Logo no.sciencebiweekly.com

Hvorfor hundene riste deres ben når de er riper

Hvorfor hundene riste deres ben når de er riper
Hvorfor hundene riste deres ben når de er riper

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Hvorfor hundene riste deres ben når de er riper

Video: Hvorfor hundene riste deres ben når de er riper
Video: Золотая орда в Былинах Русских 2024, April
Anonim

Hvis du har en hund, har du sannsynligvis snublet inn på et "søt" sted eller to mens du klapper på ham, og du har sikkert også fått mye moro uten å skrape det stedet og se på hans bakbenet spark rundt som gal. Vår underholdning synes å være omtrent så universell blant oss hundeiere, da den ufrivillige sparkingsreaksjonen er blant hunder. Men hva forårsaker det? Er det bare at hunden din er kryssende, eller er det noe annet som skjer?

Image
Image

The Scratch Reflex

Alle hundene har en innfødt ripefleks. Dette er en ufrivillig reaksjon på noe som forårsaker irritasjon, som en insektbit eller en lopp som kryper gjennom pelsen, eller blir uopphørlig kittlet på magen av mor eller pappa. Når du klør eller klyser hunden din på et følsomt sted, ifølge Animal Planet, aktiverer det en nerve under huden som relayer en melding langs ryggmargen og forteller at bakbenet begynner å skrape for å få irritasjonsmassen å gå vekk.

Hvor å Skrape

Skraperefleksen er vanligvis notert i et område som kalles sadelområdet. Dette området inkluderer magen, ryggen og begge flankene. Hvilket ben er aktivert av riperrefleksen, og hvor hardt en hund sparker, avhenger av den enkelte hunden, samt hvor i sadelområdet du riper og hvor hardt.

Veterinær søknad

Skraprefleksen er så universell blant hunder som veterinærer har funnet det nyttig å bidra til å diagnostisere nevrologiske problemer eller nerveskader. Det kan tjene mye samme formål som testen legen din gir deg når du tapper på kneet med en hammer for å teste knæ-jerk refleksen.

Skal du klø det der?

Selv om riperrefleksen er utviklet for å håndtere irritasjon, betyr det ikke nødvendigvis at du irriterer hunden din når du kliper på hans følsomme steder. Generelt, hunder som å ha sine mumler gnides og riper, og vil bevege seg eller rulle over hvis de ikke lenger nyter det. Hvis du er bekymret for at hunden din ikke liker det når du får ham til å sparke beinet, bare flytte til et annet sted som ikke får ham til å sparke og være trygg på at hunden din får så mye glede av magen hans som du er.

Anbefalt: