Logo no.sciencebiweekly.com

Vanlige problemer med Catahoulas

Vanlige problemer med Catahoulas
Vanlige problemer med Catahoulas

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Vanlige problemer med Catahoulas

Video: Vanlige problemer med Catahoulas
Video: Собачий рынок Одесса. КОТЫ/ СОБАКИ. Пошли на БАРАХОЛКУ а купили ПОПУГАЯ. 2024, April
Anonim

Catahoula leopard hunder ble oppdrettet for arbeid, så de trenger mye trening. Noen problemer med rasen starter der: Deres eiere forstår ikke det store behovet for stimulering disse hundene krever. Statens hund av Louisiana, rasen går også etter navnene catahoula cur, catahoula hound og catahoula hog dog.

Image
Image

Origins

Catahoula-type hunder forut for ankomsten av de første europeiske bosetterne i Louisiana, som stammer fra innfødte amerikanske raser. Indianerne "ulvhund" ifølge petMD, krysset med franske hjørnetenner for å lage catahoulaen. Disse hundene skapte levende gjerder rundt storfe og griser, kjører dem som instruert av en herder. Også brukt som en jakthund, tjener disse modige, mellomstore hundene fremdeles i Sør for å ta ned vildsvin.

Trening

Siden et av hans opprinnelige formål var å kjøre storfe og griser på markedet, samt å jakte på villmarker, er det ingen overraskelse at catahoula krever mye trening. Hvis du ikke har tid til å ta denne hunden til stor trening hver dag, er det best å finne en annen rase. Som Catahoula Rescue setter det, "En til to timer daglig med løp eller hardt spill er bare begynnelsen." Alt som er oppkalt energi trenger løsningen, så det er vanlig at den underutøvde katahulaen utviser alvorlig destruktiv oppførsel.

Andre hjørnetenner

Hvis oppdrettet med katter fra valpskap, kan din katahoula komme seg fint med husholdningenes kattunger, selv om merkelige katter er modne til å jage. Disse hundene spiller imidlertid ikke nødvendigvis godt med andre hjørnetenner. Fordi hundsagresjon ofte forekommer i rasen, vær forsiktig når du møter andre hjørnetenner mens du er ute på fotturer. Det er sannsynligvis best å unngå hundeparken, med mindre du har kjæledyret ditt. Hvis du vil holde en annen hund i hjemmet ditt med din catahoula, bør det være motsatt kjønn. Det er sant, selv om begge er spayed eller neutered.

Stue

Siden catahoula trenger så mye trening, er det det sjeldne medlemmet av rasen som gjør det bra i en leilighet eller et byhus. Han kan gjøre det bra i landet eller forstedene, så lenge du har et stort inngjerdet område for ham. Du trenger et høyt gjerde, minst 5 meter, for å inneholde dette smidige dyret.

dominans

Det tar en tøff hund å kontrollere storfe eller bringe hogs opp. Catahoulas er en dominerende rase, ikke et godt valg for den hemmelige eller nybegynnere hundeieren. Hunden din må respektere deg som pakleder, eller han vil ringe skuddene i din husstand. Lydighetstrening er et must. Vær fast, men forsiktig når du disiplinerer din catahoula. På grunn av sin dominerende natur, kan han bli aggressiv hvis han føler seg truet av disiplinen din.

Helse

Samlet sett lider catahoula ikke av mange genetiske helseproblemer. Mulige problemer inkluderer hip dysplasi, som skyldes en medfødt misdannet hofteledd. Uten kirurgisk reparasjon kan det føre til tidlig leddgikt i hunden. Mens mindre aktive hunder kan gjøre det bra uten kirurgi for tilstanden, er det kanskje ikke sant for catahoulas. Rasen vises i forskjellige farger, men vær forsiktig med hvite catahoulas, da de er utsatt for døvhet.

Av Jane Meggitt

Anbefalt: