Logo no.sciencebiweekly.com

Strongyloides In Dogs: Tegn, symptomer og behandling av parasittiske Nematodes

Innholdsfortegnelse:

Strongyloides In Dogs: Tegn, symptomer og behandling av parasittiske Nematodes
Strongyloides In Dogs: Tegn, symptomer og behandling av parasittiske Nematodes

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Strongyloides In Dogs: Tegn, symptomer og behandling av parasittiske Nematodes

Video: Strongyloides In Dogs: Tegn, symptomer og behandling av parasittiske Nematodes
Video: Kollektivet: Mens - Episode 1 2024, April
Anonim
kreditt: David Goodman / 500px Prime / GettyImages
kreditt: David Goodman / 500px Prime / GettyImages

Tenk deg håndfullt av halvtoms lange, ormlignende skapninger, som ligner slanke tråder av hvit bomull, ærlig penetrerer huden i noe som kalles transdermal overføring - nei, det er ikke science fiction - de er trådorm, også kjent som pinworms og teknisk referert til som Strongyloides stercoralis. Og de smitter hunder, katter og deres folk. Når kvinnene av disse parasittiske nematoderne kommer inn i en hunds kropp via huden eller ved inntak, migrerer de gjennom blodet og vevet i halsen, luftrøret og lungene til tynntarmen hvor de trives ved å avlede næringsstoffer og fôre av blod, vev og celler for å lette deres vekst.

Lukking fra egg som ligger i fordøyelseskanalen, trådorms avkom (larver) unnslipper hundens kropp begravet i avføringen. Disse larvene invaderer deretter en annen hundeverten ved å burrowing gjennom huden - spesielt i høy tetthets kenneler, redninger eller andre uhelsemiljøer der feces bygger opp - og syklusen starter igjen. Ideelle forhold for sterkyloider er varme, fuktige, subtropiske klimaer og infeksjonen er mest utbredt langs Gulf Coast og sørøstlige USA.

Heldigvis, i mange tilfeller, forårsaker disse skumle sterkyloide parasittene vanligvis bare milde symptomer i hunden din, for eksempel svak diaré. På den annen side kan de spille store ødeleggelser med hundens helse i mer alvorlige tilfeller. Husk at noen hunder ikke kan vise observerbare symptomer på sykdom eller noen nød i det hele tatt, slik at infeksjonen går uoppdaget og dermed vokser i intensitet.

kreditt: KATERYNA KON / SCIENCE FOTO BIBLIOTEK / Vitenskap Fotobibliotek / GettyImages
kreditt: KATERYNA KON / SCIENCE FOTO BIBLIOTEK / Vitenskap Fotobibliotek / GettyImages

Er strongyloides parasitten zoonotisk og kan hunden min sende trådmaskene til meg?

Selv om trådmaskene kan infisere hunder, katter og mennesker, tror eksperter at forskjellige arter av trådormmer smitter forskjellige verter. Men en ting er klart - trådmaskene hos hunder er zoonotiske og er derfor smittsomme mot mennesker, og omvendt.

Er noen hunder mer sårbare for trådorm og hva er de kliniske symptomene på infeksjon?

En trådormsinfeksjon er farlig for avl av kvinner siden parasitten kan infisere mageorganene sent i en tis graviditet eller mens hun er lakterende. En ammende mor kan i sin tur sende trådmaskene til sine valper gjennom melken i transmammarisk overføring. Og valper, med sine umodne immunforsvar, er i fare for alvorlig sykdom, og ofte er en tung angrep av trådormene dødelig for dem.

For mange hunder er en trådorm infeksjon relativt mild og kan fremstå som bare liten diaré. På den annen side, for noen hunder, er symptomene mer uttalt og kan til og med være alvorlige. Hvis du ser noen av disse kliniske symptomene på sykdom hos hunden din, er det lurt å søke veterinærbehandling på en gang.

  • Tap av Appetit.
  • Vekttap.
  • Mangel på energi eller sløvhet.
  • dehydrering
  • Svakhet
  • Hoste eller pusteproblemer som skyldes trådmaskene som beveger seg gjennom lungene.
  • Diaré
  • Mageknipe.
  • lungebetennelse
  • Hudutslett eller betennelse på trommesømmen.

Fordi så mange symptomer på sykdom hos hunder er de samme, liknende eller kanskje bare svakt merkbare, når din intuisjon forteller deg at noe er galt - det er vanligvis - et besøk til veterinæren ved første utbruddet av uvelhet eller ukarakteristisk oppførsel gir deg fred av sinnet. Og selvfølgelig vil veterinæren din forhåpentligvis kunne få hunden til å føle seg bedre, spesielt hvis magen hans er sur og tarmene er fylt med trådmask.

kreditt: Nastasic / DigitalVision Vectors / GettyImages
kreditt: Nastasic / DigitalVision Vectors / GettyImages

Diagnose av strongyloides eller threadworms hos hunder.

Å avgjøre andre sykdommer er en av veterinærens primære arbeidsplasser, da hun vurderer bevis hentet fra en full fysisk undersøkelse og en gjennomgang av hundens medisinske historie. Hun vil også være oppmerksom på de observasjonene du har gjort ved første utbruddet av tegn på sykdom hos hunden din. Det er en god ide å registrere hundens symptomer, tidspunktet de oppstår, og varigheten på smarttelefonen eller skriftlig, slik at veterinæren din har så mye informasjon som mulig for å få en diagnose.

Når hun mistenker at trådmaskene er skyldige, blir en endelig diagnose av sterkyloider smittet opprettet ved å visuelt identifisere parasittens larver i en fersk avføringsseksempel når de ses under et mikroskop. Mange fekale undersøkelser kan være påkrevd etter at larvene er skuret uregelmessig, og gammel avføring kan inneholde larver av andre lignende indre parasitter som hookworm.

kreditt: Enrique Díaz / 7cero / Moment / GettyImages
kreditt: Enrique Díaz / 7cero / Moment / GettyImages

Behandling og gjenoppretting av strongyloidesinfeksjon hos hunder.

De oralt administrerte legemidlene tiabendazol, ivermektin og fenbendazol er den nåværende behandlingsprotokollen for trådorm. Noen ganger vil sterkyloider larver migrere til andre områder av kroppen utenfor tarmen der de sysler seg, noe som betyr at de blir innhyllet i en cyste. Medisinering kan ikke fjerne encysted larver. Derfor kan ytterligere intestinal irritasjon utvikle som krever en annen runde behandling.

Hvordan kan jeg forhindre at hunden min får en trådorm infeksjon?

Kontroller eller forhindrer hunden din fra en trådormsinfeksjon krever følgende enkle trinn:

  • Strongyloides parasitter trenger varme og fuktighet for å overleve. Hold hunden kjølig og tørr. Så hvis du bor i et varmt, fuktig miljø, vil luftkondisjonering eller i det minste vifter bidra til å holde din pooch behagelig og redusere risikoen for infeksjon.
  • Hold plenen fri. Regelmessig poop-scooping går langt i å forhindre trådormsinfeksjon.
  • Hold kullkasser fece-free.
  • Vær alltid oppmerksom på at trådmaskene kan spres til mennesker. Beskytt deg selv ved å bruke gummihansker når du plukker opp eller på annen måte håndterer hundens avføring. Barn og unge småbarn har størst risiko for alvorlig infeksjon.
  • Test rutinemessige avlshunner for trådormsangrep. Valpene til smittede mødre bør behandles jevnlig gjennom pleie om infeksjonen er liten. Ellers er alvorlig angrep hos valper ofte dødelig.

Anbefalt: