Logo no.sciencebiweekly.com

Husker katter deres eiere etter år?

Innholdsfortegnelse:

Husker katter deres eiere etter år?
Husker katter deres eiere etter år?

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Husker katter deres eiere etter år?

Video: Husker katter deres eiere etter år?
Video: Pip | A Short Animated Film by Southeastern Guide Dogs 2024, Kan
Anonim

Katter har utmerket langsiktig minne og vil huske folk de har hatt en nær tilknytning til for resten av livet. De vil ha positive følelser for de som matet og spilte med dem, og de som skadet eller mishandlet dem. Derfor tar det lang tid å bygge tillit med en forsømt eller misbrukt katt. Ikke vær redd hvis du trenger å gå på katten din i noen uker eller måneder, da han vil være glad for å se deg når du kommer tilbake.

Katter husker folk som var viktige for dem. kreditt: Jevtic / iStock / Getty Images
Katter husker folk som var viktige for dem. kreditt: Jevtic / iStock / Getty Images

Kort- og langtidshukommelse

Studier på treningsøktene har vist at hunder har en minne på ca 5 minutter mens katter beholder informasjon i ca 16 timer, eller omtrent 200 ganger lenger. Dette kan sammenlignes med minnet om et 2- til 3 år gammelt barn. Deres langsiktige minner er enda mer imponerende. Når de gjenforenes, kan de huske menneskekammerater de tidligere hadde et nært forhold til etter mange år, og muligens vil huske dem for livet.

Sanser som utløser minner

Katter bruker lukter, lyder og smaker for å gjenkjenne folk, og stole på disse sansene mer enn på utseendet deres. Katten din vil gjenkjenne deg med en ny frisyre, og vil sjekke ut grundig hvis du kommer hjem til å lufte forskjellige. Katter gni mot deg for å sette deres duft på deg som et tegn de "eier" deg og du er en del av familien deres. Etter mange år kan duften ha endret seg ettersom du bruker forskjellige sjampo, deodoranter og colognes. Katten din må kanskje høre stemmen din før han er sikker på at det er deg.

Katten har ikke eiere

Det er et uttrykk for at katter har tjenere og ikke eiere. Katten din kan ikke vite at du var hans eier hvis han alltid ble lei av datteren din. Hvis du ikke spilte en viktig rolle i livet ditt, og du bare bodde i samme hus, er det en mulighet for at han ikke ville huske deg år senere, men vil huske din datter. Du må gjøre en følelsesmessig innvirkning på en katt for å huske deg år senere.

Utrolig reiser

Det er mange historier om katter som reiser lange avstander og utfører forferdelige forhold for å komme tilbake til et sted som pleide å være deres hjem. Selv om det ikke er sikkert sikkert hvorfor de gjør det, er den mest logiske grunnen til å gjenforene med folkene de brydde seg om, og tyder på at deres minner er sterke. Dessverre vil noen eldre katter utvikle kattekognitiv dysfunksjon, som er en kattversjon av Alzheimers.

Anbefalt: