsatt fødsel eller abort. Andre bivirkninger inkluderer gulsott, øyeproblemer, mental retardasjon og døvhet. Gravide kvinner kan unngå toxoplasmose ved bare å bruke hansker mens de bytter søppelboks. Hvis katten tilbringer mye tid ute, må du vaske hendene etter at du også har kontakt med katten. Teknisk overføres toksoplasmose i avføring, men siden det er vanskelig å skille avføring fra urin i en søppelboks, bør det tas forholdsregler når det gjelder å håndtere.

Astma

Katturin vil ikke forårsake astma, men ammoniakk tilstede i urinen kan utløse astmaangrep. Personer med astma kan fortsatt eie katter, men de må være ganske årvåken om å holde kullkassen ren. De med astma bør ta ekstra forholdsregler når de rydder opp katt urin og avføring. Bruk av hansker og en maske vil redusere sjansene for at ammoniakk kommer inn i systemet og utløser et angrep.

Lungirritasjon og bronkitt

Vanligvis blir folk som har sunne immunforsvar ikke syke ved å puste inn ammoniakk i katturin. Men folk med allergi eller svekket immunforsvar kan lide irritasjon i lungene og til og med bronkitt hvis eksponeringen er langvarig eller ekstrem. For de med svekkede immunsystemer, selv puster i små mengder katturin, kan det føre til hoste og pusteproblemer.

Anbefalt: