Logo no.sciencebiweekly.com

Hva er en hundespiss?

Hva er en hundespiss?
Hva er en hundespiss?

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Hva er en hundespiss?

Video: Hva er en hundespiss?
Video: Tips To Keep Your Home Clean And Tidy With Minimal Effort 2024, April
Anonim

Hele USA, Canada, Storbritannia og mange andre deler av verden er hundens smidighet en populær og spennende tilskuersport. Utrolige hunder og deres dyktige håndterere konkurrerer i et bredt spekter av aktiviteter, for eksempel hindring, veving og hopping. En av de mest utfordrende hendelsene som finnes i hundens smidighetskonkurranser er tippekastet.

Image
Image

kvalifikasjoner

Regelmessige organisasjoner for hundebestandighet, for eksempel US Dog Agility Association og Agility Association of Canada, har skapt spesifikke regler og strukturer for alle hundebeddelingshendelser, inkludert steeplechase. Hunderkonkurrenter som kvalifiserer som "topphoppere", har lov til å delta i steeplechase. Topphopperne er derfor delt inn i fire forskjellige høydekategorier, slik at de kan konkurrere i tivlehendelsen mot tilsvarende store hunder. Disse høydekategorier er 12, 16, 22 og 26 tommer.

komponenter

Som All Dog Sports Club og United Kennel Club gjør det veldig klart, handler det om hastighet og smidighet. En komplisert hindringskurs er presentert for hver hundekonkurrent, og hundene må komme gjennom dette kurset så raskt og rent som mulig. Det er dekk for manøvrering, tunneler og rennebaner å løpe gjennom, A-rammer for å klatre og veve poler for å krysse.

Suksess

Steeplechase krever hastighet, men poeng blir trukket for "feil", for eksempel å slå ned en hinderpole eller omgå en A-ramme. Alle feilene legges til den totale ytelsestiden, noe som betyr at en hund som kommer gjennom kurset, den raskeste kan likevel komme seg opp bak en hund som er litt tregere, men fullførte kurset mer rent. Likevel, jo raskere hunden, desto mer sannsynlig er sjansen for suksess.

Forskrift

Enhver hundeeier eller handler som er interessert i bølgebrytende skal være kjent med regler og forskrifter fastsatt av organisasjonen som fører tilsyn med konkurransen. I tillegg til nasjonale all-rase organisasjoner som USDAA, AAC og UKA, er det organisasjoner som fører tilsyn med konkurranser for bestemte hundegrupper, som for eksempel United Kennel Club of Kalamazoo, Mich., Som fører tilsyn med lisensierte terrier løp og publiserer spesifikke retningslinjer angående kvalifiserte raser, dommerprosedyrer og raseinnhold.

Av Jeff Katz

Anbefalt: